Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 3. prosinec 2020, 21:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 95 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Sempron a GeCube 9550 Infinity vs 3dmark03
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 07:57 
Nováček
Nováček

Založen: 20. březen 2005
Nahoru
Mám Sempron 2800+/1,6Ghz a GT 9550 Infinity 472/700 bez přetaktu mi to dává v 3dmarku03 4200 bodů a pokud přetaktnu procesor na 237 čili něco kolem 1,9Ghz tak nárůst v 3dmarku03 je tak 100 bodů,vím že je závislý spíše na graf. kartě,ale znamenáto že tedy u mě přetakt nemá prakticky cenu?


 Profil  
 Předmět: Re: Sempron a GeCube 9550 Infinity vs 3dmark03
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 09:44 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
nicon napsal:
Mám Sempron 2800+/1,6Ghz a GT 9550 Infinity 472/700 bez přetaktu mi to dává v 3dmarku03 4200 bodů a pokud přetaktnu procesor na 237 čili něco kolem 1,9Ghz tak nárůst v 3dmarku03 je tak 100 bodů,vím že je závislý spíše na graf. kartě,ale znamenáto že tedy u mě přetakt nemá prakticky cenu?


3DM2003 je málo závislý na CPU. Zkus 3DM2001SE.

3DM2001SE....dost záleží na CPU i grafice
3DM2003........záleží hlavně na grafice. CPU má vliv také, ale už musí být dost velký rozdíl ve výkonu použitých CPU, aby se změna více projevila a rozdíl bodů nebyl dán jen chybou měření.
3DM2005....vliv grafiky maximální, vliv CPU téměř žádný.

Aquamark...tak tady poznáš rozdíl vždy, když něco přetaktuješ, jinak nastavíš a přitom umí využít i DX9 narozdíl od 3DM2001SE.

Podle mě jakýkoliv přetakt smysl má, pokud je to stabilní :twisted:

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 13:37 
Nováček
Nováček

Založen: 20. březen 2005
Nahoru
A co hry typu Far cry,doom3,Riddick ty jsou typu 3dmark03 čili závislé hlavně na graf. kartě?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 13:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
nicon napsal:
A co hry typu Far cry,doom3,Riddick ty jsou typu 3dmark03 čili závislé hlavně na graf. kartě?


Hry jsou vždy závislé na všem a ne jako 3DM2005 či 2003

Protože když máš hru se super grafikou jako je třeba Riddick, a chceš jí hrát na full detaily, aniso a AA, potřebuješ nejen dobrou grafiku, ale i silnej CPU.

Kromě třeba UT2004, tam hraje roli o dost více CPU a grafika se většinou fláká.

Stačí se podívat po netu na testy a hned ti to z nich bude jasné.

Podle mě je nejlepší z klasických benchmarků Aquamark.
Jinak nejlepší jsou samozřejmě testy, které prověří hry samotné jako třeba benchemall.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 13:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
nicon napsal:
A co hry typu Far cry,doom3,Riddick ty jsou typu 3dmark03 čili závislé hlavně na graf. kartě?

No grafice samozrejme taky,ale u tehle her musis mit zaklad CPU + pameti jinak ti nepomuze ani 6800U kdyz mas 256MB pameti...doufam ze si pochopil 8-)
A kdyz byla rec o CPU a 3D marku 03 tak ja mezi procesorem 2800+ a 3200+ vidim zhruba 500-800 bodů :lol:
A pak uz ani nemluve o P4 3.8GHz a XP 2800+ to je tam rozdil 1000 bodiků :?

