PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Výkon sestavy s FX 5200 v 3DMarku 2001
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=42&t=7681
Stránka 1 z 2

Autor:  Vizi [ so 6. březen 2004, 21:52 ]
Předmět:  Výkon sestavy s FX 5200 v 3DMarku 2001

Zdarec prosim o radu ,pomoc,nazor mam ted novej kompl sestava
AthlonXP 2500+, 256Ram DDR 266Mhz, grafika MSI FX 5200 64Mb,zakladní deska ASUS A7N8X-X,HDD 40G 5200ot, a problem je v bechmarku 3D Mark 2001 mi to hodí v 1024/768 bez vyhlazování jen 5800 bodů :( není to malo ? Když tady koukam na ostatní fora s touhle tematikou tak jim to haže zhruba v teto sestavě co mam kolem 10 000 bodů tak vážně nev na čem su s mejma bodam :( . Jestli se to dá vylepšit v Biosu nebo jinejma ovladačama u grafiky mam ver53.03 pro upřesnění. Díky za každou odpověd,pomoc k tomuto tematu čau....[/b]

//Upraven název threadu - TomV

Autor:  mhl [ so 6. březen 2004, 22:34 ]
Předmět: 

s touhle grafikou je to podle mě odpovídající počet bodů

Autor:  FERRO [ so 6. březen 2004, 22:46 ]
Předmět: 

to je odpovídající výsledek tvé sestavy máš děsně pomalou Graf. kartu!zkus jí drobet Oc a uvidíš!A taky nevím co to máš za paměti vždyť Bartoni potřebujou 333MHz

Autor:  Jiri Drak [ so 6. březen 2004, 22:58 ]
Předmět: 

TO bych chtel poznat toho odbornika, co ti tohle slozil.
Vymen DDR266 za DDR400 a FX5200 za R9200 nebo lepsi a bude to o necem jinem.

Autor:  FERRO [ so 6. březen 2004, 23:02 ]
Předmět: 

To Jiri Drak: co si myslíš o tech pamětech?Vždyt by to nemělo ani jed :?

Autor:  Jiri Drak [ so 6. březen 2004, 23:05 ]
Předmět: 

FERRO napsal:
To Jiri Drak: co si myslíš o tech pamětech?Vždyt by to nemělo ani jed :?

nForce podporuje DDR266, to neni problem, ale zbytecne tim ztraci vykon. Dnes, kdyz jsou ceny levnych DDR266 a 400 prakticky stejne, tak to nechapu.

Autor:  FERRO [ so 6. březen 2004, 23:07 ]
Předmět: 

hold se někdo potřeboval zbavit starý paměti :)

Autor:  TomV [ so 6. březen 2004, 23:19 ]
Předmět: 

FERRO napsal:
To Jiri Drak: co si myslíš o tech pamětech?Vždyt by to nemělo ani jed :?

No, JED by to asi opravdu nemělo. :wink: Ale jinak není důvod, proč by to nejelo - Bartonu je jedno, jaký má paměti, to je věc čipsetu. U pamětí jednoho druhu (platí to jak pro DDR, tak i SDR) funguje zpětná kompatibilita. Čipset, podporující rychlejší paměti klidně může jet i s pomalejšíma...

Sice zabíháme trochu do OT, ale tohle stojí za to... :wink:


2 Visitors : Schválně, kolik tě to stálo ? Totiž, nebejt tam ten Barton, tak je to ideální sestava do kanceláře jako psací stroj... Ta sestava je strašná, jak může dneska někdo tohle postavit jako novej komp...

Autor:  Alois [ so 6. březen 2004, 23:27 ]
Předmět: 

Spis se pochlub s prodejcem.at ma reklamu...

Autor:  Jája [ ne 7. březen 2004, 00:08 ]
Předmět: 

Ten disk bude mit asi taky něco naběhany "HDD 40G 5200ot" 8-)

Autor:  Vizi [ ne 7. březen 2004, 00:38 ]
Předmět: 

no tolik ohlasu sem ani nečekal:) dík všem . Abych uvedl do obrazu ja sem měl 1Ghz Duron a desku Ecs K7S5A a prodal sem to a doplatil sem si na toho Bartona 5200+ a desku ASUS nForce2 a s te staré sestavy mě zbyl Ramky 256 DDR 266Mhz,HDD, a CDRW ASUS. A planuju že koupim aspon 2*256 na 400Mhz aby s toho bylo Dualchanel deska to podporuje. Ale zpět k věci štve mě že to ma takovej vykon v 3D Marku i když hry jedou bez sekaní Mark uděla kolem těch 6000 bodů tak mě to bylo divné a chtěl sem se na to zeptat ......

