Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je út 16. říjen 2018, 22:26

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 136 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 28. duben 2017, 09:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
ostra verzia 0.15 bude za par tyzdnov az odladia bugy. ja to uz s kamosom testujeme a zatial je to super. hlavne nove reaktory super. uz ziadne lany solarnych panelov. staci par reaktorov a viete napojit aj velku tovaren.

Ak je jeden vystup zo splitera blokovany tak ide vsetko druhym bez obmedzenia. Ako odbranchovat som pripojil na obrazku. Na zaciatku je 4 balancer za nim na streidacku odbocim nastriedacku z kazdeho pasu. Nasledne sa moze dat dalsi balancer aby sa vyrovnala spotreba.

Ak na konci nie je dost materialu tak tolen znamena ze mate malo vstupov a treba ich zvysit pretoze tam je uzke hrdlo.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 28. duben 2017, 10:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
proc je tam na ty pravy strane ten underbelt spolecne se splitterem? nestacilo by tam mit jen splitter?


pokud si dam stahnout ten beta update 0.15.x, to znamena, ze to bude stahovat pokazdy nejnovejsi verzi, kterou vydaji? a ma cenu vubec zacinat ted, na bete? ja jen jestli nechteji zmenit neco dulezityho, protoze ta moje starsi 0.14 mapa je po prechodu na 0.15 na odpis, tak bych nerad zacinal po treti, az vydaji ostrou 0.15

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 28. duben 2017, 12:16 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Alfajk napsal:
pokud si dam stahnout ten beta update 0.15.x, to znamena, ze to bude stahovat pokazdy nejnovejsi verzi, kterou vydaji? a ma cenu vubec zacinat ted, na bete? ja jen jestli nechteji zmenit neco dulezityho, protoze ta moje starsi 0.14 mapa je po prechodu na 0.15 na odpis, tak bych nerad zacinal po treti, az vydaji ostrou 0.15

Ano, automaticky se ti to bude aktualizovat na novější verze, poslední je 0.15.3.
Klidně můžeš začít teď, žádné změny nebudou. Jen opravují bugy, na které ty stejně nenarazíš a postupně budou v updatech vydávat HD textury pro všechny objekty.
Než vydají 0.15 stable, to může trvat klidně několik měsíců.

EDIT: Jinak ještě přirovnání, které je celkem pravdivé. Beta release Factoria je stabilnější a má méně bugů než dnešní AAA hry při vydání...

Hrál jsem bety verzí 0.12 a 0.13 a od stable jsem nikdy nepoznal rozdíl, 0.14 jsem vynechal (bylo to jen překopání síťového kódu) a teď hraji 0.15.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: so 29. duben 2017, 00:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Alfajk napsal:
proc je tam na ty pravy strane ten underbelt spolecne se splitterem? nestacilo by tam mit jen splitter?


pokud si dam stahnout ten beta update 0.15.x, to znamena, ze to bude stahovat pokazdy nejnovejsi verzi, kterou vydaji? a ma cenu vubec zacinat ted, na bete? ja jen jestli nechteji zmenit neco dulezityho, protoze ta moje starsi 0.14 mapa je po prechodu na 0.15 na odpis, tak bych nerad zacinal po treti, az vydaji ostrou 0.15

to je proste balancer oznacme si tie pasy ABCD. Po tych prvych dvoch spliteroch sa premiesaju AB a CD dohromady, Potom ten treti premiesa stredne do ABCD. Ten stvrty zase premiesa tie na okraju. Nakoniec sa este premiesaju zsae dva susedne. Tym sa dosiahne ze z kazdeho vstupneho sa da dostat na kotrykolvek vystup a teda mnozstvo surovin ktore idu na jednotlive vystupy je rovnaky.