_________________
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 14:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Pokud ti nerostou body, znamena to ze procesor je dostatecene vykonny na tu grafiku. Proste grafika uz na vic mit nebude pokud ji nepretaktujes nebo treba nove lepsi ovladace. 3Dmark 2003 je test hlavne grafiky. Na test procesoru jsou jine testy....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 14:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Ale houby...v testu 3D marku 03 uz zalezi na CPU jako driv zalezelo v 01,protoze hardware uz je tak dal ze to ten test pozna...
Ja jen rikam ze mezi AMD 3200+ a 2800+ je rozdil 500 bodů a rozdil mezi P4 3.8GHz a AMD 2800+ je rozdil 1000 bodů..a tu grafiku mame uplne na chlup stejnou...i s taktama protoze sme zkouseli jak to dopadne.. 8-)
_______________________________________________________
Pucoval sem tu moji grafiku kamosovi co ma Athlon XP 3000+@2.6GHz a s tou moji grafkou mel 9800 bodů to je o 1500 bodů vic...
(takty byly stejne)

_________________
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 15:16 
Nováček
Nováček

Založen: 20. březen 2005
Nahoru
A nemůže to být tím že dám DDR400 na DDR333 a pak taktuju FSB,protože paměti jsou 400 a o moc víc nezvládnou,jo a nevíte na co je v biosu položka HT Frequency?Mám tam nastaveno 4X


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. březen 2005, 15:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
nicon napsal:
.....jo a nevíte na co je v biosu položka HT Frequency?Mám tam nastaveno 4X


přečti si FAQ :evil:


http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21775

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 29. březen 2005, 18:07 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. prosinec 2004
Nahoru
To jo no 3D mark 03 a 05 je uz boj karet :lol:

_________________
MB:ASUS P4P800-E-DeluxeCPU:Intel Celeron D 2.66Ghz @ 3,4GHZ/680FSBRAM:2X256MB KINGMAX PC3200(412Mhz Data rate,2.5-4-4-8CL 1CMD)DUAL DDRVGA:ASUS 6800LE NV40.2 128MB Jádro:300@375Mhz Paměti:700@875Mhz PixelPipeline:8/16-OPEN VertexPipeline:4/6-OpenHDD:SATA Western Digital 160GB 7200rpmDVD:TEAC CD-RW/DVDOS:Windows XP professional SP1CASE:Xenon XB P4 black Tunning: EuroCase LCD display black,SPIRE 4xBlue FAN LEN,Spire Green Neon pipeZDROJ:Micase GR 400 120mm LED fan silent version ATX 12V version 2.3 BLACK 400WCRT:LG 19" FLATRON ez T910BUREPRO:Logitech ZX 340 Z.K:[color=blue]Creative SB LIVE 5Myš:MicrosoftKeyboard:Multim.Chicony3DMark2001:165003dMark2003:111263dMark2005:4036


 Profil  
 Předmět: Jaké nastavení grafiky používáte v 3D Marku 2003?
PříspěvekZaslal v: čt 31. březen 2005, 17:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. leden 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj, nedávno jsem pomocí tohoto prográmku testoval nové ovladače klasické karty a zjistil jsem, že se výsledky v mém případě dosti rapidně liší, pokud v nastavení karty zvolím pro Direct 3D + Opengl mód "vyvážený" ( krajní možnosti jsou optimální výkon a optimální kvalita + další dva mezistupně) a "uživatelský" - zapnuto 8x anizotropní filtrování, 4x smoothvision, a efekt "smartshader - klasický) antialiasing . Hodnoty jsou totiž cca 1153/560, tj pokles výkonu karty je skoro takový jako například při hraní HL2, kde mám při módu vyvážený cca 30 s/s (vypnuto vyhlazování hran, textury, shadery a postavy na střední´kvalitě, trilineární filtování, jednoduché odrazy) zatímco při druhém s bídou 4 až 5 (zkrátka je to nehratelné - pokles snímkové frekvence je téměř desetinásobný). Je možné že je na vině až příliš slabá grafika? 250 mhz Jádro a 200 mhz paměti snad není až tak málo.. Je fakt, že hodně asi dělá ten 64 bit. přístup k 64 mb paměti, ale že by až takový propad? To se mi nezdá. Budu rád za každou radu na zlepšení (novou paměť do dualchannelu jsem již koupil, ale zlepšení ve snímcích bylo minimální), klidně i do nové grafiky bych investoval - 25 s/s se zapnutým alespoň 4x AA, 4x fitltrováním + Direct X bohatě stačí.
Díky moc
S.

