Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 3. prosinec 2020, 21:40

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 80 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: so 17. únor 2007, 13:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PD
Nahoru
Minuly tyzden som sa hral s CPU, taktim-ladim. Skusanim a testovanim pomocou Orthosu som zistil ze moja X2 perfektne slape (pri malicko zvysenom napati 1,4V) na 2710MHz (258*10,5, pamate na 208MHz). Da aj viac/pri zvysenom napati. Na 1,4V uz hadze pri vacsich frekvenciach chyby. Nastavil som si pozadovane hodnoty v BIOSe a zapol som aj CnQ. Slape perfektne vsetko ako ma byt.

Dnes pozeram, len tak nahodou ake teploty hadze v Core Temp. Vidim, ze ukazuje 2838MHz. Spustim CPU-Z a to iste!!! Ja hnup som si pri ukladani pred tyzdnom nezmenil nasobic a nechal na 11 (258x11, 1,4V).

A teraz pozor - cely tyzden comp funguje v poriadku, parkrat som dusil FEAR Combat po veceroch, cely den mi bezal encoding HD do x264, vcera poobede som prekodoval 4 filmy do XviDu. Bez najmensieho problemu.

Pytam sa teda - da sa vobec verit Orthosu? Nie su jeho merania prehnane? Nie je rezerva medzi zistenymi hodnatami prilis velka oproti "realu" ? Vdaka mojej "chybe" mi teraz CPU slabe o viac ako 100MHz vyssie so zapnutym CnQ a uplne bez chyby...

_________________
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 18. únor 2007, 11:50 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
ne, Orthos se nemyli ... chyby se mohou projevit az nekdy, nahodne ... zkus spustit neco narocnejsiho na CPU ... xvid ani x264 nezatezuji cpu na 100 procent ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 18. únor 2007, 12:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PD
Nahoru
x264 nezatazuje? Hovorim o encodingu H.264 do x.264, ktory zhavi procak na 100percent cely den a viac. Samozrejme zatazenie niekedy spadne chvilkovo na 90-96%. Na ziadne vtakoviny typu SuperPI sa nehram, od vcera ho dusim vsetkym moznym a ide OK. Spustim Orthos a do dvoch minut chyba...PS, x264, gamesy, SuperPI, 3DMark, Vegas...vsetko bez problemov.

Je zrejme ze k podobnemu zahulu ako mu sposobuje Orthos sa normalne CPU nikdy nedostane...inak by zrejme zletelo po chvilke.

_________________
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 20. únor 2007, 23:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. únor 2007
Nahoru
Neznam encoding H.264 do x.264, ale to zatizi CPU tak, ze ani mysi nepohnes bez trhnuti nebo co? Pochybuju ze program zatizi CPU natolik, ze uz nenacha pro ostatni. Mozna s maximalni prioritou, ale test je test. :huh:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 20. únor 2007, 23:38 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
vis, ale to jestli tou myskou pohnes nebo ne zalezi na implementaci multitaskingu woken. i sebenarocnejsi soft ti dovoli hejbat kurzorem kdyz mu das nizsi prioritu, to same plati naopak. narocnej soft danej na realtime a nehnes s ni... :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 13:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: PD
Nahoru
PzKpfw VI Tiger napsal:
...

Konverzia H.264 (napr. zo satelitneho streamu alebo AVC-1 - HDDVD/BD) do x.264. Zatazuje CPU na plne gule. Test je test to je jasne, lenze ja si len tak z prdele nepustam testy 20hodin denne, ale napr. ta konverzia u mna bezi neraz 20h/den. Je zrejme jasne ze vysledky Orthosu a podobnych treba brat s rezervou...

_________________
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 17:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. říjen 2005
Nahoru
Já bych řekl, že když procesor udělá nějakou chybu při encodování videa, tak se to nemusí nijak fatálně projevit, třeba tam jen bude pár pixelů jiné barvy (možná kecám blbosti, kdyžtak mě někdo opravte).

Zkusil bych pustit Orthos současně s tou konverzí videa, podle mě samotná konverze videa nevytíží CPU na plno, jak už psal OBR...

