Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 17. leden 2020, 17:05

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jak to testuje???
PříspěvekZaslal v: čt 5. únor 2004, 10:29 
Nováček
Nováček

Založen: 04. únor 2004
Nahoru
Měl bych zde dotaz na zkušenější borce :) Mám dvě PC a výsledky benchmarku jsou úplně, ale úplně rozdílné. Jak to vlastně testuje a jak je možné, že to dělá takové rozdíly? Případně jak ten druhý vyladit (opravit?) aby fungoval jak bych očekával?

1 PC (pracovní)
tuleň 1400@1566 256 MB SDRAM na PLE133, 40 GB hdd Seagate 7200
PCmark02 cpu/ram/hdd 9362/1224/1032 8)
CPUmark99 107

1 PC domácí
athlon XP 1700+@1,6 GHz 256 MB DDR na KT400. 80 GB barracuda IV
PCmark02 4769/3380/612 :evil:
pritom CPUmark99 150

Tak já prostě nevím - ten domácí komp me pěkně se.. protože pořad tam něco není jak by mělo být. Jak může mít podle PCmarku Athlon XP 1700+ poloviční počet bodů než tuleň1400??? :o a přitom dle CPUmarku je to právě naopak?

Ale nejvíc mě vadí ten disk - podle toho jak se ten comp chová bych tomu totiž i věřil - KT400, 4in1 4.49 80 GB barracuda a je to horší než PLE133 a 40 GB disk...nechápu

Jakékoliv připomínky co s tím vítány, díky

H.

_________________
XP1700+@1,6GHz, KT400 DFI AD77, 256 MB, Seagate IV 80 GB, Radeon9000


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 5. únor 2004, 11:40 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2003
Bydliště: Ústí n. L.
Nahoru
ad PCMark - je docela známý, že PCMark spíš preferuje Intely - takže proto.
ad disk - rozdíl není v chipové sadě, ale v disku - a ten disk u tuleně je cc o těch 40% rychlejší než ta stará barča...takže to je taky nejspíš ok.

_________________
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 5. únor 2004, 20:37 
Nováček
Nováček

Založen: 04. únor 2004
Nahoru
Díky za info :D

ještě jsem to trochu poměřoval
u tuleně je disk st340014a 40 GB
a u athlona st380021a 80 GB

Tuleň
Sandra cpu 4253/2094 cpu multimedia 8210/10316
Sandra drive 20 942 kB/s
HD Tach průměr. čtení 46,8 MB/s a 14,9 ms

Atlon
Sandra CPU 5874/2362 a cpu multimedia 8769/9385
Sandra drive 23 663 kB/s
HD Tach průměr. čtení 37,4 MB/s a 15,2 ms

CPU cca sedí, včetně toho že u Intelu je SSE lepší
Sandra drive a HD Tach si tak trošku protiřečí :?

no ale asi se budu muset smířit s tím, že je to holt tak...že domácí comp je v tomhle horší než starší pracovní tuleň..hmmm :sad:

to co mě vadí a chtěl bych vyřešit je ten velký rozdíl nejen v benchi ale i v reálném použití (klasicky např. než se načtou winy) a ten disk hlásil v PCmarku kolem 800 bodů a teď už jen kolem 600...jakoby se to časem a používáním zhoršovalo

H.

_________________
XP1700+@1,6GHz, KT400 DFI AD77, 256 MB, Seagate IV 80 GB, Radeon9000


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. únor 2004, 08:58 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2003
Bydliště: Ústí n. L.
Nahoru
huskyman napsal:
to co mě vadí a chtěl bych vyřešit je ten velký rozdíl nejen v benchi ale i v reálném použití (klasicky např. než se načtou winy) a ten disk hlásil v PCmarku kolem 800 bodů a teď už jen kolem 600...jakoby se to časem a používáním zhoršovalo
H.


zkus degragmentovat :wink: - to většinou DOST pomůže, pokud se to dlouho nedělalo.

_________________
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. únor 2004, 09:17 
Nováček
Nováček

Založen: 04. únor 2004
Nahoru
Defragmentace byla první co mě napadlo 8)
defragmentoval jsem to několikrát po sobě :-D
jde o Win2000 a FAT32, i stránkovací soubor jsem nastavil na pevnou velikost, ale pořád nic...žádné zlepšení

nekde jsem četl, že Winy neumí moc dobře formátovat..ale už netuším kde a jestli je to pravda (u W98 jo to byl běs, ale W2K jsem myslel, že jsou v pohodě??)

jak si najdu chvilku času tak tam dám ještě starší disk a zkusím to na něm a uvidím co to bude dělat

H.

_________________
XP1700+@1,6GHz, KT400 DFI AD77, 256 MB, Seagate IV 80 GB, Radeon9000


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. únor 2004, 09:23 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2003
Bydliště: Ústí n. L.
Nahoru
čím jsi vytvářel ten fat32 oddíl ? máš zapnutý DMA ? čim jsi defragmentoval ?

_________________
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 6. únor 2004, 09:45 
Nováček
Nováček

Založen: 04. únor 2004
Nahoru
Disk jede v UDMA5, defragmentace přes Windows utilitu

jedině co mě napadá jako problém je vytváření FATky...instalační CD W2K mi možnost FAT 32 vůbec nenabídlo jen NTFS..tak jsem to formátoval pomocí W98, protože jsem trval na FAT kvůli Linuxu

taky jsem přemýšlel, že bych to kompletně přeinstaloval, ale do toho se mi moc nechce..jen když nebude nezbytí a to zatím je..funguje to a to je přeci jenom hlavní 8-)

H.

_________________
XP1700+@1,6GHz, KT400 DFI AD77, 256 MB, Seagate IV 80 GB, Radeon9000


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.