PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

3D Mark 2003 - Diskuze, problémy a vše okolo
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=42&t=104446
Stránka 2 z 5

Autor:  nicon [ ne 27. březen 2005, 07:57 ]
Předmět:  Sempron a GeCube 9550 Infinity vs 3dmark03

Mám Sempron 2800+/1,6Ghz a GT 9550 Infinity 472/700 bez přetaktu mi to dává v 3dmarku03 4200 bodů a pokud přetaktnu procesor na 237 čili něco kolem 1,9Ghz tak nárůst v 3dmarku03 je tak 100 bodů,vím že je závislý spíše na graf. kartě,ale znamenáto že tedy u mě přetakt nemá prakticky cenu?

Autor:  Butch [ ne 27. březen 2005, 09:44 ]
Předmět:  Re: Sempron a GeCube 9550 Infinity vs 3dmark03

nicon napsal:
Mám Sempron 2800+/1,6Ghz a GT 9550 Infinity 472/700 bez přetaktu mi to dává v 3dmarku03 4200 bodů a pokud přetaktnu procesor na 237 čili něco kolem 1,9Ghz tak nárůst v 3dmarku03 je tak 100 bodů,vím že je závislý spíše na graf. kartě,ale znamenáto že tedy u mě přetakt nemá prakticky cenu?


3DM2003 je málo závislý na CPU. Zkus 3DM2001SE.

3DM2001SE....dost záleží na CPU i grafice
3DM2003........záleží hlavně na grafice. CPU má vliv také, ale už musí být dost velký rozdíl ve výkonu použitých CPU, aby se změna více projevila a rozdíl bodů nebyl dán jen chybou měření.
3DM2005....vliv grafiky maximální, vliv CPU téměř žádný.

Aquamark...tak tady poznáš rozdíl vždy, když něco přetaktuješ, jinak nastavíš a přitom umí využít i DX9 narozdíl od 3DM2001SE.

Podle mě jakýkoliv přetakt smysl má, pokud je to stabilní :twisted:

Autor:  nicon [ ne 27. březen 2005, 13:37 ]
Předmět: 

A co hry typu Far cry,doom3,Riddick ty jsou typu 3dmark03 čili závislé hlavně na graf. kartě?

Autor:  Butch [ ne 27. březen 2005, 13:52 ]
Předmět: 

nicon napsal:
A co hry typu Far cry,doom3,Riddick ty jsou typu 3dmark03 čili závislé hlavně na graf. kartě?


Hry jsou vždy závislé na všem a ne jako 3DM2005 či 2003

Protože když máš hru se super grafikou jako je třeba Riddick, a chceš jí hrát na full detaily, aniso a AA, potřebuješ nejen dobrou grafiku, ale i silnej CPU.

Kromě třeba UT2004, tam hraje roli o dost více CPU a grafika se většinou fláká.

Stačí se podívat po netu na testy a hned ti to z nich bude jasné.

Podle mě je nejlepší z klasických benchmarků Aquamark.
Jinak nejlepší jsou samozřejmě testy, které prověří hry samotné jako třeba benchemall.

Autor:  Jackiii [ ne 27. březen 2005, 13:53 ]
Předmět: 

nicon napsal:
A co hry typu Far cry,doom3,Riddick ty jsou typu 3dmark03 čili závislé hlavně na graf. kartě?

No grafice samozrejme taky,ale u tehle her musis mit zaklad CPU + pameti jinak ti nepomuze ani 6800U kdyz mas 256MB pameti...doufam ze si pochopil 8-)
A kdyz byla rec o CPU a 3D marku 03 tak ja mezi procesorem 2800+ a 3200+ vidim zhruba 500-800 bodů :lol:
A pak uz ani nemluve o P4 3.8GHz a XP 2800+ to je tam rozdil 1000 bodiků :?

Autor:  Palec123 [ ne 27. březen 2005, 14:27 ]
Předmět: 

Pokud ti nerostou body, znamena to ze procesor je dostatecene vykonny na tu grafiku. Proste grafika uz na vic mit nebude pokud ji nepretaktujes nebo treba nove lepsi ovladace. 3Dmark 2003 je test hlavne grafiky. Na test procesoru jsou jine testy....

Autor:  Jackiii [ ne 27. březen 2005, 14:32 ]
Předmět: 

Ale houby...v testu 3D marku 03 uz zalezi na CPU jako driv zalezelo v 01,protoze hardware uz je tak dal ze to ten test pozna...
Ja jen rikam ze mezi AMD 3200+ a 2800+ je rozdil 500 bodů a rozdil mezi P4 3.8GHz a AMD 2800+ je rozdil 1000 bodů..a tu grafiku mame uplne na chlup stejnou...i s taktama protoze sme zkouseli jak to dopadne.. 8-)
_______________________________________________________
Pucoval sem tu moji grafiku kamosovi co ma Athlon XP 3000+@2.6GHz a s tou moji grafkou mel 9800 bodů to je o 1500 bodů vic...
(takty byly stejne)

Autor:  nicon [ ne 27. březen 2005, 15:16 ]
Předmět: 

