Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 19. leden 2021, 09:49

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Memtest 86 - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: čt 16. březen 2006, 17:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. květen 2005
Bydliště: Chomutov\Praha
Nahoru
Nazdárek,
chci se zeptat na toto: CPU na 2520Mhz....dělička pamětí 180(9/10)...CPU-Z správně ukazuje paměti na 252Mhz..............proč mi memtest ukazuje v položce Settings 280Mhz (DDR560).....tohle nechápu
díky za odpověď

_________________
Notebook ASUS F3Tseries


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. březen 2006, 17:27 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
záleží na tom, jak se to počítá. správně se frekvence pamětí počítá z frekvence cpu. mem = cpu / násobič / dělička (asi tak nějak) ale cpuz to asi počítá z fsb - fsb * dělička.

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. březen 2006, 18:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. květen 2005
Bydliště: Chomutov\Praha
Nahoru
tak čemu mam teda věřit?.....memtestu nebo CPU-Z?

_________________
Notebook ASUS F3Tseries


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. březen 2006, 21:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. červen 2005
Bydliště: M. Boleslav
Nahoru
hoblajz napsal:
tak čemu mam teda věřit?.....memtestu nebo CPU-Z?

memtest má problém s použitím děličky 9/10 a počítá to tedy špatně (bez děličky), CPUZ to hlásí správně


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 16. březen 2006, 22:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. květen 2005
Bydliště: Chomutov\Praha
Nahoru
OK....tak dikes

_________________
Notebook ASUS F3Tseries


 Profil  
 Předmět: Problem memtest nechce testovat (ze by chyba v pametech)
PříspěvekZaslal v: so 10. listopad 2007, 18:44 
Nováček
Nováček

Založen: 23. únor 2007
Nahoru
Cuz lidi potreboval bych poradit co mam delat. Comp Asus p5k v (G33),q6600 na 3GHz,2x 512MB Patriot DDR2 + 2x 1GB patriot DDR2, HItachi 500GB,. Vse bezi jak ma zadna nestabilita se neprojevila ale ten memtest nechce testovat pise to toto:
Your version of windows limits the amount of contiguous RAM a single program can allocate.To get around this, run more than one copy of memtest simultaneously and set each copy to test a portion of available RAM. To start , run two copiesof memtest, and set each to the test 1023MB of RAM. If you get this message again , try testing even smaller amounts of RAM . Running more than one copy of memtest does not lower the quality of the test (and can even improve it if you have multiple CPUs) .Jak to mam tedy resit abych mohl testnout pameti???? sem laik.[/img]


 Profil  
 Předmět: Re: Problem memtest nechce testovat (ze by chyba v pametech)
PříspěvekZaslal v: so 10. listopad 2007, 19:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
hansel napsal:
Cuz lidi potreboval bych poradit co mam delat. Comp Asus p5k v (G33),q6600 na 3GHz,2x 512MB Patriot DDR2 + 2x 1GB patriot DDR2, HItachi 500GB,. Vse bezi jak ma zadna nestabilita se neprojevila ale ten memtest nechce testovat pise to toto:
Your version of windows limits the amount of contiguous RAM a single program can allocate.To get around this, run more than one copy of memtest simultaneously and set each copy to test a portion of available RAM. To start , run two copiesof memtest, and set each to the test 1023MB of RAM. If you get this message again , try testing even smaller amounts of RAM . Running more than one copy of memtest does not lower the quality of the test (and can even improve it if you have multiple CPUs) .Jak to mam tedy resit abych mohl testnout pameti???? sem laik.[/img]


Ty to poustis z Windows?

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 10. listopad 2007, 19:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Vždyť to tam máš napsaný. Máš 3GB RAM a Windows 32bit, které nedovolují aplikaci, aby si vzala vzala víc než 2GB RAM. Máš 2x spustit MemTest a každému nastavit určitou část paměti pro test.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 10. listopad 2007, 20:20 
Nováček
Nováček

Založen: 23. únor 2007
Nahoru
to sem udelal ale furt se mi zobrazuje ta hlaska a na tom programku je i drobne napsano COULD NOT ALLOCATE 2047MB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 10. listopad 2007, 20:25 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 11. květen 2006
Bydliště: Praha - Jihlava
Nahoru
Stáhni Memtest ISO, vypal ho na CD a nech z něj bootovat, pak testuj :))
http://www.memtest86.com/

_________________
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 2080 Ti BLACK @ 1800 - 15300MHz | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite


