Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 3. prosinec 2020, 23:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 60 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Everest - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: st 23. březen 2005, 08:56 
Nováček
Nováček

Založen: 23. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Mám nový ( svůj první ) PC P4 – 2,4 Ghz HT, 478 PIN , 800 Mhz, základní desku MSI PT8 Neo – V
( bohužel bez Dualchannel,) 1x512MB PC 400 A- DATA , ATI 9550, WD 80GB – 8MB – SATA,
NEC 3520A .
V Everest benchmarku mám propustnost paměti při čtení 2800MB za sekundu, latence 109ns,
ale propustnost při zápisu pouze 490MB /s.!! ( na Default Bios).
Když přepnu v Biosu paměť z 400(1-1) na 333 ( 5-6), tak se zvýší zápis alespoň na 800MB/s., ale zbylé klesne.
Otázka zní: 1) je to levnou deskou ( 1500,-- Kč), pamětí( 1400,-- Kč), nebo je něco poškozeno,nebo jen špatně nastaveno, a co mám popřípadě dokoupit ?
2) mám ( a můžu) nechat nastavení na 333 ( 5-6) ?Nebo 6-5-teď nevím....
3) jaký vliv má propustnost paměti při zápisu na výkon a jaké aplikace ovlivňuje ?
Děkuji předem za odpověď .


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. březen 2005, 17:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2005
Bydliště: Lomnice n. Pop.
Nahoru
1) ty testy počítají s dualkanálem proto se nemůžeš s nimi měřit
2) i tak je to málo zkusil bych tam dát jinou paměť

_________________
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. březen 2005, 18:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
ten read sedí, na MSI 865PE byl s jednim modulem read 2900MB/s
write je ale priserne malej, ja s DDR333 jsem mel kolem 700 MB/s
asi zkusit mem test, jestli je pamet ok, nechci to hned zjednodušovat výrokem "blbá deska " apod.

_________________
Brno: i7 920, 6GB RAM, GTX580
Chalupa: Q6600 2.4@3.0, 8GB RAM, GTX580


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. březen 2005, 00:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Paměť je dobrá, deska je blbá... Ty hodnoty celkem sedí, read je na singl normální, write je slabej, ale to by mohla vylepšit úprava časování... Já osobně bych vyměnil desku za něco normálního (Asus, Abit)... Takhle si to Pentium neužiješ... :-)

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. březen 2005, 08:18 
Nováček
Nováček

Založen: 23. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
:cry: -tak to jste mě moc nepotěšili,přesto dík,už šetřím na novou desku(mam v pc skystar2 a nerad bych zestárl u mpeg2 to divx,nebo měl nejrychlejší-nejpomalejší vypal.na světě :evil: ) -nemáte tip na levnou a slušnou?Jinak prozatím-když v biosu –amibios-snížím ddr400 na ddr 333,tak mam výsledky 2400-124-820-on se změní čas. -latence z cas3 na 2,5 ,nemám to nechat raději takhle,i když mam ddr400????Já jinak časování změnit –zatím-neumím-mam podle CPU-Z 3-4-4-8 , Když změnim pouze latenci ze cas3 na 2,5 nebo 2,,tak vyndavam z pc baterku-ani ins nepomůže,pak tam mám aut. změnu na turbo a ultra-zase tma!jednotl. údaje změnit neumim např ras to cas nenajdu-mam tam samý 9T,3T atd. Poznam jen precharge a cas lat. Neví někdo,kde je gut popsán amibios?nevím ani jestli mohu změnit dinamický takt z disable za např.generála bez zvláštního chlazení….. (jinak v hot cpu lite mam jen 4920-četl jsem jinou deb. na tomhle foru-nejvíc jsem vymáčk 5400-to už asi pc skučelo)aještě tip na dobrý memtest?to je ale otázek-to víte,nováček. :-D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 25. březen 2005, 11:12 
Nováček
Nováček

Založen: 23. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Tak paměť je ok,zkusil jsem přidat i ubrat i jsem ji 6hodin testoval-a ok,0 errors- a FURT 490 WRITE.Je to asi deska,faststream64 u mne asi nezabírá! Už zbívá jen wcpredit a až ji zničim,tak si koupim lepší. :( :) :D :-D


 Profil  
 Předmět: Everest problem
PříspěvekZaslal v: ne 16. duben 2006, 08:23 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2005
Bydliště: Lomnice n. Pop.
Nahoru
používal sem Everest (dříve Aida) ale teď sem koupil novou desku s 975X čipsetem a Everest (ani nejnovější) mě neukáže takt DDR2 paměti a jejich skutečné časobvání. jaký program na to používáte?

_________________
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. duben 2006, 08:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2003
Nahoru
cpuz?

