Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 19. leden 2021, 06:43

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: LCD a Benchmarky
PříspěvekZaslal v: po 17. duben 2006, 19:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Koupil jsem LCD monitor a při testech 3Dmark mi při stejných ovladačích a nastavení klesl výkon GK v 05 o 250 a 03 o 500 bodů oproti mému starému CRT.Chtěl jsem se zeptat jestli je to obecný jev nebo mám něco špatně nastavené.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. duben 2006, 20:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. červenec 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
:) Ne to neni zamenou LCD za CRT.

Hledej chybu jinde.

_________________
PC:CPU-AMD X2 Black Edition 6300+/1350v/,RAM-4096Mb DDR2 Adata Viesta extreme +800Mhz,VGA-ATI X2900Xt 512Mb/GPU-830,RAM-2000Mhz,Stock cooler,HDD-Maxtor?120GB+Seagete Barracuda 320Gb,PCI-Soundblaster AUDIGY 4,LCD-Acer AL1717,REPRO-Genius Home theater 5+1.OSTATNI-Klavesice-Microsoft Digital media key,Mys-Microsoft netscroll optical,OS-Window Vista home premium 64Bit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. duben 2006, 20:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
nemáš zaplej v-sync?

_________________
Kód:
desktop: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 500G SSD NVMe | manjaro
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Pentium 3260 |  8GB DDR3 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. duben 2006, 20:23 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2003
Nahoru
a nemas zapojene lcd a crt zaroven?

_________________
0118 999 881 999 119 7253


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. duben 2006, 21:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Právě že jsem nic neměnil jen jsem odpojil starý CRT a střelil kamarádovy.Dovezl jem LCD(Benq 17ctku)a zapojil přes DVI. Pak jsem skusil jiný LCD(Philips 15ctku)zapojený přes redukci a stejný skóre jako s předešlým LCD. Proto mě napadlo že ten pokles má na svědomí LCD třeba kvůli lepšímu obrazu oproti CRT a vysšímu nároku na výkon grafiky.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 17. duben 2006, 21:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. květen 2004
Nahoru
BPH napsal:
Proto mě napadlo že ten pokles má na svědomí LCD třeba kvůli lepšímu obrazu oproti CRT a vysšímu nároku na výkon grafiky.


Nene
Grafika stále posiela najlepší obraz aký len dokáže...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. duben 2006, 17:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Můžeme to uzavřít.Já chtěl vědět jestli je to nějaký obecný jev.Takže budu po příčině pátrat. Ladím celou sestavu a někde jsem udělal chybu.Kouknu se do biosu nastavení,ovladače atd.LCD nechám "na pokoji".Ta kvalita obrazu stojí i za pokles bodů v 3dmarku.Všem co přispěli děkuju.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. duben 2006, 19:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Jaké rozlišení mají ty TFT displeje s porovnáním s tvým starším CRT monitorem?

_________________
Asus Maximus VII Ranger, Core i7 4790K delid @ 4.8 GHz, 1.33 V, Scythe Mugen 4, MSI GTX 980Ti Gaming 6G, Crucial Ballistix Tactical LP 2x8 GB, Crucial M500, WD Black... Benq 2765HT, Logitech MX Master, Logitech K270, Corsair TX750W, Zalman Z1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 18. duben 2006, 20:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2006
Bydliště: Zlínský kraj
Nahoru
Jeden LCD jsem měl půjčený.Mám Beng jedu 1280x1024 na 75hz to je doporučené rozlišení a můj postarší Samsung 1024x768 na 85hz.Ten Samsung už v některých hrách silně rozmazával.Mám to zapojený přes DVI a ten obraz je nesrovnatelně lepší než u CRT takže nelituju.Spíš si myslím že jsem při tom ladění výkonu novýho PC něco přehlídl.Funkčnost karty je 100% i ve výkonu ve hrách nevidím rozdíl.Jen ten výsledek v 3dmarku. Při nastavení nižších rozlišení používám přes ovladače volbu změna měřítka monitoru.Já ty výsledky 3dmarku beru jako výchozí protože mám novou sestavu a teprve ju ladím a taky hledám nejvhodnější nastavení komponentů.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 19. duben 2006, 06:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Jenom mě napadlo, že by oba displeje mohly mít vyšší nativní rozlišení než rozlišení, jaké jsi měl nastavené na staršém CRT monitoru.

_________________
Asus Maximus VII Ranger, Core i7 4790K delid @ 4.8 GHz, 1.33 V, Scythe Mugen 4, MSI GTX 980Ti Gaming 6G, Crucial Ballistix Tactical LP 2x8 GB, Crucial M500, WD Black... Benq 2765HT, Logitech MX Master, Logitech K270, Corsair TX750W, Zalman Z1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 12. květen 2006, 13:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. červen 2003
Bydliště: SR
Nahoru
1024*768 vs. 1280*1024 = 66% do plusu poctu bodov, takze tam je pes zakopany

_________________
MSI P6N-SLI ,333MHz FSB, Core2Duo 4300@3,0GHz, 2 x 1 DDR2 909 A-Data, MSI 7900GTO, 1 x Samsung HD321KJ, 1 x Samsung SP1614N, Cretive X-Fi Extreme Music ,Chieftec Silver + DTK 400W, AC


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.