Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 19. leden 2021, 07:01

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Quake 4
PříspěvekZaslal v: pá 21. říjen 2005, 20:54 
Nováček
Nováček

Založen: 31. prosinec 2004
Bydliště: Moravské Budějovice
Nahoru
zdravim,
kdyz hraju tuto hru mam pocit, ze mi to bezi na mou sestavu dost spatne. V interierech to de celkem plynule kolem 40-60fps, ale jak se tam objevi vice Zergu tak to klesne nekdy az k 25 fps. Ale v exterierech mi se to vestsinou dost kousa, kolisa to kole 17 a vic fps. Kdyz to dam na 800x600 medium nebo 1024x768 high tak to moc vlikej rozdil neni de to v podstate furt to sami. Sestava dole v popisku + ovladace FW81.85. Nevite jak to vychytat?

_________________
CPU:: Intel P4(NW) 2,66@3,1GHz; MB:: ASUS P4S8x-X; RAM:: 256+512 DDR400 A-DATA; VGA:: MSI 6800 350/800@400/900; HDD:: ST120GB; zdroj:: EC 400W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. říjen 2005, 21:33 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Střelím od oka: Nejde Quake 4 přepnout do režimu OpenGL jako SS2 ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 21. říjen 2005, 22:42 
Nováček
Nováček

Založen: 31. prosinec 2004
Bydliště: Moravské Budějovice
Nahoru
Shit napsal:
Střelím od oka: Nejde Quake 4 přepnout do režimu OpenGL jako SS2 ?

newim a jak?

_________________
CPU:: Intel P4(NW) 2,66@3,1GHz; MB:: ASUS P4S8x-X; RAM:: 256+512 DDR400 A-DATA; VGA:: MSI 6800 350/800@400/900; HDD:: ST120GB; zdroj:: EC 400W


 Profil  
 Předmět: Re: Quake 4
PříspěvekZaslal v: pá 21. říjen 2005, 22:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
k0X napsal:
zdravim,
kdyz hraju tuto hru mam pocit, ze mi to bezi na mou sestavu dost spatne. V interierech to de celkem plynule kolem 40-60fps, ale jak se tam objevi vice Zergu tak to klesne nekdy az k 25 fps. Ale v exterierech mi se to vestsinou dost kousa, kolisa to kole 17 a vic fps. Kdyz to dam na 800x600 medium nebo 1024x768 high tak to moc vlikej rozdil neni de to v podstate furt to sami. Sestava dole v popisku + ovladace FW81.85. Nevite jak to vychytat?


upřímě: výkon odpovídá plně sestavě ... slabý CPU a navíc CPU nevhodný na hry málo paměti ... promiň ale hrát dnes s méně jak 1GB je praštěný ... krom toho Q4 běhá na engine Doom3 a tam tak hra k opravdu dobrému chodu potřebovala 1,5GB Ram :) takže Q4 nebude jiný ... zbytek je OK máš NV takže bys natom měl být ještě relativně dobře ... zkus někde ubrat nemáš FSAA apod ? :) uber třeba stíny :)

ale upřímě si myslim že vzhledem k tvé sestavě ti to běhá ještě suprově :lol:


 Profil  
 Předmět: Re: Quake 4
PříspěvekZaslal v: so 22. říjen 2005, 09:22 
Nováček
Nováček

Založen: 31. prosinec 2004
Bydliště: Moravské Budějovice
Nahoru
Digitaldoom napsal:
k0X napsal:
zdravim,
kdyz hraju tuto hru mam pocit, ze mi to bezi na mou sestavu dost spatne. V interierech to de celkem plynule kolem 40-60fps, ale jak se tam objevi vice Zergu tak to klesne nekdy az k 25 fps. Ale v exterierech mi se to vestsinou dost kousa, kolisa to kole 17 a vic fps. Kdyz to dam na 800x600 medium nebo 1024x768 high tak to moc vlikej rozdil neni de to v podstate furt to sami. Sestava dole v popisku + ovladace FW81.85. Nevite jak to vychytat?


upřímě: výkon odpovídá plně sestavě ... slabý CPU a navíc CPU nevhodný na hry málo paměti ... promiň ale hrát dnes s méně jak 1GB je praštěný ... krom toho Q4 běhá na engine Doom3 a tam tak hra k opravdu dobrému chodu potřebovala 1,5GB Ram :) takže Q4 nebude jiný ... zbytek je OK máš NV takže bys natom měl být ještě relativně dobře ... zkus někde ubrat nemáš FSAA apod ? :) uber třeba stíny :)

ale upřímě si myslim že vzhledem k tvé sestavě ti to běhá ještě suprově :lol:


Tak to je to co sem presne nechtel slyser:(. No co se da delat, asi teda prikoupim pamet aspon 512.