_________________
0118 999 881 999 119 7253


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. duben 2006, 11:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2005
Bydliště: Lomnice n. Pop.
Nahoru
tam mě to ukáže pouze velikost RAM , ale frekvence a CL né.

_________________
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. duben 2006, 16:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. leden 2005
Bydliště: Deblín
Nahoru
Jakou pouzivas verzi toho CPU-Z ???totiz ja mnel starsi verzi a taky mi to rozpoznalo pouze velikost


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 1. květen 2006, 20:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2005
Bydliště: Lomnice n. Pop.
Nahoru
umí to profesinální verze everestu

(CPU-Z sem měl poslední ale neumí DDR 2 umí jen DDR1)

_________________
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection


 Profil  
 Předmět: Da se v EVERESTU najit aktualni frekvence PCI-E ?
PříspěvekZaslal v: so 29. červenec 2006, 15:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
Jestli jo budu vam vdecny, kdyz me reknete kde. Zatim jsem tam nic nenasel :oops:

_________________
AMD R7 3700X FCLK 1900Mhz + SCYTHE FUMA 2 | Asus Crosshair Hero VI X370 | 2x8GB 3800Mhz CL16 G.SKill TridentZ | ASRock 6800XT 16GB | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold750W | Thermaltake Core P5 | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179


 Profil  
 Předmět: Everest Ultimate 2006
PříspěvekZaslal v: po 31. červenec 2006, 10:56 
Nováček
Nováček

Založen: 08. červenec 2006
Nahoru
mam everest ulimate a ukazuje mi to 2 teploty CPU
mam AMD Athlon 64 3000+ @ 2600Mhz
ktere teplote mam verit ??
CPU nebo CPU#1
Nebo CPU je teplota procesoru a CPU#1 je teplota jadra
CPU 62stupnu
CPU#1 72Stupnu
Cemu verit ??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. srpen 2006, 17:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2005
Bydliště: Havířov
Nahoru
CPU0 bude teplota měřená na povrchu čipu, která by neměla překročit hodnotu hodnotuu TcaseMax.
CPU1 bude asi teplota uvnitř jádra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. srpen 2006, 19:39 
Nováček
Nováček

Založen: 08. červenec 2006
Nahoru
co znamena prekroceni Tcasemax ??


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. srpen 2006, 08:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2006
Bydliště: Měřín
Nahoru
není to náhodou:
Prahová hodnota zpomalení jádra
když třeba teplota vyleze na kritickou hodnotu tak aby se jádro neodpálilo


//edit Thellwin - promaz, warez nee

_________________
Phenom II X3 720 Black@ 3.65Ghz,GA-MA790x-DS4,4Gb ram 1066+ 5-5-5-15,HD7750 800/4500, LCD 22" SAMSUNG


 Profil  
 Předmět: EVEREST
PříspěvekZaslal v: ne 13. květen 2007, 07:06 
Nováček
Nováček

Založen: 03. duben 2007
Nahoru
Je možné, aby 2.53 Celeron D bežal dlhodobo na 15 stupňoch dokonca aj pri zaťažení CPU. (ten počítač má tunel pre CPU a nemá grafiku)
Na procesor sa mi to zdá rapídne málo.
Nie je zle umiestnené čidlo na meranie teploty pri CPU daako ďalej????


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. květen 2007, 07:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 18. září 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
je to nesmysl. Teda pokud nebyl v mrazaku, kde okolni teplota je -10°C :P Nejspis cte everest spatne udaje z cidla


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. květen 2007, 08:02 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
mě zase everest čte hovadiny na napětích, teploty vypadají uvěřitelně....tedy pokud nejsou tzv. "tak trochu špatně"

_________________
Brno: i7 920, 6GB RAM, GTX580
Chalupa: Q6600 2.4@3.0, 8GB RAM, GTX580


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 13. květen 2007, 08:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. duben 2005
Bydliště: Děčín
Nahoru
to Tar-Minastir_svk: Používám novou verzi Everestu a vše mám naštěstí OK, ale ty s 15° máš někde problém, ta teplota není v pořádku, ale nebyla by špatná, kdyby byla reálná. Podle mě Everest jen špatně detekuje teploty, nech to být. Furt lepší 15° než aby to ukazovalo 130°. :-D :-D :-D

_________________
Samsung Galaxy S10+ Prism Black - XEZ (G975FXXS9DTK9) - Spigen Case Liquid Air Matte Black
Intel® Core™ i5-8300H 4GHz / Kingston 32GB DDR4 / NVIDIA® GeForce® GTX 1050 4GB / ADATA XPG SSD 512GB / Seagate HDD 1TB
24.5" Acer Predator XB253QGP


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 60 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.