A nemůže to být tím že dám DDR400 na DDR333 a pak taktuju FSB,protože paměti jsou 400 a o moc víc nezvládnou,jo a nevíte na co je v biosu položka HT Frequency?Mám tam nastaveno 4X

Autor:  Butch [ ne 27. březen 2005, 15:47 ]
Předmět: 

nicon napsal:
.....jo a nevíte na co je v biosu položka HT Frequency?Mám tam nastaveno 4X


přečti si FAQ :evil:


http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21775

Autor:  CeleronSlavek [ út 29. březen 2005, 18:07 ]
Předmět: 

To jo no 3D mark 03 a 05 je uz boj karet :lol:

Autor:  Skim [ čt 31. březen 2005, 17:42 ]
Předmět:  Jaké nastavení grafiky používáte v 3D Marku 2003?

Ahoj, nedávno jsem pomocí tohoto prográmku testoval nové ovladače klasické karty a zjistil jsem, že se výsledky v mém případě dosti rapidně liší, pokud v nastavení karty zvolím pro Direct 3D + Opengl mód "vyvážený" ( krajní možnosti jsou optimální výkon a optimální kvalita + další dva mezistupně) a "uživatelský" - zapnuto 8x anizotropní filtrování, 4x smoothvision, a efekt "smartshader - klasický) antialiasing . Hodnoty jsou totiž cca 1153/560, tj pokles výkonu karty je skoro takový jako například při hraní HL2, kde mám při módu vyvážený cca 30 s/s (vypnuto vyhlazování hran, textury, shadery a postavy na střední´kvalitě, trilineární filtování, jednoduché odrazy) zatímco při druhém s bídou 4 až 5 (zkrátka je to nehratelné - pokles snímkové frekvence je téměř desetinásobný). Je možné že je na vině až příliš slabá grafika? 250 mhz Jádro a 200 mhz paměti snad není až tak málo.. Je fakt, že hodně asi dělá ten 64 bit. přístup k 64 mb paměti, ale že by až takový propad? To se mi nezdá. Budu rád za každou radu na zlepšení (novou paměť do dualchannelu jsem již koupil, ale zlepšení ve snímcích bylo minimální), klidně i do nové grafiky bych investoval - 25 s/s se zapnutým alespoň 4x AA, 4x fitltrováním + Direct X bohatě stačí.
Díky moc
S.

Autor:  prf.KuBA [ čt 31. březen 2005, 21:28 ]
Předmět: 

Na 64bit kartě můžeš na AA+AF vesele zapomenout. ;) Jinak co se nastavení ovladačů týče, tam mám také vyvážený, ale hodnoty mám nastavené na předvolbu aplikace, protože ne všude si mohu dovolit mít natvrdo nastavený AA+AF... Další a lepší RAM ti nepomůže, VGA je u tebe momentálně brzda celého PC. :wink: To je jasná investice pro tebe. :)

Autor:  jin [ čt 7. duben 2005, 19:13 ]
Předmět:  3DMark!!

Muze mi nekdo poradi kolik je dobry vysledek u 3DMarku 2003??Mam kolem 5500 bodu,ale nevim jestli je to dobry nebo ne.

Autor:  bigbalu [ čt 7. duben 2005, 19:30 ]
Předmět: 

podle mě je to málo

já měl kdysy na XP2500+@2300MHz + 1024MB + 9700PRO (420/640MHz)
cca 5800 bodů

ty bys měl mít s A64 + 9800PRO daleko více

otázkou taky je, zda jsi taktoval nebo nechal vše na default taktech :roll:

Autor:  random [ čt 7. duben 2005, 19:45 ]
Předmět: 

Skus sa pozriet na vysledky podobnich zostav v tejto sekcii.....
tiez si vsak myslim ze vysledok by mohol byt aj vyssi......

Autor:  Many [ čt 7. duben 2005, 20:29 ]
Předmět: 

Je to v poho taky jsem měl 9800PRo na skoro stejné sestavě !! Navíc ji nemáš taktlou !! Taktni ji zkus lepší ovladače třeba z ní dostaneš (5800-6000bodů) :)

Autor:  prf.KuBA [ čt 7. duben 2005, 21:17 ]
Předmět: 

No nevím, mě se to zdá málo. Já měl v defalultu cca 5600. V kombinaci s A64 musíš dosáhnout více. Jaké nyní používáš drivery?

Autor:  jin [ pá 8. duben 2005, 00:18 ]
Předmět: 

Zatim zadny,vcera jsem to koupil,ktery tam mam dat??Vsechno je to v defaultu.

Autor:  Allatutti [ pá 8. duben 2005, 05:58 ]
Předmět: 

no tak pokud jsi tam dal drivery z cd tak by to mohlo byt tim skus jedne z nejnovejsich melo by se to zlepsit :wink:

Autor:  Lord [ pá 8. duben 2005, 07:24 ]
Předmět: 

koukni do vysledku 3D marku
dej jiny drivery, nekaky novy omegy a uvidis

Stránka 2 z 5 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/