_________________
CPU:: Intel P4(NW) 2,66@3,1GHz; MB:: ASUS P4S8x-X; RAM:: 256+512 DDR400 A-DATA; VGA:: MSI 6800 350/800@400/900; HDD:: ST120GB; zdroj:: EC 400W


 Profil  
 Předmět: Re: Quake 4
PříspěvekZaslal v: so 22. říjen 2005, 09:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
k0X napsal:

Tak to je to co sem presne nechtel slyser:(. No co se da delat, asi teda prikoupim pamet aspon 512.


jj to ti pomůže (jednak dulal pokud to deska umí ) a jednak s více pamětí líta včšechno líp ale obávam se že si příliš nepomůžě v Q4 ten cpu je starej NW to je CPU oprvadu na hry nevhodný :oops:


 Profil  
 Předmět: Re: Quake 4
PříspěvekZaslal v: so 22. říjen 2005, 14:22 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 16. srpen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Digitaldoom napsal:
k0X napsal:

Tak to je to co sem presne nechtel slyser:(. No co se da delat, asi teda prikoupim pamet aspon 512.


jj to ti pomůže (jednak dulal pokud to deska umí ) a jednak s více pamětí líta včšechno líp ale obávam se že si příliš nepomůžě v Q4 ten cpu je starej NW to je CPU oprvadu na hry nevhodný :oops:

Iste, zasa tie dristy o cpu a zatracovanie procesorov. Odkesy je 3.1GHz procesor slaby??? Mi chces povedat ze keby mal 3.8GHz ze uz mu to pojde o 10fsp lepsie :stupid2: Ovela vacsi rozdiel by mu urobila vykonejsia grafika. Inak s pamatou mas pravdu, to musim suhlasit


 Profil  
 Předmět: Re: Quake 4
PříspěvekZaslal v: so 22. říjen 2005, 18:10 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2004
Bydliště: Jirkov nebo Plzeň
Nahoru
Spirit napsal:
Digitaldoom napsal:
k0X napsal:

Tak to je to co sem presne nechtel slyser:(. No co se da delat, asi teda prikoupim pamet aspon 512.


jj to ti pomůže (jednak dulal pokud to deska umí ) a jednak s více pamětí líta včšechno líp ale obávam se že si příliš nepomůžě v Q4 ten cpu je starej NW to je CPU oprvadu na hry nevhodný :oops:

Iste, zasa tie dristy o cpu a zatracovanie procesorov. Odkesy je 3.1GHz procesor slaby??? Mi chces povedat ze keby mal 3.8GHz ze uz mu to pojde o 10fsp lepsie :stupid2: Ovela vacsi rozdiel by mu urobila vykonejsia grafika. Inak s pamatou mas pravdu, to musim suhlasit


no když je to Northwood a třeba na 3.0Ghz tak je to ne přímo slabý CPU ale nevhodný na hry je 100% ;) to snad musíš uznat ne ? tím chci říci že kdyby měl sestavě třeba AMD že by mu to šlo lépe ... grafiku má přiměřeně výkonou setavě ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. říjen 2005, 18:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. září 2005
Bydliště: Český Těšín
Nahoru
No jestli ti muzu doporucit tak bych to udelal takhle.
Prodal bych tu starou 512MB ktera ti slape na 400MHz a koupil bych si aspon 433MHz cenovy rozdil neni moc velky a do vykonu ti to cosi pomuze, vzhledem k tomu ze mas pretaktovyny CPU tak pamnet bude mirne podtaktovana.CPU ti v pohode staci.Chtelo by ale rozhodne vice pamneti.Idealni by byly 2G :)
Na 100% muzes pocitat s tim,ze kdyz budes mit alespon 1G operacky tak ti ta hra pojede zase o neco lepe a jeste pojede v DUALU coz se taky projevi.Samo ze s lepsi grafou bys z te hry mnel zase o neco lepsi pocit.
Kazdopadne 100% to chce prikoupit pamnet.

_________________
CPU: i7-950, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0), RAM: Patriot 12GB Extreme Viper (kit 3x 2GB) 1600MHz
, HDD: Kingston 64GB SSD Now V+100, Kingston 120G SSD KC, 4x2T WDC WD20EARS v RAID 10, DVD: 1xSamsung SH183A,Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM, VGA: Sapphire Radeon HD 5870 1GB, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Samsung SyncMaster P2450H 24"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. říjen 2005, 19:16 
Nováček
Nováček

Založen: 31. prosinec 2004
Bydliště: Moravské Budějovice
Nahoru
ma deska nepodporuje dual :( . takze asi prikoupim 512 na 400MHz, protoze ma deska vic nepodporuje je to takovej starsi kousek :wink:

_________________
CPU:: Intel P4(NW) 2,66@3,1GHz; MB:: ASUS P4S8x-X; RAM:: 256+512 DDR400 A-DATA; VGA:: MSI 6800 350/800@400/900; HDD:: ST120GB; zdroj:: EC 400W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 22. říjen 2005, 19:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Citace:
pamnet.


