Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je út 23. leden 2018, 16:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 132 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: so 9. prosinec 2017, 15:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nejzajimavejsi je ta belt optimalizace, na moji mape, kde jedu vetsinu beltama, uz to UPy docela srazi... nekde jsme cetl, ze je efektivnejsi to vozit robotama, neni to blbost? podle me je ta logika robotu mnohem slozitejsi na vypocet, nez jeden pas pohybujici se jednim smerem, navic aby to dovezlo stejnej pocet, musim bejt robotu mnohem vic

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: so 9. prosinec 2017, 15:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
lenze pri beltoch prebieha vypocet posunu tovaru medzi jedným beltom, tzn z jedného políčka beltu na druhý a z druhého na tretí atď. keď máš 3000 beltov a na beltoch 5000 ironu, kamena, medi, obodov a vsetkeho mozneho tak to zozere vykon :P robot ma zadanu cestu vyzdvyhni a odnes z bodu A do B a hotovo. Ja belty pouzívam na tie uplne najzakladnejsie suroviny, ostatne HE uz iba robotmi. Ale tam ti sakra narastie spotreba :D

_________________
.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: so 9. prosinec 2017, 15:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Leon_ napsal:
lenze pri beltoch prebieha vypocet posunu tovaru medzi jedným beltom, tzn z jedného políčka beltu na druhý a z druhého na tretí atď

To se právě mění v 0.16, kdy se počítá vzdálenost mezi předměty, takže plný pás bude defakto jen jeden výpočet.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz AVX & Cache, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3800 MHz@CL16 GPU: Asus GTX 1080 Ti ROG Strix@2050/11750 MHz FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x SSD Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Platinum SS-660XP2 660W Mouse: Logitech G700s Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: APC Back-UPS Pro 1200, 720W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: so 9. prosinec 2017, 16:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
jj no potom to je fajn :) Ten 0.16 changelog som nečital ešte.

_________________
.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: so 9. prosinec 2017, 16:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
On ještě žádný changelog není, jen to co je na wiki a to je vytaháno z Friday Facts a tam není zdaleka ukázáno vše.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz AVX & Cache, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3800 MHz@CL16 GPU: Asus GTX 1080 Ti ROG Strix@2050/11750 MHz FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x SSD Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Platinum SS-660XP2 660W Mouse: Logitech G700s Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: APC Back-UPS Pro 1200, 720W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2017, 15:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Tak a 0.16 je tu https://www.reddit.com/r/factorio/comme ... sion_0160/


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2017, 16:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
To zas nebudu dělat nic jiného než hrát Factorio, dával jsem si pauzu od 0.13.xx :)

Jinak měřil jsem jak se zvedl výkon proti 0.15.40 a celkem zajímavé výsledky viz https://www.reddit.com/r/factorio/comments/7jiwvs/version_0160/dr6walf/

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz AVX & Cache, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3800 MHz@CL16 GPU: Asus GTX 1080 Ti ROG Strix@2050/11750 MHz FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x SSD Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Platinum SS-660XP2 660W Mouse: Logitech G700s Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: APC Back-UPS Pro 1200, 720W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2017, 16:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
máš dosť slušnú továreň :D

_________________
.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2017, 17:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Ani jeden testovaný save není můj ;)

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz AVX & Cache, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3800 MHz@CL16 GPU: Asus GTX 1080 Ti ROG Strix@2050/11750 MHz FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x SSD Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Platinum SS-660XP2 660W Mouse: Logitech G700s Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: APC Back-UPS Pro 1200, 720W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: st 13. prosinec 2017, 17:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
pfff :P

_________________
.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: po 18. prosinec 2017, 08:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. říjen 2009
Nahoru
když jsem teď factorio zase po čase pustil, tak jsem si hned vzpomněl, jak je ta hra v porovnání s ostatními tmavá.
Nepřišel jste někdo na způsob, jak pro factorio automaticky zvyšovat jas (brightness)?
Jasně můžu si přenastavit monitor nebo to nastavit v driverech grafiky (amd), ale oboje je globální nastavení, které pak musím vracet zpátky a já bych rád nějaké řešení pro lenochy :D


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: po 18. prosinec 2017, 17:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Asi nějakou aplikaci, kde si můžeš nastavit profily a ty pak rychle měnit.
https://www.raymond.cc/blog/software-to-adjust-monitor-brightness-and-contrast-for-dell-studio-one-desktop/

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz AVX & Cache, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3800 MHz@CL16 GPU: Asus GTX 1080 Ti ROG Strix@2050/11750 MHz FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x SSD Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Platinum SS-660XP2 660W Mouse: Logitech G700s Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: APC Back-UPS Pro 1200, 720W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 132 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Alfajk, ArgCZ a 6 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum