Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 20. únor 2020, 10:47

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 47 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Benchmarky (3DMark 2001,2003,Aquamark, herní benchmarky.. )
PříspěvekZaslal v: st 3. září 2003, 11:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Nazdar lidi. Vím, že se výkon sestavy nedá měřit jen těmito benchmarky, ale dá se na nich docela dobře poznat upgrage HW či lepší výkon(optimalizace) nových driverů. Je to docela nedávno co jsem viděl testy na mojí kartu R9700Pro a měla kolem 13700 v 3DMAK2001 na přibližně stejné sestavě. A já doma pořád měl jen kolem 12000 bodů. Už jsem si nevěděl rady, čím to je. Nakonec jsem zkusil vypnout ve WINXP Virtuální paměť(stránkovací soubor) a to bylo ono. 3DMARK2001SE(default) pod Catalistem 3.6 s výkonem nastaveným na vyrovnaný: kolem 13600 bodů. 3DMARK2003(default): kolem 4900 bodů

Ve WIN2000 se nedá pohodlně vypnout virtuální paměť a tak je lepší ji nastavit na pevnou hodnotu(minimum a maximum stejná hodnota)
Nevím proč ale když nastavím vše na default, mám stejné drivery a software tak v 3DMARKU 2001SE po WIN2000 mám skoro 13800 bodů
Takže se mi jeví WIN2000 se SP3 o malinko výkonnější Než XP se SP1

A tak sem pište, pokud chcete. Vaše výsledky 3D marků a různé nastavení ovladačů či Windows apod. Prostě všechno, co mělo nějaký vliv na výkon vašeho PC v těchto testech

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 6. září 2003, 22:06 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2003
Nahoru
V 3dmark2001SE jsem dosáhl nejvíc 11195b a to jsem kartu podusil na 357/290Mhz jádro/pamět ,ovšem ona za to zřejmě nemůže poněvadž od 255/255 výsledek prakticky nestoupal a při snižování frekvence ani neklesal:357/290=11195b,310/275=10744b,255/255=10509b,230/230=9977b,200/200=9453b.
V 3dmark2003 podobná situace i když né tolik
357/290=4500b,337/290=4408b,310/290=4227b,275/275=3930b,250/250=3591b,200/200=3015b,180/180=2762b
Zajímavé na tom bylo, že podle výpisu u všech herních testů se s frekvencí měnil frame rate, ale u Wings of fury se prakticky neměnil -180/180=102,2 357/291=121,7.
Jen by mě zajímalo co se na tom podepsalo jestli procesor nebo agp 4x.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 6. září 2003, 22:40 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
3Dmark 2001SE testuje výkon celé sestavy a 3DMARK2003 se zaměřuje hlavně na výkon grafické karty. Jo a jen tak mimochodem. Zkoušel jsem CPU podtaktovat na 1,8GHz a DDR jela myslim na 200Mhz a výsledek pod 3DMARKEM2001 byl 11097 bodů

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. září 2003, 13:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak tu mám zase pár testů.
Všechy jsem dělal pod 3DMarkem2001SE(default nastavení) a Catalist 3.7 (rozdíl ve výkonu od 3.6 – téměř žádný)

Operační systém Windows 2000 SP3 a moje sestava.
Všechny testy proběhly 3x


Grafická karta nastavena na vyrovnaný poměr výkon/kvalita

13740 bodů normální výkon
13013 bodů - podtaktování DDR na 266MHz
11100 bodů – podtaktování CPU na 1,8GHz(18x100), DDR na 200 MHz


Grafická karta nastavena na výkon

13887 bodů normální výkon
14327 bodů přetaktování CPU na 2,7GHz(18x150), DDR na 300 MHz, Vcore 1,525
po ukončení testu 14327 bodů, měl procesor teplotu 44°C. Otáčky Box větráku 2700-2800 za s

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. září 2003, 14:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
etien napsal:
V 3dmark2001SE jsem dosáhl nejvíc 11195b a to jsem kartu podusil na 357/290Mhz jádro/pamět ,ovšem ona za to zřejmě nemůže poněvadž od 255/255 výsledek prakticky nestoupal a při snižování frekvence ani neklesal:357/290=11195b,310/275=10744b,255/255=10509b,230/230=9977b,200/200=9453b.
V 3dmark2003 podobná situace i když né tolik
357/290=4500b,337/290=4408b,310/290=4227b,275/275=3930b,250/250=3591b,200/200=3015b,180/180=2762b
Zajímavé na tom bylo, že podle výpisu u všech herních testů se s frekvencí měnil frame rate, ale u Wings of fury se prakticky neměnil -180/180=102,2 357/291=121,7.
Jen by mě zajímalo co se na tom podepsalo jestli procesor nebo agp 4x.


