Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 3. prosinec 2020, 21:43

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 31. leden 2009, 09:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
Zdravím mam dotaz prohlížím si databazi vysledku, ale protože tu všichni maji přetočeny procesory.
Desne blbe se porovnává chci se zeptat viz obrazek

Nevite proč mám s tímto procesorem tak nizkou hodnotu Copy???
A tak vysoukou latency???..
Z vysledku sem pochopil, že procesory od AMD mam lapeší lateci, diky asi niššímu časovaní pameti.

Jen se chci ujistit že jsem moje vysledky ptimalni a procesor dela co ma pri dane frekvenci

Npriklad jeden kolega se stejnym procíkem, sic na jiny desce ma copy vyšší i když ma nižžší read, což taky nechapu jak je to možný. a co to zpusobuje viz obrazek 2

V hodne testech na netu u tohoto procesoru mývaji COPY taky kolem 7000, 5000 je podle me hrozne malo


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 31. leden 2009, 11:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
a není to jedno? :-D
jinak bych řek že to bude tou deskou, i když kdo ví... :-D může to bejt cokoliv, ale nějak bych se tím nezatěžoval 8)
pro zajímavost starší PC na podobný frekvenci:
Příloha:
cachemem.png


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
Obrázek


Naposledy upravil Atapi dne so 31. leden 2009, 12:36, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 31. leden 2009, 12:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
no me to docela trapi i starši procik ma vetši copy než ja.)..to neni normalni ne

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 31. leden 2009, 13:29 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. září 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Výkon systému z 99% určuje frekvence procesoru. Tento bench tě nemusí absolutně trápit. Pokud chceš lepší hodnoty přetaktuj procesor a paměti. Navíc ani nepíšeš jaké máš paměti.

_________________
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 31. leden 2009, 15:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
KingMax 2x1 GB 800 Mhz časováni 5-5-5-18

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 31. leden 2009, 15:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
Maddogg napsal:
Výkon systému z 99% určuje frekvence procesoru. Tento bench tě nemusí absolutně trápit. Pokud chceš lepší hodnoty přetaktuj procesor a paměti. Navíc ani nepíšeš jaké máš paměti.



me tak ani nejde o lepší hodnoty jako o to pochopeni proč mam read a write kolem 7000 a copy pouze kolem 5000..což me prijde krajne nevyvaženy

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: ne 1. únor 2009, 12:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
ber to takhle... na HDD máš taky hodnotu kopírování ze všech nejpomalejší a nikdy to nikoho netrápilo :-D

Varování :!: : Následující věty jsou smyšlené a jakákoli podobnost s PC nebo funkcemi PC je čistě náhodná, nadměrná snaha o pochopení vět u člověka v oboru znalého by mohla způsobit záchvat.

Podle mě (volně přeloženo: teď jsem si to vymyslel :D) to je nevyvážený proto, že pří čtení/zápisu se vykonává jenom jedna funkce, při kopírování se musej dělat obě zároveň nebo se střídat jako u HDD, takže nikdy nemůžeš dosáhnout stejnejch hodnot jako u čtení/zápisu. Je taky dost možný že to maj některý paměti pořešený jinak (nebo jiný nastavení) a proto je tam takovej rozdíl oproti ostatním.
(Já mám třeba ty nejlevnější paměti A-DATA, ale taktovat jdou poměrně dobře :-D 936 pro 5-5-5-18 1,8V, vic jsem nezkoušel protože se mi s tím nechtělo patlat :twisted: , rozdíly v čtení/kopírování/zápisu jsou minimální podle toho co jsem včera měřil a ve hře se rozdíl změřit skoro nedal, maximálně skok z 800 na 936 při stejným časováni přidal, ale hodně málo. Není to k tématu, ale zajímalo mě to, protože tady každou chvíli někdo píše jak nastavit a přetaktovat paměti :-D )

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2009, 14:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
no hezky povídani příteli.)
ale stejne musím oponovat tímto obrazkem z testu na extrahardware
http://www.extrahardware.cz/files/images/clanky/2007/11listopad/test_ram/tab/all_modules_cl4_cl5_tests.png
defakto stejna pamět kingmax a v everestu ma všechny tri hodnoty velmi podobne

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: po 2. únor 2009, 14:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
jak bych to :? ty máš athlona 64 X2? (Krom toho 6,5; 5,7 a 7 mi nepříjde moc stejný :-D, ale vzhledem k tomu že je to jinej procesor, chipset a kdoví co jestě, je to stejně neporovnatelny s tvojí sestavou )
Stejně se tady řeší nesmysly :-D

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 6. březen 2010, 12:22 
Nováček
Nováček

Založen: 11. únor 2010
Nahoru
Jestli ti to uleví, já mam 1066Mhz a trochu rychlejší procesor a ve výsledku jsme na tom skoro stejně :-D

EDIT: Po mírném OC se paměti zvedli o cca. 1.5-2GB/s a latence spadla o 8ns


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU: Intel Core2Duo E8500 3.16Ghz@4.0Ghz (momentálně na defaultu, kvůli špatnému chladiči)
MB: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
GPU: ASUS nVidia GTX275 OC
RAM: Kingston HyperX 4GB 1066Mhz
Zdroj: CoolerMaster Real Power 620W
CASE: CoolerMaster HAF-922


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 6. březen 2010, 20:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
hlavne treba použiť jednu verziu benchu :D
aj Lavalys upozorňuje že 2 rozdielne verzie sa nedajú medzi sebou výsledkovo porovnať

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/20GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 2060s + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět: Re: Lavalys EVEREST CACHE
PříspěvekZaslal v: so 6. březen 2010, 22:06 
Nováček
Nováček

Založen: 11. únor 2010
Nahoru
A to je další věc.. Stačí o jedno vydání novější a už to může být odlišné.. Navíc u toho druhého obrázku autora (jak je rozmazaný) je vidět, že to byla Beta verze tedy mohla ukazovat trochu jiné hodnoty než byly doopravdy :)

_________________
CPU: Intel Core2Duo E8500 3.16Ghz@4.0Ghz (momentálně na defaultu, kvůli špatnému chladiči)
MB: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
GPU: ASUS nVidia GTX275 OC
RAM: Kingston HyperX 4GB 1066Mhz
Zdroj: CoolerMaster Real Power 620W
CASE: CoolerMaster HAF-922


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.