Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 4. prosinec 2020, 01:30

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 50 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. prosinec 2007, 00:21 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
Je pravda, že v tomhle podání to vypadá dost nevěrohodně, ale z čistě technologického hlediska to je možné - stačí se podívat, jak vypadal ToyShop pro X1800XT. Pokud její aritmetický výkon vyjádříme v MADDs, tak je cca 10x pomalejší, než současné high-end čipy. Navíc tu jsou možnosti DX10; možná DX10.1.

Netvrdím, že o fake nejde, jen to, že by bylo možné takto vypadající scénu real-timově rozhýbat.

Nemůžeme vycházet z toho, jak náročný byl SW rendering. Už v době Voodoo 1 dokázala texturovací jendotka v jednom taktu to, na co potřeboval high-endový procesor několik set taktů. A to nešlo o nic víc, než texture-mapping s bilineárním filtrem. Dnes tu máme hardwarovou FP16/FP32 filtraci textur (1-2 takty na dnešních GPU) a jen odhaduju, že na procesorech by šlo řádově o tisíce taktů, možná i víc, na realizaci vizuálně stejného výsledku.

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. prosinec 2007, 09:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. únor 2006
Bydliště: Zbůch
Nahoru
Jasper napsal:
//edit - wire, hires tady je ten chameleon, taky 3dsmax - rendering 3 hodiny bez vypoctu globalniho osvetleni

ta ještěrka je nějaký leguán :wink:

//Jasper - ok, ale nebudeme řešit kraviny :D

_________________
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. prosinec 2007, 13:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. leden 2004
Nahoru
Na nekterych je jasne videt, ze jsou fake. Michat mezi ne opravdove mi moc velky smysl nedava i kdyz je to mozne. Jedine 100% prave bude asi jen to prani.

btw.
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... ew&id=4871

_________________
But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 12:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červenec 2006
Bydliště: okolí Hradce Králové
Nahoru
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=25525&r=top
- bud si z nas nekdo dela srandu a nebo bude novej 3D mark slouzit k testovani 3D vykonu v mobilech :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 22:40 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 02. září 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
blekota je boss napsal:
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=25525&r=top
- bud si z nas nekdo dela srandu a nebo bude novej 3D mark slouzit k testovani 3D vykonu v mobilech :roll:


tiscali je demence a postujes neco, co uz vime a resilo se to tady ;)

_________________
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, napsal:
Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 3. leden 2008, 23:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
a navic to neni hotova verze :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. leden 2008, 08:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červenec 2006
Bydliště: okolí Hradce Králové
Nahoru
no sou tam novy screeny, ale i kdyby to nebyla uplne dokoncena verze tak to ma bejt za mesic dokonceny coz myslim ze za tu dobu se to nejak radikalne nezlepsi...teda pokud tohle nejsou rok stary screeny :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. leden 2008, 03:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 12. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
nejde o to jak stary jsou screeny, ale jak starej je ten build :roll: ... takhle to finalne vypadat nemusi... resp nemuzem rict jestli to neni cpu test, nebo test urcitejch schopnosti grafiky (geometrie?)... takze vime prd...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. leden 2008, 06:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. červenec 2005
Nahoru
no-X napsal:
Jasper: fajn, jenže jak vysvětlíš tohle?

http://ukazto.com/img/1490066,000680242.jpg


Je celkem běžné, že se SW renderované scény po několika letech objevujou v real-time techdemech (např. práce P. Debeveca, dema od Animusic, prezentace "sektch" rendering ze siggraph 02) atd., takže bych netvrdil, že je to fake, pokud sám autor neprohlásí, že nedal svolení k využití jeho předešlé práce. Osobně se nebudu přiklánět k ani jedné verzi, dokud nebudeme vědět víc.


Jasper ma pravdu kdyby si se podival na CGtalk.com tak to tam najdes je to stary a tenkrat tam nad tim cucely s udivem co vymodeloval :D

_________________
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. leden 2008, 09:11 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2004
Bydliště: Č.Budějovice
Nahoru
DukeNukemCZ napsal:
Jasper ma pravdu...

Kde tvrdím, že nemá? :sarcasm:

_________________
Nejlepší moderátor ve výslužbě


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. leden 2008, 13:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červenec 2006
Bydliště: okolí Hradce Králové
Nahoru
podle Fudzilly bude 3DMark Vantage obsahovat test DX10.1
jestli je to tak, pak sem zvedavej jak to bude s urcovanim celkoveho skore... jeste mam v pameti habaduru s testovanim v 06 SM3 s HDR radeonu X850 a GF7800 :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 12. leden 2008, 22:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ružomberok, SK
Nahoru
Shoty napsal:
som počul že to je test na C2D a nie 3Dmark07


no ale dost ubohy test na CPU ... zas prezentacie nepodareneho PhysXu ... 15 botov a uz 2jadro nema sancu ... keby tam pouzili Havok pochybujem zeb y to malo taky dopad na vykon ... bieda teda


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 1. únor 2008, 10:49 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2003
Bydliště: Satan City
Nahoru
Nové screenshoty a tentokrát to snad není fake - http://www.futuremark.com/3dmarkvantage/

_________________
Goldnoob team proud member!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 1. únor 2008, 15:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. říjen 2007
Nahoru
Tak to vypadá fantasticky :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 5. únor 2008, 09:55 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2003
Bydliště: Satan City
Nahoru
Sice z BW, ale co - http://bonusweb.idnes.cz/hardware/hw-ne ... re_jha.idn

Citace:
Podle programátorů Futuremarku by mělo být možné používat 3DMark Vantage na všech počítačích s procesorem vyráběným podle standardu X86 nebo X64 s podporou instrukcí SSE3. Hlavní nároky jsou ovšem kladeny na grafiku, která musí mít podporu alespoň DX10, Shade Model 4.0 a minimálně 256MB paměti. V předváděcí sestavě, ze které jsou vzaty screenchoty, bylo osazeno Core 2 Duo na 2,5Ghz, 2GB Ram a GeForce 8800GT s 512MB paměti. Výsledek s průměrem 4fps však naznačuje, že na plynulý obraz současný HW zatím mít nebude.

_________________
Goldnoob team proud member!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 5. únor 2008, 12:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. září 2003
Bydliště: Hvožďany
Nahoru
4fps lol takze ja budu mit tak 8fps max :) Ono stejne nez prejdu na VISTY bude zas jiny zelezo :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 5. únor 2008, 12:06 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2003
Bydliště: Satan City
Nahoru
Myslím, že ani 2x HD3870 X2 by si s tím nedokázalo poradit. Asi stagnuje prodej high-end grafik, tak je třeba to trochu podpořit a tím nejlepším měřidlem e-penisů je 3DMark :lol:

_________________
Goldnoob team proud member!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 15. únor 2008, 10:31 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
screeny a prvni vysledky z 3dmark Vantage

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=237257

Obrázek

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 21. únor 2008, 16:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. prosinec 2004
Nahoru
no co uz mate stiahnute ? Vista Only...... hodte uz nejake score,nech viem porovnat.....

http://www.futuremark.com/download/pcmarkvantage/
660MB to ma tusim

_________________
" ALANCÉ "


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 21. únor 2008, 16:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. červen 2006
Bydliště: Európska únia
Nahoru
alanc napsal:
no co uz mate stiahnute ? Vista Only...... hodte uz nejake score,nech viem porovnat.....

http://www.futuremark.com/download/pcmarkvantage/
660MB to ma tusim


Ale to je PCMark Vantage, nie 3DMark Vantage ;)

_________________
.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 50 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.