AGP 4x to určitě nebylo. Moje deska jede taky na AGP 4x.
Ale kdybych měl Desku s AGP 8X tak by mi i Radeon jel taky v AGP 8x ale myslím, že by to na výkon moc nemělo vliv. Soudím podle výsledků různých testú na netu, kde byl rozdíl kolem 1-2%
Radši si ještě zkontroluj, abys měl zakázanou tu virtuální paměť, pokud testuješ pod WINXP.
Možná za to trochu může procesor i když myslím že P4 2,4GHz není o moc v testech výkonnější než Athlon XP 2200+. Asi to je od každého něco. Ale rozdíl 1742 bodů, který si dosáhl přetočením grafárny, se mi nezdá až tak zanedbatelný.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 7. září 2003, 20:42 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. srpen 2003
Nahoru
tak mě vypnutí stránkovacího souboru nepomohlo ,ale mám jen 512Mb


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 8. září 2003, 13:58 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Těch 512MB RAM je pro benchmarky dostačující.
jelikož mezi R9700 a R9700Pro je rozdíl kolem 1000 bodů(vzhledem k mojí sestavě)
a já měl pod winXP zhruba 13500-13600. Tak si zkus odečíst něco za rozdíl v CPU a 1000 za rozdíl v radeonech a jsi zhruba na tom, co jsi naměřil při přetočené kartě na max. A taky nevíš, jestli když přetočíš Radeona 9500 na 9700, jestli získáš plný výkon R9700. Může se ti to taky pěkně hřát a vykazovat nějaké chyby v pamětech na grafárně a to ti pak může zas grafiku zpomalovat.
Nebo zkus někde na netu najít, kolik má zhruba Athlon XP2200+ bodů s R9700 a pak to porovnej.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 9. září 2003, 15:10 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Milín - okres Příbram
Nahoru
etien napsal:
tak mě vypnutí stránkovacího souboru nepomohlo ,ale mám jen 512Mb


Ja sem teda na mem starem kompu po vymene pametich ze 128MB na 384MB zadnej rozdil nezaznamenal...

_________________
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 16. září 2003, 14:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. září 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Otázečka?

Ma vypnutí virtuální paměti význam a přínos i ve Win98SE? Mám to risknout?

Mám spousty starších oblíbených her, které nejedou ani v 2000 natož v XP... takže zůstávám :sad:

Jóóóó, a má ještě jeden hyperstroj na DOSvský hry - když na to 1 - 2ročně přijde... (386-40, 8MB, ATi 512kB, WD 340MB...)

________________________________________________
Barton 2500_2800(11x189) Arctic Copper Silent 2, MSI 746F Ultra, 2 x 256MB Kingston HyperX 400,
Sapphire Radeon 9600Pro Fireblade (470/666MHz),
CD-ROM, CD-R, HDD WD 120GB/8/7200 a IBM9,1GB/7200,
SB Live!Value + Creative FS1000,
Fortron 300W, Win 98SE plus nejaké podivnosti připojené kablíky


Naposledy upravil Oldboy dne st 17. září 2003, 12:30, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 17. září 2003, 08:02 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus jí vypnout a uvidíš. Nic se snad podělat nemůže.
Já osobně už WIN typu 98, 98SE, ME nepoužívám. No a výkon mi to zvedlo jen v XP. Ve WIN 2000 je lepší nastavit pevnou hodnotu. Třeba 1500MB max a 1500 MB min.

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 17. říjen 2003, 17:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Takže přináším výsledky z lehčího o.c.

CPU: 2,4@2,74Ghz(1,55V)
Paměť:DDR333@380
Grafika:Radeon 9700Pro 325/310@365/331

Všechny testy na default. Nastavení výkonu na vyrovnaný
Testováno v ovladačích Catalist 3.8

Aquamark3:Gfx:5253, CPU:7131, celkem: 38401
3DMark 2001SE: 15493 bodů
3DMark 2003: 5408 bodů

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: O malicko vice :)
PříspěvekZaslal v: ne 19. říjen 2003, 20:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. srpen 2003
Bydliště: Nový Bor, Liberec
Nahoru
hehe ja jsem dostal diky Intel Application Accelerator 300 bodu :) Zkuste to taky nainstalovat zda vam to neco prida :)

_________________
I5 8600K delid 3.6@4.8Ghz 1.25V + SCYTHE Ashura | Asrock fatal1ty Z370 gaming K6 | 2x8GB 3600Mhz Patriot Viper 4 | Sapphire Pulse RX 5700XT 8GB 1650/1100 | INTEL SSD 120GB | SAMSUNG SSD 256GB | WD BLACK 1TB | 24`iiyama G-Master GB2488HSU | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | WIN 10 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: O malicko vice :)
PříspěvekZaslal v: po 20. říjen 2003, 08:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Howkey napsal:
hehe ja jsem dostal diky Intel Application Accelerator 300 bodu :) Zkuste to taky nainstalovat zda vam to neco prida :)


Instalace IAA je samozřemost, jako třeba nainstalovat: Intel® Chipset Identification Utility, pokud máš Intel chipset.
Nejnovější verze je teď 2.3

Pokud někdo nemá IAA nainstalované, tak mu nemusí správně fungovat DMA a další věci...