Autor:  Vizi [ ne 7. březen 2004, 00:43 ]
Předmět: 

Prachy jsou mrchy když jsou potřeba tak většinou nejsou :wink:

Autor:  TomV [ ne 7. březen 2004, 11:17 ]
Předmět: 

Těch 6000 bodů opravdu odpovídá. Nenech se zmást tím, že máš GF FX, a že by to tím pádem mělo být nadupaný. Ta karta je opravdu slabá. Já mám s GeForce 3 Ti500 asi 9500 bodů, jenže ta GF3, ač je o dvě generace starší, má mnohem větší výpočetní výkon, než FX 5200... Zkus to trochu přetaktovat, třeba to trochu pomůže...

Autor:  Vizi [ ne 7. březen 2004, 11:59 ]
Předmět: 

stejně asi koupim nové ramky a postupem času vyměním ani tu grafarnu. A ještě sem se chtěl zeptat o kolik se to taktuje vím že se to dá udělat přímo v ovladačích u kary mam tam nastaveno

Nemory Clock 405 Mhz
Core Clock 250 Mhz

Autor:  Alois [ ne 7. březen 2004, 12:06 ]
Předmět: 

Visitors napsal:
stejně asi koupim nové ramky a postupem času vyměním ani tu grafarnu. A ještě sem se chtěl zeptat o kolik se to taktuje vím že se to dá udělat přímo v ovladačích u kary mam tam nastaveno

Nemory Clock 405 Mhz
Core Clock 250 Mhz

uz se to tu resilo mockrat...proste vzdy o neco zvednes..treba o 10...projedes 3d mark a znovu...jak se bjevi artefakty ..hned o neco stahnout...
samozrejme cim visse dostavas tim zvysuj pomaleji..treba po 3 MHz...

Autor:  hadr [ ne 7. březen 2004, 12:21 ]
Předmět: 

Zkontroluj pres Rivatuner jestli ma ta karta 64-bit nebo 128-bit pametovou sbernici. Dobre se to taky pozna ze skore v 3DMarku 03, vysledky sou cca 1000 vs 1500 bodu.

Autor:  Vizi [ ne 7. březen 2004, 14:54 ]
Předmět: 

oki pravě sem to zkoušek tektovat to FX a šlo to v pohodě,testoval sem to v 3D Marku ze zakladních 250 Jádro a 405 paměti sem to vytahl na jadro 300 ,paměti 500 Mhz ještě to zkusim víš zatim to nic neděla a větrak to v pohodě stačí mam tam aktivní. Ale problem je v tom když restartnu PC tak se vše vratí zpět do zakladního nastavení :o tak nev jestli to pomůže když pokaždým spuštění PC musim nastav. na vyší hodnoty :( v Marku 2001 mi to dalo s 5800 bodů na 6476 bodů :wink:

Autor:  TomV [ ne 7. březen 2004, 15:05 ]
Předmět: 

Visitors napsal:
oki pravě sem to zkoušek tektovat to FX a šlo to v pohodě,testoval sem to v 3D Marku ze zakladních 250 Jádro a 405 paměti sem to vytahl na jadro 300 ,paměti 500 Mhz ještě to zkusim víš zatim to nic neděla a větrak to v pohodě stačí mam tam aktivní. Ale problem je v tom když restartnu PC tak se vše vratí zpět do zakladního nastavení :o tak nev jestli to pomůže když pokaždým spuštění PC musim nastav. na vyší hodnoty :( v Marku 2001 mi to dalo s 5800 bodů na 6476 bodů :wink:


Nevim, přes co to taktuješ, ale obvykle bývá k dispozici volba "Obnovit nastavení při startu Windows", nebo něco takovýho...

Autor:  Vizi [ ne 7. březen 2004, 15:15 ]
Předmět: 

no ja to taktoval přes nastavení ovladačů u grafiky ver.53.3 to ma přímo v sobě problem je že se to vždy vratí po restartu PC zpět do puvodního nastavení :wink:

Autor:  Alois [ ne 7. březen 2004, 15:22 ]
Předmět: 

Visitors napsal:
no ja to taktoval přes nastavení ovladačů u grafiky ver.53.3 to ma přímo v sobě problem je že se to vždy vratí po restartu PC zpět do puvodního nastavení :wink:

poradne se podivej, nekde by tam melo bejt k zafajfkovani: zachovat nastaveni i po restartu

Stránka 1 z 2 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/