Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 27. leden 2021, 21:47

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: prime95 a memtest ok ,ale PC je nestabilní
PříspěvekZaslal v: po 25. červenec 2005, 17:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2005
Nahoru
Zkoušel ty vaše oblíbené testovací prográmky...

Nic mi nenahlásili

Prime 95 --- 6 hodin...
Memtest ---4 hodiny - 11 zkoušek

Můj počítač je nestabilní pouze v tom, že když spouštím nějaký program ,tak se to kousne a pomůže jenom tvrdý restart...
dělá mi to u programl Speedfan 4.23, HL2
začalo mi to dělat po update biosu..............
Chyby aplikace jsem vyloučil....

_________________
Amd Athlon 3000+,Seagate 120 GB BAR. SATA 7200 8MB, ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4 Ultra,2xKingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, gigabyte nvidia 6600


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 25. červenec 2005, 19:38 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Mel si duvod k flashovani BIOSu?Tak tam vrat starej ne? :)

_________________
Mac...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. červenec 2005, 17:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2005
Nahoru
Ja jsem flashoval jenom tak, ....,ten původní je ještě více nestabilní , než ten co co mám teďka, to musí být asi někde něco špatně nastavené, co bývá největší chybou v biosu????

godlike napsal:
Mel si duvod k flashovani BIOSu?Tak tam vrat starej ne? :)

_________________
Amd Athlon 3000+,Seagate 120 GB BAR. SATA 7200 8MB, ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4 Ultra,2xKingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5, gigabyte nvidia 6600


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 26. červenec 2005, 18:29 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Co reinstal win?

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. srpen 2005, 10:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. prosinec 2004
Bydliště: Horní Suchá
Nahoru
Můžet ot být i vadná deska. Já mám problém se samovolným restartem a nejspíšto bude vadnuo deskou...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. srpen 2005, 13:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
nejdriv zkus wokna, potom by mozna pomohli ovladace a kdyz ani to ne tak si pohraj s nastavenim biosu...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. srpen 2005, 13:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Deep Shit
Nahoru
Tak v prve rade bych se zeptal jestli mas PC OC???? :wink:

_________________
MOTHER BOARD: EPOX 8RDA3+ rev. 2.1 | CPU
: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+ (1,85V) + 3D Coller ULTRA | Memory: Transcend 2x 256 MB DDR400 + 512 MB DDR400 Corsair CL2 | VGA: ATI Original 9500 256 bit. opened 9700 Pro 277/270 @ 370/310 (8 pipelines) + VGA Silencer | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB + Maxtor 80GB | MONITOR: LG Flatron F900P 19¨ | Zdroj: Chill Inovation 400W | Case modding
MOTHER BOADR: Asus p5Q Pro |CPU: Intel Core 2 Duo E8400 - 3GHz@3,6GHz (zatim) + Noctua NH-C12P |Memory: 2x2GB DDR2 A-Data | VGA: ASUS EAH4850 TOP/HTDI 512MB 750/1200 + Arctic-Cooling Accelero S1 (Rev. 2) | HDD: 2x Segate Baracuda 80GB, 1x Maxtor 80GB, 1x WDC 610GB | Zdroj: Blue StormII
NB: Acer 3022LMi-...zatim NonOC:)

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. srpen 2005, 13:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. prosinec 2003
Nahoru
a este 1 klasika aky mas zdroj?

_________________
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733 DDR4, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,SF Leadex 1kW Ti, 6,5 TB SSD, Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC, ITX 8700k + 3060Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. srpen 2005, 13:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. prosinec 2004
Bydliště: Horní Suchá
Nahoru
A ještě bych skusil nastavit AGP Aperature Size, protože mně se po nastavení hodnoty podstatně zlepšila stabilita, kterou jsem "vypočital" takto: "Polovina velikosti RAM" a "dvojnásobek velikosti paměti na grafické kartě". Na výkon většinou nemá vliv, výrazně ale ovlivňuje stabilitu.
Tu stabilitu mohu potvrdit z vlastní zkušenosti!!!
Protože po zmněně nastavení je můj komp podstatně stabilnější!!!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. srpen 2005, 14:07 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
SS_Rambo napsal:
A ještě bych skusil nastavit AGP Aperature Size
Kód:
Gigabyte GA-K8N Ultra-9 - nForce4
Zvláště u NF4, která má PCI-e... :lol: :lol: :lol:

SS_Rambo napsal:
....
Tím to na 100% není, dokonce bych řekl, že to je nesmysl... :wink: Notabene ta poučka má "velké" nedostatky..... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=42287 :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. srpen 2005, 14:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2003
Bydliště: Praha 8
Nahoru
Takže nejřív pokud je to OC, tak vrať vše na default hodnoty. Potom to zkus na čistém OS. Pokud to nepomůže, tak odpoj vše nezbytné a nech jenom desku, zdroj, CPU, RAM, HDD. Vyzkoušel bych různé verze BIOSů. Pokud ani to nepomůže, tak pokud máš možnost, tak zkus nejdřív od někoho vyzkoušet jiný zdroj, CPU a paměti. Pokud to bude dělat i s tímhle, tak je to jedině deskou.
Tohle je moje standardní testovací procedura.
Jo a co se týče těch testů jak jsi psal (Prime95 a memtest), tak 6 a 4 hodiny je docela málo ... :wink:

_________________
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 11. srpen 2005, 16:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. leden 2005
Bydliště: ohrada pro lamy
Nahoru
Mě se taky kousal každou chvíli počítač ve win xp, dal sem win me, podtaktoval ze 1700+ na 1600+ a je vše v pohdě. Prime95 při nastavení cpu na 1700+ ukazuje 1 errors a po 6-ti minutách se vypne. Při nastavení cpu na 1600+ prime95 jede v pohodě plno hodin.


 Profil  
 Předmět: RE:
PříspěvekZaslal v: so 28. leden 2006, 20:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. leden 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Takovej dotázek v žádnym slovníku sem nenašel co to je ''Aperature'' takže se to AGP Aperature Size bojim nastavit RAM mám 2*512 a VRAM 128 co by ste nastavili? standartně mám 128 a co to vlastně je?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.