PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

potřebuji poradit -DOST malý výkon v 3dmarku
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=42&t=6656
Stránka 1 z 1

Autor:  nasa99 [ út 17. únor 2004, 17:39 ]
Předmět:  potřebuji poradit -DOST malý výkon v 3dmarku

ahoj všem, se slzou v oku tady procitam kolik vsichni mate vysledky v 3Dmarku a jak vam to jede

ja mam bartona 2500xp ( 1.83 Ghz ) 256 Mb Ram + Biostar M7NCG + integrovaná nFORCE 2

poradite mi nekdo jak z toho vymacknu maximum ? uvazuji samozrejme ze kupim pozdeji nejaku kvalitnejsi grafarnu, ale momentalne nemam penizky

PS.tem pocitacum moc nerozumim, mozna ze to mam spatne nastaveno v BIOSU, proto jsem vas chtel poprosit o pomoc - poradite ???????

s takovym procakem nemohu mit preci tak malo, co vsechno mam nainstalovat a zmenit aby to bezelo lepe..... nebo z toho vice nedostanu ?

ujme se mne nekdo a poradi mi ? pls

Autor:  Apocalyptus [ út 17. únor 2004, 18:06 ]
Předmět:  Re: potřebuji poradit -DOST malý výkon v 3dmarku

Nainstaluj DirectX9b,najnovsi ovladace pre cipset MB a grafarnu a otestuj to standartne v 3DMarku01 (1024x768x32). Nevie sa kolko ti to da. (ale ta grafika vazne nic moc :( )

Autor:  Lord [ út 17. únor 2004, 21:04 ]
Předmět: 

a kolik ti to hodilo bodu?

Autor:  ICE [ út 17. únor 2004, 21:08 ]
Předmět:  Re: potřebuji poradit -DOST malý výkon v 3dmarku

Apocalyptus napsal:
Nainstaluj DirectX9b,najnovsi ovladace pre cipset MB a grafarnu a otestuj to standartne v 3DMarku01 (1024x768x32). Nevie sa kolko ti to da. (ale ta grafika vazne nic moc :( )


tak na DX9 se vykasli pokud je nebudes vazne potrebovat abys neco pustil... ale z integr grafiky ani nForce moc nevyrazis ani s dobrym procakem...

Autor:  Lord [ út 17. únor 2004, 21:16 ]
Předmět: 

bez poradne grafarny z toho teda moc nevymacknes

Autor:  Zero [ út 17. únor 2004, 21:17 ]
Předmět: 

Jsi-li zacatecnik,je mozne,ze jsi jen v biosu nenastavil velikost sdilene pameti(automaticky je nekde u minima).Mela by tam byt "slozka" ve ktere je enable/disable int. vga a v blizkosti zpravidla byva nastaveni velikosti sdilene pameti.Bezne jsou moznosti 4,8,16,32 a nekdy 64 Mb.Nastav si co nejvic jde(tato pamet se odebere z ram) a pak to zkus znovu.Radeji testuj 3DMarkem 2001,dela vetsi skore a budes mit lepsi naladu:).A jestli porad nic,nedelej si hlavu(na notebooku mam bodu 16;),nova grafika to urcite spravi,tak muzes mrknout do recenci

Autor:  zombux [ út 17. únor 2004, 21:20 ]
Předmět: 

Na integrovanou grafárnu máš dost málo paměti, nastav rozumnou AGP Framebuffer size a AGP aperture size. S 256 MB RAM neuděláš zázraky, ale zkus nastavit framebuffer na 64 MB a aperturu na 32 MB, víc asi ne nebo ti nebude stačit RAM pro Windows :(

edit: předběhls mě :oops:

Autor:  Jiri Drak [ út 17. únor 2004, 23:51 ]
Předmět: 

V prvni rade si prikup druhou (pokud mozno stejnou) pamet. Jednak je uz dneska 256MB malo, ale predevsim to dost pomuze te integrovane grafice. Casem se lepsi grafice ale stejne nevyhnes i kdyz dneska se s tim jeste da zit.