_________________
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 31. březen 2005, 21:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Na 64bit kartě můžeš na AA+AF vesele zapomenout. ;) Jinak co se nastavení ovladačů týče, tam mám také vyvážený, ale hodnoty mám nastavené na předvolbu aplikace, protože ne všude si mohu dovolit mít natvrdo nastavený AA+AF... Další a lepší RAM ti nepomůže, VGA je u tebe momentálně brzda celého PC. :wink: To je jasná investice pro tebe. :)

_________________
Asus Maximus VII Ranger, Core i7 4790K delid @ 4.8 GHz, 1.33 V, Scythe Mugen 4, MSI GTX 980Ti Gaming 6G, Crucial Ballistix Tactical LP 2x8 GB, Crucial M500, WD Black... Benq 2765HT, Logitech MX Master, Logitech K270, Corsair TX750W, Zalman Z1


 Profil  
 Předmět: 3DMark!!
PříspěvekZaslal v: čt 7. duben 2005, 19:13 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 03. duben 2005
Nahoru
Muze mi nekdo poradi kolik je dobry vysledek u 3DMarku 2003??Mam kolem 5500 bodu,ale nevim jestli je to dobry nebo ne.

_________________
Cpu:AMD ATHLON(tm)64processor 3000+@3500 1.8GHz@2,2GHz,MB:MSI K8N NEO2 Platinum,MEMORY:2x512 DDR400-Kingston,VGA:ATI Radeon Sapphire 9800 pro@385,ZDROJ:Fortron 350w,HDD:Maxtor 120GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 7. duben 2005, 19:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. březen 2004
Bydliště: Opava
Nahoru
podle mě je to málo

já měl kdysy na XP2500+@2300MHz + 1024MB + 9700PRO (420/640MHz)
cca 5800 bodů

ty bys měl mít s A64 + 9800PRO daleko více

otázkou taky je, zda jsi taktoval nebo nechal vše na default taktech :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 7. duben 2005, 19:45 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. leden 2004
Nahoru
Skus sa pozriet na vysledky podobnich zostav v tejto sekcii.....
tiez si vsak myslim ze vysledok by mohol byt aj vyssi......

_________________
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 7. duben 2005, 20:29 
Červená karta
Červená karta

Založen: 17. leden 2005
Bydliště: Javorník
Nahoru
Je to v poho taky jsem měl 9800PRo na skoro stejné sestavě !! Navíc ji nemáš taktlou !! Taktni ji zkus lepší ovladače třeba z ní dostaneš (5800-6000bodů) :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 7. duben 2005, 21:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
No nevím, mě se to zdá málo. Já měl v defalultu cca 5600. V kombinaci s A64 musíš dosáhnout více. Jaké nyní používáš drivery?

_________________
Asus Maximus VII Ranger, Core i7 4790K delid @ 4.8 GHz, 1.33 V, Scythe Mugen 4, MSI GTX 980Ti Gaming 6G, Crucial Ballistix Tactical LP 2x8 GB, Crucial M500, WD Black... Benq 2765HT, Logitech MX Master, Logitech K270, Corsair TX750W, Zalman Z1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 8. duben 2005, 00:18 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 03. duben 2005
Nahoru
Zatim zadny,vcera jsem to koupil,ktery tam mam dat??Vsechno je to v defaultu.

_________________
Cpu:AMD ATHLON(tm)64processor 3000+@3500 1.8GHz@2,2GHz,MB:MSI K8N NEO2 Platinum,MEMORY:2x512 DDR400-Kingston,VGA:ATI Radeon Sapphire 9800 pro@385,ZDROJ:Fortron 350w,HDD:Maxtor 120GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 8. duben 2005, 05:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 23. únor 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
no tak pokud jsi tam dal drivery z cd tak by to mohlo byt tim skus jedne z nejnovejsich melo by se to zlepsit :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 8. duben 2005, 07:24 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. říjen 2003
Bydliště: Klobouky u Brna
Nahoru
koukni do vysledku 3D marku
dej jiny drivery, nekaky novy omegy a uvidis

_________________
....ze by to byl MELOUN


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 95 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.