 Profil  
 Předmět: jak na 2048GB RAM v MemTestu
PříspěvekZaslal v: st 23. leden 2008, 13:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. červen 2006
Bydliště: Domažlice
Nahoru
prosim, jak je nejaky zpusob jak otestovat najednou 2048MB pameti pres memtest, kdyz spustim druhy memtest tak nejede, pls help

_________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@3.5GHz + Thermaltake BigTyphoon MB: Asus P5E Paměti: A-Data 4096MB DDR II 1066+MHz
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. leden 2008, 16:26 
Nováček
Nováček

Založen: 16. srpen 2006
Nahoru
pust druhy,ale do obou napis 1024 tod vse


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. leden 2008, 16:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. červen 2006
Bydliště: Domažlice
Nahoru
Lomaxe napsal:
pust druhy,ale do obou napis 1024 tod vse


jak sem psal, nefunguje

_________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@3.5GHz + Thermaltake BigTyphoon MB: Asus P5E Paměti: A-Data 4096MB DDR II 1066+MHz
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing :-)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 23. leden 2008, 17:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2005
Bydliště: Vysočina
Nahoru
Tak spust memtest jeste před najetim OS, z nejakyho boot media.
Ja osobně testuju pameti Memtest86+ V1.70 vytvořim si boot flashku a nakopiruju tam ten Memtest a pohoda.

_________________
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0


 Profil  
 Předmět: Re: jak na 2048GB RAM v MemTestu
PříspěvekZaslal v: so 15. březen 2008, 21:44 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 23. červen 2005
Bydliště: Praha 9
Nahoru
ladik1983 napsal:
prosim, jak je nejaky zpusob jak otestovat najednou 2048MB pameti pres memtest, kdyz spustim druhy memtest tak nejede, pls help


Tech prorgamu na test RAM je vice. Ty popisujes memtest http://hcidesign.com/memtest, kolega Brázda.l zase Memtest86+ http://www.memtest.org.

Myslim, ze oba jsou uzitecne, ten memtest z Win mi hned po nekolika sekundach napsal chybu pameti, rikam si, asi spatny program, pak jsem tedy spustil Memtest86+, po nekolika minutach nasel chyby taky, testoval celou mou kapacitu RAM 4GB A-Data. Pak jsem otestoval samostatne oba moduly a chyby delal jen jeden. Cerstve nove moduly, hned reklamacka, Softcom servisak mi je vymenil za nove a ty jsou uz OK oba.

Takze malemu programku memtest se omlouvam, nekecal a hlavne odhalil vadnou pamet velmi rychle.
Pro poradnou diagnostiku pouzit Memtest86+.

_________________
CPU: Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz | Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 | RAM: A-Data 2x2GB DDR II 800MHz Extreme Edition | VGA: GigaByte Radeon HD3870 GV-RX387512H 512MB | Sound: SB Creative Labs X-Fi Xtreme Music | HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II | PSU: CORSAIR HX520 | Case: Eurocase 8830


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 16. březen 2008, 12:26 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
bootovatelny memtest bohate staci

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. březen 2008, 17:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
Hrabete se nekdo v nastaveni memtest+..nebo to proste nechate nabootovat a o nic se už nestarate???

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. březen 2008, 19:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Commanderwar napsal:
Hrabete se nekdo v nastaveni memtest+..nebo to proste nechate nabootovat a o nic se už nestarate???


neni treba se v tom hrabat, nabootojes a nechas jet :)

_________________
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | GigaByte B550M DS3H | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | Gigabyte WindForce GTX1060 6GB | Samsung 970 Evo Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |


 Profil  
 Předmět: Jak testovat pomocí Memtest86?
PříspěvekZaslal v: út 8. červenec 2008, 14:26 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 16. červen 2007
Nahoru
čau chtěl bych se zeptat jak mám otestovat PC pomocí programu memtest86, protože když dám select test tak to po mě chce zadat číslo testu a já nevím jaké tam mám dat. Chtěl bych něco jako kompletní test ne žadnej quick atd. Tak jaké číslo bych tam měl zadat?


 Profil  
 Předmět: NEMUŽU SPUSTIT MEMTEST86
PříspěvekZaslal v: pá 1. srpen 2008, 16:21 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2007
Nahoru
Zdravím potřebuju poradit stahl jsem si z teto str. http://www.memtest.org/#downiso
je to hned ten druhý vypálil v neru na cd nejdřív jako data při botovani nenaběhlo,tak jsem to zkusil vypalit jako boot cd a to už pri botovani neco nabýhalo,ale chtělo to po mě nějaky přikazový řadek a tam nevim co napsat. (příkazoví řadky je moje nejslabší stranka) tak prosim poradte co stím díky


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 42 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.