Co sa tyka 0.15 tak uz nic zasadne sa menit nebude. Treaz uz fakt len opravuju bugy.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 5. květen 2017, 19:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
je mozny nejak zvysit cenu vyzkumu a mnozstvi potrebnejch surovin? Vsiml jsem si tam ty moznosti pri generovani mapy, ale cely nasobky me prijde strasne moc, a desetiny tam napsat nejdou... slo by to navysit treba jen o 20 nebo 50%?

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: st 10. květen 2017, 21:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tak to asi nastavit nejde, holt jsem tam dal celejch 100% navic... ted me zajima, jde nejak zastavit expanze nepratel? podle wiki commandem
Kód:
/c game.map_settings.enemy_expansion.enabled = false

ten se provede, ale nepratele dal rostou a rozsiruji se, ani
Kód:
 /c game.forces["enemy"].kill_all_units()
dodatecne nezafungoval

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 12. květen 2017, 09:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. říjen 2009
Nahoru
zkoušel jste někdo ten nový marathon preset? Tedy že výroba/technologie jsou násobně dražší. Docela mě to láká jen mám obavu, aby to v pozdějších fázích hry nezabilo hratelnost


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 12. květen 2017, 10:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Expanzia je ze sa nevytvaraju nove spawnery. Tie existujuce ale samozrejme budu spawnovat biterov kym ich neznicis.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 12. květen 2017, 11:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
nou napsal:
Expanzia je ze sa nevytvaraju nove spawnery. Tie existujuce ale samozrejme budu spawnovat biterov kym ich neznicis.

jenze oni se jim rozrustaji budovy, to ze obnovuji jednotky by me ani nevadilo

huhla napsal:
zkoušel jste někdo ten nový marathon preset? Tedy že výroba/technologie jsou násobně dražší. Docela mě to láká jen mám obavu, aby to v pozdějších fázích hry nezabilo hratelnost

ja si dal jen drazsi vyzkum (chce to vetsi pocet lahvicek) a je to v pohode, drazsi vyroba potrebuje novy setupy budov a vetsi zasobovani, a ja v tom nejsem tak dobrej, abych to uhral

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: pá 12. květen 2017, 12:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Alfajk napsal:
nou napsal:
Expanzia je ze sa nevytvaraju nove spawnery. Tie existujuce ale samozrejme budu spawnovat biterov kym ich neznicis.

jenze oni se jim rozrustaji budovy, to ze obnovuji jednotky by me ani nevadilo

Jestli ten příkaz na to vypnutí expanzí fungoval, tak ještě je tu ta věc, že platí jen na nově vygenerovaných částech mapy. Ty co máš již objevené se budou rozrůstat dál. Nepřátelé se generují asi 1-2 sektory (odhad) i v té tmě.

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: út 16. květen 2017, 18:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Factorio nemá založenou technickou sekci, ale kvůli jednomu příspěvku to asi nemá moc cenu... tak to hodím sem, kdyby si chtěl někdo na hraní Factoria kupovat Ryzen, tak si to ještě rozmyslete...

Dle testu z této mapy http://www.tuwr.net/~factorio/factory%2 ... 0568hr.zip
Ryzen 7 1800X OC 4.1 GHz + DDR4 3200 MHz (16-18-18-36-1T) - 22.5 UPS
Ryzen 7 1700X @ 3.8 GHz + DDR4 2933 MHz (14-14-14-34) - 22 UPS
i7-6700K OC 4.1 GHz + DDR4 3200 MHz (16-18-18-36-1T) - 33.4 UPS
i7-6700K OC 4.6 GHz + DDR4 3600 MHz (15-16-16-30-1T) - 38 UPS
i7-7700K OC 5 GHz + DDR4 3000 MHz CL15 - 35 UPS
i5-2500 3.30GHz - 19.5 UPS
i5-6600K 3.5GHz RAM 2400 MHz - 23 UPS
Výsledky brány z tohoto vlákna https://forums.factorio.com/viewtopic.php?f=5&t=42165, i7-6700K jsou moje výsledky.

