Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 4. prosinec 2020, 01:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: VSync
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 09:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. leden 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Jake su vyhody ked to je zapnute....co to vlastne znamena?
Som to skusal zapinat/vypinat ale nic moc som nezistil

_________________
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 09:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Je to synchronizace vykreslování snímků s obnovovací frekvencí monitoru. U CRTčka to moc neznamená (jen to, že budeš mít v 3D Marku horší výsledky, protože FPS nikdy nepřekročí obnovovací frekvenci), u LCDčka připojeného přes analog to znamená hodně v kvalitě obrazu v rychlých scénách. Rozdíl s VSync a bez něj se těžko popisuje, musel bys to vidět... Tedy u LCDčka rozhodně zapnout.

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 10:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. leden 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Cize ked to mam zapnute a monitor mi ide na 85Hz tak to bude davat vzdy max 85 fps?
Tym padom pracuje menej grafika? Menej by sa hriala?
Skoda ze to nefunguje tak ze by to dalo vzdy min. 85fps :twisted:

_________________
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 10:25 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
TomV napsal:
Je to synchronizace vykreslování snímků s obnovovací frekvencí monitoru. U CRTčka to moc neznamená (jen to, že budeš mít v 3D Marku horší výsledky, protože FPS nikdy nepřekročí obnovovací frekvenci), u LCDčka připojeného přes analog to znamená hodně v kvalitě obrazu v rychlých scénách. Rozdíl s VSync a bez něj se těžko popisuje, musel bys to vidět... Tedy u LCDčka rozhodně zapnout.


I u CRT to znamená hodne a v nekterych hrach je temer nutnost to zapnout, jinak obraz neprijemne "plave". Setkal jsem se i se situaci, kde bez zapnuteho Vsync hra vypadala jako že se totalne trha, presto ze FPS jely kolem 50.

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 11:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Sentenced napsal:
I u CRT to znamená hodne a v nekterych hrach je temer nutnost to zapnout, jinak obraz neprijemne "plave". Setkal jsem se i se situaci, kde bez zapnuteho Vsync hra vypadala jako že se totalne trha, presto ze FPS jely kolem 50.


Na CRT už jsem pár let nehrál :oops:, takže jsem vycházel jen z toho, co si pamatuju z dřívějška a to je že to nemělo téměř žádný vliv. Nicméně dík za poučení... :wink:

2 Marian : Ano, pokud máš obnovovací frekvenci 85 Hz, tak ti framerate nepřekročí 85 fps. Ale že karta pojede pomalejc a bude míň topit dost pochybuju... :roll: :)

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 11:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. leden 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
TomV napsal:
Ale že karta pojede pomalejc a bude míň topit dost pochybuju... :roll: :)

Skoda

_________________
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 11:30 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Me by k tomuhle tematu dost zajimalo, jak PRESNE funguje vsync na LCD - u CRT je mi to dost dobre jasny, ale o LCD jsem nečetl presný vysvetlení.

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 10. květen 2004, 12:24 
Červená karta
Červená karta

Založen: 05. listopad 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Já ho mám vždy zapnutý protože když pustim vietcong tak ho mam uplně rozmazaně a navíc se mi to cuká ale např. v 3DMárkach to není poznat.

_________________
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850


 Profil  
 Předmět: Re: VSync
PříspěvekZaslal v: ne 22. únor 2009, 15:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. prosinec 2007
Bydliště: BRNO
Nahoru
Proc neotevrit tento stary topic?! Mam 7600GT, v nastaveni mam nastaveno vertical sync FORCE ON, ale stejne kdyz si pustim video. Dela mne to tohle neco jako tohle - http://www.shooter-szene.de/modules/PNphpBB2/files/vsync_560.jpg


 Profil  
 Předmět: Re: VSync
PříspěvekZaslal v: ne 29. březen 2009, 20:06 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. září 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
zajimavy, ja kdysi cetl, ze je lepsi ho mit vypnuty kvuli vykonu.. pravda, je to uz hodne davno.. zkusim ho zapnout :twisted:

_________________
HOME: Intel DC E5200@3.6GHz, w Noctua NH-U9F, Gigabyte P35-DS4 r2.1, aXeRAM 4GB DDR2 800+ @856MHz 4-4-4-10 E, Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12), Western Digital 6400AAKS, Samsung SH-S223Q, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, LG W2042T, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E


 Profil  
 Předmět: Re: VSync
PříspěvekZaslal v: ne 29. březen 2009, 21:29 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. září 2005
Bydliště: Olomouc
Nahoru
tak po chvilce testovani v GTA IV budu nadale VSYNC vypinat.. ty propady FPS jsou desny :oops:

_________________
HOME: Intel DC E5200@3.6GHz, w Noctua NH-U9F, Gigabyte P35-DS4 r2.1, aXeRAM 4GB DDR2 800+ @856MHz 4-4-4-10 E, Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12), Western Digital 6400AAKS, Samsung SH-S223Q, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, LG W2042T, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E


 Profil  
 Předmět: Re: VSync
PříspěvekZaslal v: po 6. duben 2009, 22:09 
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím

Založen: 03. říjen 2008
Bydliště: Třinec
Nahoru
v Grid s VSYNC se hra skubala i pri 60FPS VSYNC OFF a problem vyresen :wink:

_________________
Gigabyte GA-M56S-S3, AMD Athlon X2 6000+ 3.35GHz Box, 2x1GB Extreme Edition 839Mhz, ATI RADEON ASUS 3870x2 1GB, HDD 500GB, zdroj 500W.
Monitor: LCD 22'' Acer V223HQb Full HD, Windows 7 Ultimate 32-bit CZ
Alergie: zombux


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.