Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 3. prosinec 2020, 20:37

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: út 27. leden 2009, 11:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
Zdravím moje score na sestavě viz popis s 2x1 GB Ram 800 Mhz 5-5-5-5-18
Bylo prumerne cca kolem 12 620

moje score na sestavě viz popis s 4x1GB Ram 800 Mhz 5-5-5-5-18
Je prumerne cca kolem 12 100 dokonce jednou bylo pouze 11 800

Celkove je test o dost pomalejší, než byl s 2x1GB ram
Nevíte jakou ulohu tam hrajou paměti???

Pameti jsem testoval v memtestu i orthosu a vše bez chyb
V super Pi, nebo CPU marku 99, je score stale stejny, takže procík je 100% ok.

Takže je to na 100% zpusobeno pametmi, a nekdo mi řikal že je to normálni, a to si potřebuji ověřit.
Zda jste se nekdo setkal s něčím podobným.

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: út 27. leden 2009, 13:31 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
ano je to normalni :) nemusis mit strach

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: so 7. únor 2009, 10:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
Tak jsem si vymenil ty pameti A-data za kingmax...a vysledek v cputesteru se tentokrate zlepšil o 500 bodu.

Takže to vypada že si uplne ne moc dobře ty moje puvodni kingmaxi rozumneli s tema A-data a kopalo se tam zřejme i to načasování

Takže shrnuto:
2 x 1GB 800Mhz CL5 (kingmax) - 12 500
2 x 1GB 800Mhz Cl5 (Kingmax) + 2 x 1GB 800Mhz CL6 (A-Data) - 12 000
2 x 1GB 800Mhz CL5 (kingmax) + 2 x 1GB 800Mhz CL5 (kingmax) - 13 000

Jediny co se ovšem vubec nezmenilo a ba je se 4 modulama horší je talence v everestu...s dvěma moduly mam lepší vysledky než se 4

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: ne 15. únor 2009, 23:46 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Vždyť to je naprosto jedno! Ani v SuperPI se výsledek nezměnil a i ten je dost závislý na pamětech (především latenci).

Citace:
Jediny co se ovšem vubec nezmenilo a ba je se 4 modulama horší je talence v everestu...s dvěma moduly mam lepší vysledky než se 4


Nejedou náhodou na 2T?


Stejně mi to přijde uhozený řešit, natož kvůli tomu shánět jiný paměti.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: út 3. březen 2009, 19:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
No jedou mi na 2T.....to by byl problem???

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: st 4. březen 2009, 10:48 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
problem ne, ale jsou pak pomalejsi

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: čt 5. březen 2009, 18:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
No takto si je sam nastavil bios...
nejsem si jisty mohu to zmenit??? jen tak?? bez přičiny???

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: pá 6. březen 2009, 17:09 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
max. ti bude vymrzat pocitac nebo se restartovat po modre smrti atd. ale myslim, ze by to mely zvladnout... k poskozeni dojit nemuze

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2009, 08:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
tak bohužel na 1T pameti vubec nejedou......vždy modrá smrt

a ted po dlouhé dobe
kdy jsem mýval v tomto testu 12900

mi z ničeho nic vysledky klesly...na 12 200

ostatni testy jsou stejny

tak by me je zajimalo zda na to má vliv třeba už více zaneřadeny system než na začatku
zda to na to má vliv
i když system pravidelne cistim všim možnym a nemožným

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: ne 23. srpen 2009, 19:23 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2003
Bydliště: Satan City
Nahoru
Ježiš, stovka sem stovka tam, kdyby to skákalo o tisíce, tak bych to možná řešil, ale tohle :roll:

_________________
Goldnoob team proud member!


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: ne 23. srpen 2009, 19:56 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Thellwin napsal:
Ježiš, stovka sem stovka tam, kdyby to skákalo o tisíce, tak bych to možná řešil, ale tohle :roll:

Thellwin má pravdu, to už je potom spíše úchylka..já už neřeším žádné testy, už mě to nebaví, asi jsem z toho vyrostl. Zajímá mě výkon, ale že bych pořád kontrolova nějaké testy a honil se za každým bodem :arrow:

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: po 24. srpen 2009, 20:27 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
nehledě k tomu že u pamětí absolutně nezáleží na kmitočtu, propustnosti a už vůbec ne na časování, ale jen a jen na tom, jestli jí je v systému dost pro všechny procesy. buď je paměti dost a její nastavení na výkon v podstatě nemá vliv, a nebo jí není dost a sebelepší moduly se sebelepším nastavením jsou k ničemu.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: so 29. srpen 2009, 17:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
tak už sem zjistil ten ubytek bodu z 12 900 na 12 300..
muže za to servis pack 2 pro vistu

dneska jsem formatoval pc....apřed instalaci tohoto packu jsem dosahoval vysledku 12 800 - 12 900..ale po instalaci poslednich baličku a servis packu 2...vysledek klesl na 12 300

pro me teda velmi zajimave

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: HOT CPU TESTER - horší výsledky po přidání paměti
PříspěvekZaslal v: so 29. srpen 2009, 19:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
Někomu SP2 uškodí, jinému pomůže..tak to bylo a vždycky je se service packy na widle ;-)


//edit Don: Promaz

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.