Ještě sem hodím jeden můj starší test, jak Factorio škáluje s frekvencí procesoru, RAM + nějaké drobné další testy.
Výsledky zde, původně jsem to dával na reddit https://www.reddit.com/r/factorio/comme ... ed_fpsups/

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: čt 18. květen 2017, 18:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
neplánujú sa náhodou porty ? alebo niečo podobné? napr keď chcem z jednej rite kde mám iron mining do base základne?


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: čt 18. květen 2017, 19:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Leon_ napsal:
neplánujú sa náhodou porty ? alebo niečo podobné? napr keď chcem z jednej rite kde mám iron mining do base základne?

Do základní hry určitě ne, ale stačí stáhnout mod, jen si vybrat http://imgur.com/utROXgc

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


Naposledy upravil madPav3L dne čt 18. květen 2017, 20:17, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: čt 18. květen 2017, 20:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. prosinec 2015
Bydliště: Košice
Nahoru
dík ;)


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 21. květen 2017, 23:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
potreboval bych poradit s jadernejma reaktorama, proste me odmitaji fungovat trochu vzdalenejsi heat exchangery - water maji 190+- / temperature 500 (coz by melo stacit na steam), ale produkuji 0 steamu
https://abload.de/img/factorio_2017_05_21_2q7x4j.png
https://abload.de/img/factorio_2017_05_21_2s8zvc.png
ke kazdymu je pripojeno 6 reaktoru, takze mam mnohem min exchangeru, nez kolik by to melo utahnout

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 21. květen 2017, 23:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
Alfajk napsal:
potreboval bych poradit s jadernejma reaktorama, proste me odmitaji fungovat trochu vzdalenejsi heat exchangery - water maji 190+- / temperature 500 (coz by melo stacit na steam), ale produkuji 0 steamu
https://abload.de/img/factorio_2017_05_21_2q7x4j.png
https://abload.de/img/factorio_2017_05_21_2s8zvc.png
ke kazdymu je pripojeno 6 reaktoru, takze mam mnohem min exchangeru, nez kolik by to melo utahnout

Ty heat exchangery máš asi moc daleko od reaktoru. V updatu 0.15.11 byla opravená chyba jak heatpipes vedou teplo a teď to drasticky klesá se vzdáleností, cca 45 trubek je max. kdy je teplota ještě 500.
https://www.reddit.com/r/factorio/comme ... _mechanic/

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz, 1.312 V (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 34" Samsung C34F791, 3440x1440 @ 100 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: ne 21. květen 2017, 23:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
aha, tak v tom bude zakopanej pes, nemas nahodou blue print pro 4 / 6 reaktor setup?

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: po 22. květen 2017, 11:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Hehe moj post na reddite :D

Proste na kazdych 160MW vykonu chces viac menej jednu vetvu heat pipes. Tak ako skaluju heat pipes si myslim ze nie je mozne pretlacit 320MW cez jednu heat pipe na dlzku 16 heat excheangerov. To co mas na obrazku je dobry zaciatok len to rozdelit na styry vetvy.


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: út 23. květen 2017, 22:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tak jsem to cely prekopal, nicmene to stejne nejak blbne, opet ten samej problem, i kdyz teplota je na 800 stupnich a exchanger je blizko reaktoru (tudiz je kratky vedeni tepla) https://abload.de/img/factorio_2017_05_23_2uuxzp.png a https://abload.de/img/factorio_2017_05_23_2anbid.png
kde je problem tentokrat? ted uz to dava 1GW, ale ma to tyhle vypadky

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Factorio
PříspěvekZaslal v: čt 25. květen 2017, 08:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Neodoberas dostatok elektriny aby museli byt zapnute vsetky. Tiez ich mas trocha prebytok ak dobre ratam tak mas 5*12*=240 turbin co je viac nez moze dodat reaktor takze ak vycerpas zasobu pary v zasobnikoch tak niektore turbiny proste nepojdu. Voda nie je nizko takze tam by problem nemal byt.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 136 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot], korvinus a 8 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.