Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 17. leden 2020, 17:00

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: potřebuji poradit -DOST malý výkon v 3dmarku
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 17:39 
Nováček
Nováček

Založen: 17. únor 2004
Nahoru
ahoj všem, se slzou v oku tady procitam kolik vsichni mate vysledky v 3Dmarku a jak vam to jede

ja mam bartona 2500xp ( 1.83 Ghz ) 256 Mb Ram + Biostar M7NCG + integrovaná nFORCE 2

poradite mi nekdo jak z toho vymacknu maximum ? uvazuji samozrejme ze kupim pozdeji nejaku kvalitnejsi grafarnu, ale momentalne nemam penizky

PS.tem pocitacum moc nerozumim, mozna ze to mam spatne nastaveno v BIOSU, proto jsem vas chtel poprosit o pomoc - poradite ???????

s takovym procakem nemohu mit preci tak malo, co vsechno mam nainstalovat a zmenit aby to bezelo lepe..... nebo z toho vice nedostanu ?

ujme se mne nekdo a poradi mi ? pls


 Profil  
 Předmět: Re: potřebuji poradit -DOST malý výkon v 3dmarku
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 18:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. únor 2004
Bydliště: Kežmarok
Nahoru
Nainstaluj DirectX9b,najnovsi ovladace pre cipset MB a grafarnu a otestuj to standartne v 3DMarku01 (1024x768x32). Nevie sa kolko ti to da. (ale ta grafika vazne nic moc :( )

_________________
PC: AMD XP 2500+, MB Gigabyte GA-7VA KT400, 512MB DDR400, Sapphire Radeon 9600XT 128MB (500/650), Maxtor 40GB 7.2k, LG GSA4163b, ATX 400W, LCD 17'' Benq
NB: IBM R50e (Link)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 21:04 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. říjen 2003
Bydliště: Klobouky u Brna
Nahoru
a kolik ti to hodilo bodu?

_________________
....ze by to byl MELOUN


 Profil  
 Předmět: Re: potřebuji poradit -DOST malý výkon v 3dmarku
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 21:08 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 02. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Apocalyptus napsal:
Nainstaluj DirectX9b,najnovsi ovladace pre cipset MB a grafarnu a otestuj to standartne v 3DMarku01 (1024x768x32). Nevie sa kolko ti to da. (ale ta grafika vazne nic moc :( )


tak na DX9 se vykasli pokud je nebudes vazne potrebovat abys neco pustil... ale z integr grafiky ani nForce moc nevyrazis ani s dobrym procakem...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 21:16 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 06. říjen 2003
Bydliště: Klobouky u Brna
Nahoru
bez poradne grafarny z toho teda moc nevymacknes

_________________
....ze by to byl MELOUN


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 21:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. únor 2004
Bydliště: Brno,Jihlava,Zlin
Nahoru
Jsi-li zacatecnik,je mozne,ze jsi jen v biosu nenastavil velikost sdilene pameti(automaticky je nekde u minima).Mela by tam byt "slozka" ve ktere je enable/disable int. vga a v blizkosti zpravidla byva nastaveni velikosti sdilene pameti.Bezne jsou moznosti 4,8,16,32 a nekdy 64 Mb.Nastav si co nejvic jde(tato pamet se odebere z ram) a pak to zkus znovu.Radeji testuj 3DMarkem 2001,dela vetsi skore a budes mit lepsi naladu:).A jestli porad nic,nedelej si hlavu(na notebooku mam bodu 16;),nova grafika to urcite spravi,tak muzes mrknout do recenci

_________________
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 21:20 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Na integrovanou grafárnu máš dost málo paměti, nastav rozumnou AGP Framebuffer size a AGP aperture size. S 256 MB RAM neuděláš zázraky, ale zkus nastavit framebuffer na 64 MB a aperturu na 32 MB, víc asi ne nebo ti nebude stačit RAM pro Windows :(

edit: předběhls mě :oops:

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2004, 23:51 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
V prvni rade si prikup druhou (pokud mozno stejnou) pamet. Jednak je uz dneska 256MB malo, ale predevsim to dost pomuze te integrovane grafice. Casem se lepsi grafice ale stejne nevyhnes i kdyz dneska se s tim jeste da zit.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. únor 2004, 06:48 
Nováček
Nováček