Já na stress test CPU používám současně Orthos a FAH, když pustím jen Orthos, tak je teplota CPU o pár stupňů nižší než s Orthos+FAH.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 17:53 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
ja mam podobnou featuru, vsechno pada (tyhle testy, hry normalne bezej, video se prehrava jedna basen atd atd atd atd).. Tak sem nejdriv dal at to testuje CPU i RAM, po par sekundach to hodi error, pri jenom CPU to je stable.. Nicmene v hrach to nic nedela, ve windowsu zadna chyba (nepocitam to, ze proste se to jednou za 2 tydny resetne a nasledne po resetu neni videt sit, to bych videl na winu vindouwsu)

Takze netusim jestli se tim znepokojovat kdyz to je stable (podle testu ne, podle me ano)

// pameti sou delany na 133MHz FSB a 3-3-3-6 na 3.3V, ja je mam na 146MHz, 2-3-3-6 a VIO sem zvedl na 3.45V(vic moznosti v BIOSu nemam), IMHO to ovlivnuje pameti ne?

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 19:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
(Okopírováno z threadu C2D E4300 zkušenosti a výsledky přetaktování)
kupca napsal:
Tak zacal jsem snizovat napeti na cpu, jel jsem na 333*9 pri 1,39V, tak jsem snizil postupne na 1,38 a hodil orthose, ale po 9hodinach hodil chybu Sad , pri tom 1,39 jel 24hodin bez chyb, takze na mensi napeti uz nepojede...,-> testuj te poradne a ne jen par hodin!!!

Lukfi napsal:
OT: a má to smysl nechávat běžet třeba 10 hodin, když nikdy tak dlouho v kuse nehraješ/nemáš zapnutýho klienta distribuovanejch výpočtů?

Partyman napsal:
To Lukfi: Tady nejde o to na jak dlouho dokážeš vytížit obě jádra na 100%. Jde o to, že čím dýl necháš běžet orthos, tak tím víc se snižuje pravděpodobnost chybného výpočtu v realné aplikaci. Prostě, když orthos hodí chybu třeba po 5 hodinách ještě neznamená, že někdy jindy se to nemůže stát dřív.

Highlander napsal:
OT:
Bohuzel má protoze treba kdyz ti spadne orthos po 15 hodinach,tak v realu to muze mit dopad na pády ruznych programů,aplikací atd....
Treba stary Athlony XP se chovali nestabilne tak , ze v prime95 spadli po 10 hodinach a ve Windowsech padal často IE.

U C2D pozoruju v posledni době to stejný a je to možná tisickrat horsi,Když přetaktuju procák na xx mhz a pustim Orthos, tak me třeba po 21 hodinách hodí chybu.V praxi mě občas spadne IE/Firefox nebo jednou za par dnu modrá smrt.Kdyz mě jede Orthos aspon 40 hodin bez chyby,tak je PC na 100% stable.

Lukfi napsal:
Jak dlouho vůbec trvá cyklus Prime95 nebo Orthos , než to začne počítat ty samý výpočty znova?

//
OBR napsal:
Podle rychlosti CPU, v radu hodiny ...

Já jsem se ptal kvůli tomu, jak je možný, že pokud je cyklus řekněme 6 hodin, jakto že se někdy chyba objeví po 9 a někdy po 20 hodinách když jsou to ty stejný výpočty?

pista6104 napsal:
IMHO ten cyklus muze byt vacsi
a mozna ten procesor pocita treba i 50x stejny vypocet a jen 1 v nem udela chybu Confused

Lukfi napsal:
to by ale neměl, pokud je teplota a napětí procesoru konstantní.

Highlander napsal:
to mas pravdu no to by nemel,ale bohuzel to tak je....bohuzel elektronicky soucastky nejsou dokonaly a ani tranzistory v procesoru.

Lukfi napsal:
Tedy nikdy nemáš zaručeno, že procesor je 100% stabilní a někde se může projevit chyba, která by se při Prime95 testu objevila po několika desítkách hodin testu. Víš, mě by teda docela zajímalo, jak při výrobě ty procesory testujou, hlavně ty vyšší verze, kde už není moc velká rezerva pro přetaktování. Nemyslím si, že by každý procesor testoval minimálně 24 hodin Orthos testem Huh

OBR napsal:
Ona neni chyba jako chyba ... nekdy pady systemu zavini zcela podivne veci ... treba chybne preruseni PCI sbernice u vypalovacky, jindy zase prehrati jizniho mustku a odpadnuti/odpojeni IDE zarizeni ...

Udelal jsem pokus, a testoval Orthos s jiznim mustkem bez chladice, a Orthos spadl do 2 minut ... s aktivnim chlazenim ta stejna konfigurace je stabilni v othos cely den ...

Proto se s rostouci delkou spusteni Orthosem proveruje celkova stabilita systemu, ktery nemusi tohle zatizeni snest ... a po 10-ti hodinach spadne ... ale nemusi to byt pouze chybou CPU a nebo RAM, proste se po deseti hodinach spatne zachova IDE radic nebo PCI a konec Orthos spadne ...

