Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je ne 23. září 2018, 00:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 135 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: so 20. leden 2018, 20:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. říjen 2014
Nahoru
Baneshee napsal:
Zkus si ve hře nastavit borderless window místo fullscreenu, pak by ti měl zůstat refresh rate plochy a hra to nebude přepisovat

zkoušel jsem to nějak hodinu všechny možnosti a nic ono se to přepne na 60Hz i když dám borderless (plocha 75Hz), předtím mi to šlo asi tím způsobem jak píšeš ale co jsem měnil monitory tak ten postup nefunguje...

@Krteq zatím všechno jde, ale jen u nVidie jsem viděl funkci ve smyslu "preferovat nejvyšší možný refresh rate", což by se mi asi hodilo

_________________
AMD Ryzen 5 2600X; MSI X470 Gaming Plus; Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz CL18; Gainward GTX1060 Phoenix 6GB; HDD WD Blue 1TB+500GB; SSD Crucial MX300 275GB; Seasonic S12II 520W


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: pá 16. únor 2018, 09:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
dostal jsem se ke hrani, nastavil jsem detaily na high + neco ultra, ale fps me litaj v rozmezi 30-120, vsync vyplej (s nim je to samozrejme uplne nehratelny, kdyz to skace 30/60)... co s tim? zkusil jsem i vse na stredni, ale skakalo to porad stejne (45-150 fps cca), hra je s poslednim patchem, drivery posledni, gtx 970

kdyz jsem si zapnul tu metriku v nastaveni, grafy byly zeleny az na CPU, tam obcas byly cerveny carky, ovsem load je nekde mezi 60-80%, OSD z afterburneru me nechodi

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: pá 16. únor 2018, 09:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
https://diit.cz/clanek/proc-je-raven-ri ... ce-gt-1030
tu asi najdes vysvetlenie, preco ti to tak beha

_________________
r7 1700 @3.800MHz, Corsair Vengeance LPX 2x8GB@2666MHz - OC 2933MHz, Sapphire Vega56 Nitro+, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: pá 16. únor 2018, 10:12 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
a je to určitě (jen) tím ??? osobně se mi to až tak nezdá, vždyť velká Vega má zrovna ve Wolfensteinovi 2 mnohem vyšší výkon než normálně a dosahuje výkonu GeForce Ti a dost pochybuju, že to je větší pamětí. Prostě ten engine Veze hodně sedne ( packed math/asynchronous compute ) a ta anylýza No-Xe mi přijde taková docela přitažená za vlasy, jako že to dělá jen větší pamět....

_________________
Case: NZXT H230 Silent, CPU: AMD Ryzen 5 2400G with Vega11 + Silentium Spartan 3 PRO HE1024, Motherboard: Gigabyte AM4 AX370-Gaming 5, RAM:16GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX, Storage: SSD M.2 Patriot Hellfire - 240GB, Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III, data HDD WD RED 1TB SATA III, Monitor: 24" Samsung S24F350 Free Sync, OS: Win 10-64 bit Pro, PSU: Cooler Master V550 Semi-Modular 550W 80 PLUS GOLD


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: pá 16. únor 2018, 10:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Bydliště: Zlín
Nahoru
Pokud se dobře pamatuju, tak Wolf II od začátku lépe sednul AMD grafikám.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|MSI GTX 1060 6GB|G.SKill Ripjaws V 3200 MHz 2x8GB|Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: pá 16. únor 2018, 11:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
chapal bych trvale nizky fps, ale tohle skakani fps je prece divny, ne? doom me jede vetsinu casu 90fps+

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: pá 16. únor 2018, 11:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Tam bude na vině imho kombinace málo VRAM a Async Compute (v Doom NVIDIA Async Compute nevyužívá a ve Wolfíkovi ano). Koukni ještě na vytížení sběrnice PCIE.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GpuReport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: pá 16. únor 2018, 16:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Tak potvrzuji málo paměti!!!
Moje RX 570 se 4GB dopadla na hubu také. Zatímco s RX 580 8GB mohu jet nastavení Main Leben, se 4GB už pak jen maximálně Middle.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GpuReport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: pá 16. únor 2018, 20:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
webwalker napsal:
Tam bude na vině imho kombinace málo VRAM a Async Compute (v Doom NVIDIA Async Compute nevyužívá a ve Wolfíkovi ano). Koukni ještě na vytížení sběrnice PCIE.

je to bus usage nebo fb usage? tady jsou ty grafy, kazdej zaskub je videt v tom gpu usage a v tu samou chvili padne to vytizeni i na tech sbernicich https://abload.de/img/grafm6s4d.png moc moudrej z toho nejsem

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2018, 01:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
@Alfajk: PCIE je Bus usage (FB usage je Frame Buffer). Máš tam ty propady, ale těžko říct, čím jsou způsobený. Máš vypnutý Async Compute?

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GpuReport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2018, 01:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
mam to ted cesky a anglictina neni v moznostech k vybrani (cz ji prepsala), nejpodobnejsi polozka tam je cesky "pozdržené renderování" a to mam OFF (je to druhy pod anizotropnim filtrovanim), async compute tam vubec nemam na vyber

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2018, 09:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Já mám menu nastavení v EN tady na tom videu:
https://youtu.be/raK3QDbDrl8

Dle těch dropů v logu AB ti tam něco přerušuje rendering. Docela možné, že to způsobuje Win7, který nemá takovou správu video paměti jako Win10. Když to nastavíš na Low (potřeba méně VRAM), dělá to taky?

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GpuReport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2018, 19:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
tak se vsim na low to nedela... ale ta hra nevypada nijak uzasne, aby se hejbala takhle spatne, textury jak vyblita sediva skvrna a 4GB nestaci?

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2018, 23:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
@Alfajk: Tak to je jasný, že na low to je "vypraný", to mělo být na zkoušku. Dnes jsem tam testoval GTX 1060 3GB a dalo se to na HIGH, ale pod Win10. Tvůj problém tedy asi opravdu budou ty Win7 a jejich správa paměti.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GpuReport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Wolfenstein 2: New Colossus- Technická stránka hry
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2018, 20:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. květen 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
_DAVE_ napsal:
Na 2GB kartách si pro vás hra připraví nemilé překvapení v podobě max. rozlišení 1366x768


Coze?? to jako nedam do fhd,tak to na to seru :o :lol:
/ tady to hraje ve full hd s 2gb vram,tak jak je to..
https://www.youtube.com/watch?v=jn044RF0nms


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 135 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.