Založen: 17. únor 2004
Nahoru
jasna vec, ta nejaka super grafika urcite prijde - bohuzel jsem momentalne nemel penize nazbyt tak jsem sel do te integrovane - ta deska mne prisla asi na 2500 i s grafikou, a je mi jasne ze z toho zadne zazaraky nepolezou ale presto jsem cekal ze to pojede lepe, predtim jsem mel 1000 celerona, 196 ram, msi desku a geforce4MX a davalo mi to zhruba 2300

no a ted kdyz mam bartona 2500 a vlastne "taky geforrce4MX" tak m to dava jenom o 500 bohu vice, coz je dost malo, tak jsem myslel zda-li nemam treba spatne neco nastaveno v biosu ci tak, procital jsem tady jak pomoci powestripu, nebo zmenou fsb tomu pridavate na voltech, tak mne zajimalo jestli by to i mi treba nejak nepomohlo

mozna ze tech 2900 co mi to ted dava je maximum co tahle konfigurace udela, ale taky mozna ne

PS: jo a te grafice jsem samozrejme nasdilel 64MB, na to jsem si troufnul :)))))))))

musi to jit jeste nejak vylepsit, to neni preci mozny :wink:
poradite mi treba nekdo jak to popohnat powerstripem nebo necim podobnym ? kazda rada nad zlato :)

vsem kteri pomuzou predem dekuji


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. únor 2004, 12:20 
Nováček
Nováček

Založen: 17. únor 2004
Nahoru
teď jsem to testoval again a vysledek v 3dMarku je 2774
což je tedy hodne slabe, poradte nekdo, to preci musi dat lepsi skore, je mi schopen nekdo poradit krok za krokem jak treba nastavit spravne Bios atd ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. únor 2004, 13:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. leden 2004
Bydliště: Borg Cube
Nahoru
S tou integrovanou grafikou z toho asi o moc víc nedostaneš ani se sebelepším nastavením. A těch pár bodů co z toho ještě dostaneš nehrajou žádnou roli. 8-)

_________________
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. únor 2004, 19:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. srpen 2003
Bydliště: Světlá n.S.
Nahoru
Jj věčný problém.
Nevim, jak taktnout int. grafárnu, snad jen časováním pamětí. Mohl bys zkusit hodit trochu netypicky 11,3,3,2.5 - na deskách s nForce2 to docela často pomáhalo s propustností pamětí.

_________________
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 18. únor 2004, 20:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
Jak sem uz jednou psal, prikup si druhou pamet (stejne ji budes dost brzo potrebovat) do dualu a vytahnes z 3DMarku pres 4k.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 20. únor 2004, 11:25 
Nováček
Nováček

Založen: 17. únor 2004
Nahoru
no dobra pamet tedy prikoupim a hned - a co dal ? neporadite mi nekdo jak aspon treba nastavit bios ci tak ?

byl bych vam moc vdecny


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 20. únor 2004, 12:17 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Č.K.
Nahoru
nasa99 napsal:
no dobra pamet tedy prikoupim a hned - a co dal ? neporadite mi nekdo jak aspon treba nastavit bios ci tak ?

byl bych vam moc vdecny

To nejdulezitejsi najdes ve FAQ nVidia chipsetu a kdyz ti neco nebude jasne tak se zeptej.

_________________
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750, RAM 4GB, VGA Gigabyte HD6950, Audio X-FI Gamer


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 24. únor 2004, 12:18 
Nováček
Nováček

Založen: 17. únor 2004
Nahoru
Na desce jsou vždy 3 sloty pro paměti. Dva těsně u sebe na jednom kanále a třetí o něco dál na druhém kanále. Aby se aktivoval dualchannel, musíte vložit paměti (pokud možno stejné, předejdete tím možným problémům s kompatibilitou) do slotu 1&3 nebo 2&3, případně do všech tří slotů. Zároveň by mělo platit, že 1+2=3 tzn. např. osadit desku 2x512MB modulem nebo 2x256+512 (tohle řešení bych raději použil jen v nejnutnějším případě, neboť i při použití dvou pamětí mohou nastat určité problémy, natož pak u tří).

jak mam pochopit tu posledni vetu ? to jako ke sve 256 nemam dasli prikupovat neb budou nejake problemy ? diky za info, moc to nechapu

a kdyz mam kupovat tak mam koupit uplne stejnou ( pokud to jeste pujde ) nebo mam koupit zase uplne jinou - muzete prosim poradit ? dyk


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 26. únor 2004, 10:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2004
Bydliště: Trutnov
Nahoru
To znamená, že na každým kanále by měla bejt stejně velká paměť a nejlíp stejnýho typu, ideální je i stejný výrobce, prostě dvojčata 8-) Moje rada je: přikup jeden DIMM 256MB, pokud seženeš, tak úplně stejnej jako už tam máš 8) Ty součty a násobky jsou tam pro případ, že bys chtěl upg na celkem 1024 MB RAM, ale to nemyslím, že bys chtěl, když nemáš love na grafárnu :oops:

_________________
hasta la vista


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.