Autor:  nasa99 [ st 18. únor 2004, 06:48 ]
Předmět: 

jasna vec, ta nejaka super grafika urcite prijde - bohuzel jsem momentalne nemel penize nazbyt tak jsem sel do te integrovane - ta deska mne prisla asi na 2500 i s grafikou, a je mi jasne ze z toho zadne zazaraky nepolezou ale presto jsem cekal ze to pojede lepe, predtim jsem mel 1000 celerona, 196 ram, msi desku a geforce4MX a davalo mi to zhruba 2300

no a ted kdyz mam bartona 2500 a vlastne "taky geforrce4MX" tak m to dava jenom o 500 bohu vice, coz je dost malo, tak jsem myslel zda-li nemam treba spatne neco nastaveno v biosu ci tak, procital jsem tady jak pomoci powestripu, nebo zmenou fsb tomu pridavate na voltech, tak mne zajimalo jestli by to i mi treba nejak nepomohlo

mozna ze tech 2900 co mi to ted dava je maximum co tahle konfigurace udela, ale taky mozna ne

PS: jo a te grafice jsem samozrejme nasdilel 64MB, na to jsem si troufnul :)))))))))

musi to jit jeste nejak vylepsit, to neni preci mozny :wink:
poradite mi treba nekdo jak to popohnat powerstripem nebo necim podobnym ? kazda rada nad zlato :)

vsem kteri pomuzou predem dekuji

Autor:  nasa99 [ st 18. únor 2004, 12:20 ]
Předmět: 

teď jsem to testoval again a vysledek v 3dMarku je 2774
což je tedy hodne slabe, poradte nekdo, to preci musi dat lepsi skore, je mi schopen nekdo poradit krok za krokem jak treba nastavit spravne Bios atd ?

Autor:  Borg [ st 18. únor 2004, 13:20 ]
Předmět: 

S tou integrovanou grafikou z toho asi o moc víc nedostaneš ani se sebelepším nastavením. A těch pár bodů co z toho ještě dostaneš nehrajou žádnou roli. 8-)

Autor:  Buddha [ st 18. únor 2004, 19:37 ]
Předmět: 

Jj věčný problém.
Nevim, jak taktnout int. grafárnu, snad jen časováním pamětí. Mohl bys zkusit hodit trochu netypicky 11,3,3,2.5 - na deskách s nForce2 to docela často pomáhalo s propustností pamětí.

Autor:  Jiri Drak [ st 18. únor 2004, 20:12 ]
Předmět: 

Jak sem uz jednou psal, prikup si druhou pamet (stejne ji budes dost brzo potrebovat) do dualu a vytahnes z 3DMarku pres 4k.

Autor:  nasa99 [ pá 20. únor 2004, 11:25 ]
Předmět: 

no dobra pamet tedy prikoupim a hned - a co dal ? neporadite mi nekdo jak aspon treba nastavit bios ci tak ?

byl bych vam moc vdecny

Autor:  Jiri Drak [ pá 20. únor 2004, 12:17 ]
Předmět: 

nasa99 napsal:
no dobra pamet tedy prikoupim a hned - a co dal ? neporadite mi nekdo jak aspon treba nastavit bios ci tak ?

byl bych vam moc vdecny

To nejdulezitejsi najdes ve FAQ nVidia chipsetu a kdyz ti neco nebude jasne tak se zeptej.

Autor:  nasa99 [ út 24. únor 2004, 12:18 ]
Předmět: 

Na desce jsou vždy 3 sloty pro paměti. Dva těsně u sebe na jednom kanále a třetí o něco dál na druhém kanále. Aby se aktivoval dualchannel, musíte vložit paměti (pokud možno stejné, předejdete tím možným problémům s kompatibilitou) do slotu 1&3 nebo 2&3, případně do všech tří slotů. Zároveň by mělo platit, že 1+2=3 tzn. např. osadit desku 2x512MB modulem nebo 2x256+512 (tohle řešení bych raději použil jen v nejnutnějším případě, neboť i při použití dvou pamětí mohou nastat určité problémy, natož pak u tří).

jak mam pochopit tu posledni vetu ? to jako ke sve 256 nemam dasli prikupovat neb budou nejake problemy ? diky za info, moc to nechapu

a kdyz mam kupovat tak mam koupit uplne stejnou ( pokud to jeste pujde ) nebo mam koupit zase uplne jinou - muzete prosim poradit ? dyk

Autor:  YohanN [ čt 26. únor 2004, 10:55 ]
Předmět: 

To znamená, že na každým kanále by měla bejt stejně velká paměť a nejlíp stejnýho typu, ideální je i stejný výrobce, prostě dvojčata 8-) Moje rada je: přikup jeden DIMM 256MB, pokud seženeš, tak úplně stejnej jako už tam máš 8) Ty součty a násobky jsou tam pro případ, že bys chtěl upg na celkem 1024 MB RAM, ale to nemyslím, že bys chtěl, když nemáš love na grafárnu :oops:

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/