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 21. říjen 2003, 09:11 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
Takze pripam par testu R9700 a R9800SE

vse na sestave Soltek FRN2-RL, XP2100+@2170MHz (206FSB), 2x512MB RAM

nejprve Club3D 9700 default (275/270)
3DM01: 14508
3DM03: 4346
AQUAMARK: 32816

9700 pretaktovano na 340/290
3DM01: 15850
3DM03: 4985
AQUAMARK: 37729

a nyni Hercules AIW 9800SE default (380/337.5)
3DM01: 13919
3DM03: 3773
AQUAMARK: 28431

a 9800SE pretaktovano na 415@340 (vsech 8 pipek bohuzel nejelo :sad: )
3DM01: 14576
3DM03: 4040
AQUAMARK: 30691

EDIT: Jiri Drak

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 21. říjen 2003, 16:53 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Milín - okres Příbram
Nahoru
Jiri Drak napsal:
Takze pripam par testu R9700 a R9800SE

vse na sestave Soltek FRN2-RL, XP2100+@2170MHz (206FSB), 2x512MB RAM

nejprve Club3D 9700 default (275/270)
3DM01: 14508
3DM03: 4346
AQUAMARK: 32816

9700 pretaktovano na 340/290
3DM01: 15850
3DM03: 4985
AQUAMARK: 37729

a nyni Hercules AIW 9800SE default (380/337.5)
3DM01: 13919
3DM03: 3773
AQUAMARK: 28431

a 9800SE pretaktovano na 415@340 (vsech 8 pipek bohuzel nejelo :sad: )
3DM01: 14576
3DM03: 4040
AQUAMARK: 30691

EDIT: Jiri Drak


A to 9800SE mas od Herculese???

_________________
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 21. říjen 2003, 22:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
Nidzo napsal:
A to 9800SE mas od Herculese???

Ano, je to tam napsane :)

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 22. říjen 2003, 07:19 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Milín - okres Příbram
Nahoru
Jiri Drak napsal:
Nidzo napsal:
A to 9800SE mas od Herculese???

Ano, je to tam napsane :)


Sakra ja sem snad slepej 8-)

To je zajimavy, vetsine lidem jde....snad sem jeste snad nikde nevidel, ze by jim neslo zapnout 8 pipelines....i v CC to zkouseli (sice jen na 1, ale sel)
To je fakt smula....ale te vykon 9800SE zas tak spatnej neni... :wink:

_________________
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 22. říjen 2003, 09:52 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Jotunheim
Nahoru
Ono je vubec celkem zajimavy ze v shopech a kramech jim povolit pipky jdou a zakaznikovi pak uz ani tak ne :)
Zrovna tak je zajimavy ze 9800Non pro jde na forech a testovacich serverech pretocit o takový "pálky" a zákazníkům pak ne.... v čem to asi bude ?? :roll:
Osobne kdybych posilal grafiku nekam na test, tak asi taky vyberu ten nejlepsí kousek at se ukáže v úžasným svetle. Ze uz ty ostatni takovy "zlatý" kousky nejsou - to nikdo neví, že :wink:

_________________
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään



 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 23. říjen 2003, 15:05 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. červen 2003
Bydliště: Milín - okres Příbram
Nahoru
Sentenced napsal:
Ono je vubec celkem zajimavy ze v shopech a kramech jim povolit pipky jdou a zakaznikovi pak uz ani tak ne :)
Zrovna tak je zajimavy ze 9800Non pro jde na forech a testovacich serverech pretocit o takový "pálky" a zákazníkům pak ne.... v čem to asi bude ?? :roll:
Osobne kdybych posilal grafiku nekam na test, tak asi taky vyberu ten nejlepsí kousek at se ukáže v úžasným svetle. Ze uz ty ostatni takovy "zlatý" kousky nejsou - to nikdo neví, že :wink:


reklama je reklama :-D

_________________
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 28. říjen 2003, 07:55 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 03. červenec 2003
Bydliště: Jičín
Nahoru
Tak muzu potvrdit. Mne to taky neslo. (Sachovnice - HerculesR9800SE AIW ) Ted se rozhoduju, jestli ho mam vratit a koupit R9800 nonPro nebo ne. Nevite na jakych kartach jde zprovoznit SoftFireGL?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 47 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.