Orthos testuje chlazeni a nastaveni celeho systemu ne jenom RAM+CPU ...!

To je zajímavý. Nemám Orthos, ale myslel jsem že je to jenom Prime95 s lepším GUI... ono to dělá taky nějaký testy kvůli kterejm se zahřívá jižní můstek?

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 19:29 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Jizni mustek se zahriva jakoukoliv praci ... tudiz i Orthosem, pri tomto testu prece pracuje vsechno, ne jenom CPU a RAM, bezi cely pocitac ...

PS. Pokud se ti bude prehrivat Southbridge tak vetsinou Windows nektere chyby pohlti a nespadnou, v tom jsou XP hodne dobre - dokazi spoustu problemu eliminovat a prehlednout a shodi treba jen program ale ne cely sesytem ... ale v Orthos se "projevi i zakolisani napeti v siti" ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 21:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
zajímavý ohledně té ne/stability orthos,
neexistuje něco pro více jáder jako super PI

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 21:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
OBR napsal:
Jizni mustek se zahriva jakoukoliv praci ... tudiz i Orthosem, pri tomto testu prece pracuje vsechno, ne jenom CPU a RAM, bezi cely pocitac ...

Stejně to nechápu - jak můžou algoritmy na zjišťování prvočísel zahřívat southbridge?

=>tnema: Z toho co jsem pochopil, Orthos je pro vícejádrový CPU...

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 22:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
Lukfi - jasne to vim - ale co to z toho plyne zde, je to s tou stopro ostabilitou taky divny, i Super PI neni stopro tj jasny

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 22:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
SuperPi je, pokud vím, test rychlosti v určitých výpočtech, ne stability.

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 24. únor 2007, 22:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
No není povazovan rock stable treba jako prime, ale nekteri ho tak berou.

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. únor 2007, 09:09 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Tak si sahni na svoji desce na southbridge - bude horky i kdyz budes vypalovat CD ... :) A pokud se ni NAPRIKLAD prehreje (ne jenom pri Orthos) tak udela chzbu kterou nikde vetsinou nepoznas ale pri spustenem Orthos ano ... uz to chapes, spust si Orthos a sleduj teploty vsech komponent ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. únor 2007, 10:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. srpen 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
OBR napsal:
....
S tim SB si me dostal, nikdy jsem neuvazoval se o neho nejak starat, treba na tom mojem neudrzim ruku, coz je spatne, takze se zkusim ne neho vic zamerit


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. únor 2007, 10:45 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
OBR napsal:
Tak si sahni na svoji desce na southbridge - bude horky i kdyz budes vypalovat CD ... :) A pokud se ni NAPRIKLAD prehreje (ne jenom pri Orthos) tak udela chzbu kterou nikde vetsinou nepoznas ale pri spustenem Orthos ano ... uz to chapes, spust si Orthos a sleduj teploty vsech komponent ...

Ale vypalování CD je něco dost jinýho než matematický výpočty, který dělá procesor. Při vypalování tečou southbridgem megabajty z harddisku a megabajty do vypalovačky (jinými slovy je zatěžován diskový řadič).

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. únor 2007, 11:39 
Černá karta
Černá karta

Založen: 20. srpen 2003
Bydliště: PHA, CB, TP, Aus, Ger
Nahoru
Lukfi napsal:
OBR napsal:
Tak si sahni na svoji desce na southbridge - bude horky i kdyz budes vypalovat CD ... :) A pokud se ni NAPRIKLAD prehreje (ne jenom pri Orthos) tak udela chzbu kterou nikde vetsinou nepoznas ale pri spustenem Orthos ano ... uz to chapes, spust si Orthos a sleduj teploty vsech komponent ...

Ale vypalování CD je něco dost jinýho než matematický výpočty, který dělá procesor. Při vypalování tečou southbridgem megabajty z harddisku a megabajty do vypalovačky (jinými slovy je zatěžován diskový řadič).


... to byl jen priklad - i kdyz ne nejstastnejsi, uznavam, dobre pro tebe specialne - southbridge se extremne zahriva i pri necinnosti pocitace ... je to uz jasne?

mam to vyzkouseny, Bluescreeny, padani soft, padani Orthos - spatne nasazeny chladic jizniho mustku, po lepsi aplikaci je opet vse super stabilni ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 25. únor 2007, 12:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
OBR napsal:
... to byl jen priklad - i kdyz ne nejstastnejsi, uznavam, dobre pro tebe specialne - southbridge se extremne zahriva i pri necinnosti pocitace ... je to uz jasne?

No to chápu, všechny čipy se zahřívaj v nečinnosti. Stačilo říct :)

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 80 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.