:old10:

Sory ale tohle mi neda..

_________________
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. listopad 2005, 21:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. srpen 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
když se tady bavíte o tom quakovi4 tak nevíte jsetli tam jde taky nějaký benchmark jako u trojky "timedemo 01" dík za odpoveď...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 9. listopad 2005, 00:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Benešov u Semil
Nahoru
Hraju to na slabší sestavě na 1024 medium a takovýhle problémy vůbec nemám...

_________________
CPU: Intel Core i7-8700K Cooler: Corsair H115i PRO RGB MB: ASUS ROG MAXIMUS XI GENE GPU: GAINWARD GeForce GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3600MHz Trident Z RGB HDD1: Samsung 960 PRO 512GB HDD2: Samsung 960 EVO 1TB PSU: OCZ Fatal1ty 750W Case: Fractal Design Meshify C LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro:: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 10 Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 24. listopad 2005, 16:31 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. duben 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Ja to hraju na 1280x1024 a bez AA a AF. Vysledek, je ze to jede bez jedineho seku a to naprosto (min. 1G samozrejmosti). Kvalitiu detailu mam na 3ti ze 4. :)
Ve velkych komplexech to sice hru nekdy trochu protahuje, ale je to temer nepostrehnutelne (to by chtelo neco jako 6800 atd.) :) .
Testovano na sestave:
CPU AMD Sempron 2500+ 64bit. 256L2 1.4 @ 2.24 (1.46V default); Deska K8N Neo nForce3 200@320; RAM Kingmax 433 2*512 MB DDR 408 CL2.5-3-3-5 T1 (2.85V); VGA Leadtek 6600TD 300/550 @ 540/670 3.6ns (1.65V); HDD Samsung SP1213N 120GB ATA133; DVD RAM,R9,R/RW+/- LG GSA-4120B; Myš Microsoft 4.0A; LCD 19" acer AL1914ms; Zdroj Fortron 350W

// Jo a u vice botu mi nepripada ze by to melo nejaky vliv na fps (aspon u me). ovladace: 81.95? (nejnovejsi WHQL).

_________________
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 26. listopad 2005, 15:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. listopad 2005
Bydliště: Nová Dubnica-SZ Slovensko
Nahoru
Intel P4 3,4GHz
MB MSI (i915P)
1024 DDR 400 (DCH CL2,5)
X800 128 MB Catalyst 5,11

1024x768 high 56,8 FPS vo vlastnom timedeme z exteriéru..
Ale inak na Ultra quality absolutne nehratelne :oops: , narozdiel od D3..

Unreal suxXx hard 8)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 26. listopad 2005, 17:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
nechtělo by to udělat nějaký pěkný timedemo a zveřejnit? na pct sice testovali ale prý 100MB soubor tak nedají.

_________________
note:Acer Aspire 5920G (t7300, 2gb, m8600gt, 750gb + HP 2465 OS: MS Windows 7 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 3. leden 2006, 01:35 
Nováček
Nováček

Založen: 12. prosinec 2005
Nahoru
Mám ty samý problémy s Quake 4. FPS lítá mezi 18 do 60 a připadá mě stejný když dam 1280x1024 high nebo 800X600 low (zkoušeno ve FRAPS) Nechápu ty propady FPS. Jinak 1GB paměti musí stačit. XP sežerou asi 240mb paměti a se hrou se vejdeš do 800 mb. :wink:

_________________
VIA KT6V, AtlonXP 2600+, DDR 1024 400 mhz A-DATA, HDD 120GB 7200 - SATA, Gygabyte FX6600 GT, SB Audigy


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 20. únor 2006, 20:39 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 04. leden 2006
Bydliště: Praha - Štěrboholy, Hloubětín
Nahoru
mno grafiku slabou mas,ale doomuv kec,ze 1GB je dnes malo je kec (vyjimka je Bf2,tam je 2GB nutnost),ale ja Q4 hraju s 1GB CL2 200MHz a procikem na 2.66GHz s 60FPS stabilne na high detaily 8xS AA a 8xAF na GF 7800 256MB 440/1220


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 20. únor 2006, 20:48 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2003
Bydliště: Satan City
Nahoru
Vy kterým to jde pomalu ... nemáte omylem zaplý 4xAA ? Když jsem to začal hrát, tak jsem to omylem v driverech zapnul a při komplexnějších scénách mi FPS lítaly hodně pod 20.

_________________
Goldnoob team proud member!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 12. duben 2006, 21:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. listopad 2005
Bydliště: Nová Dubnica-SZ Slovensko
Nahoru
Pricina prepadov je velmi prosta - slabe CPU.. Tykalo sa to skoro vsetkych CPU na trhu, teraz po patchi 1.1 je situacia na DC/HT uplne v pohode, ale klasicky Singlecora = sem tam 10-15FPS..skratka su tam take sceny, mozes sa hodit o zem, alebo kupit P4 s HT/PD/X2..


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.