Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 3. prosinec 2020, 21:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 80 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 28. únor 2007, 19:52 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Lukfi napsal:
Stejně to nechápu - jak můžou algoritmy na zjišťování prvočísel zahřívat southbridge?
Samo o sobě njak, ale když běží PC několik hodin v plné zátěži, tak se prohřejí šasi, v některých místech stoupne teplota treba o 1°C, trošku se změní vlastnosti a může to spadnout. Proto nechávám běžet testovací programy třeba 2-4 dny v kuse.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 10. březen 2007, 16:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. srpen 2005
Bydliště: PHA
Nahoru
no ja ted taky neco zkousim a pouzivam na test orthos a zajimavy je ze vcera mi bezel cca 5 hodin v kuse bez problemu a dnes rano jsem ho spustil a po 6 minutach chybka. Vsechno nastaveny uplne stejne, v mistnosti vyvetrano, komponenty studene :-D

No ted jsem to pustil znova a uz to zas bezi asi hodinu v poradku..

Jinak bezne aplikace a hry taky bez problemu... Tak jsem zvedav.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 4. duben 2007, 08:08 
Červená karta
Červená karta

Založen: 24. říjen 2006
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak kasli na orthos a spust si 2x PRIME 95. Nech ho jet alespon 12 hodin :)

_________________
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP


 Profil  
 Předmět: Orthos
PříspěvekZaslal v: čt 27. září 2007, 17:41 
Nováček
Nováček

Založen: 05. listopad 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Již po 20 vteřinách mi to hlásí tuto chybu, nevíte čím to je? Já se v tom moc nevyznám :oops:

Obrázek
a zde je ten výpis, poznáte čím to je, nic nataktovaného tam není vše na default 8-)

Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1790 Time: 15
CPU: 2666MHz FSB: 333MHz [333MHz x 8.0 est.]
CPU: 2666MHz FSB: 333MHz [333MHz x 8.0 est.]
27.9.2007 18:51
Launching 2 threads...
1:Using CPU #0
2:Using CPU #1
1:Beginning a continuous self-test to check your computer.
2:Beginning a continuous self-test to check your computer.
1:Press Stop to end this test.
2:Press Stop to end this test.
1:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
2:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
2:Torture Test ran 0 minutes 24 seconds - 0 errors, 0 warnings.
2:Execution halted.

1:Torture Test ran 1 minutes 18 seconds - 0 errors, 0 warnings.
1:Execution halted.

1:FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
2:FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
1:Hardware failure detected, consult stress.txt file.
2:Hardware failure detected, consult stress.txt file.
2:Torture Test ran 2 minutes 49 seconds - 1 errors, 0 warnings.
2:Execution halted.

1:Torture Test ran 2 minutes 49 seconds - 1 errors, 0 warnings.
1:Execution halted.

_________________
Cpu: Intel® Core™ 2 Duo E6750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer 7 Pro MB: Asus P5N-E SLI nVIDIA nForce 650i Ram:2x1GB Geil DDR II 800MHz Hdd: Seagate Baracuda 320GB SataII 16MB VGA: Leadtek 8800 GT : Samsung 183L, Plextor 712A Psu: Fortron 500W Sound: Audigy 2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 27. září 2007, 18:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
RAM pameti otestovany? Napr Memtestem atd.. Jestli ti nevyhodi zadnou chybu, zkus manualne nepatrne zvysit napeti na procesoru..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 27. září 2007, 21:34 
Nováček
Nováček

Založen: 05. listopad 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Palec123 napsal:
RAM pameti otestovany? Napr Memtestem atd.. Jestli ti nevyhodi zadnou chybu, zkus manualne nepatrne zvysit napeti na procesoru..


Tak jsem šel na ten test a dopadlo to asi tak takhle:

http://img118.imageshack.us/img118/7203/goldmemory1ba5.jpg

A tahle:
Obrázek

Tak to asi slavný A data půjdou na reklamaci co? No a přes těch 74% jsem se ani po 3 pokusech nedostal vždy to vytuhlo :evil:

_________________
Cpu: Intel® Core™ 2 Duo E6750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer 7 Pro MB: Asus P5N-E SLI nVIDIA nForce 650i Ram:2x1GB Geil DDR II 800MHz Hdd: Seagate Baracuda 320GB SataII 16MB VGA: Leadtek 8800 GT : Samsung 183L, Plextor 712A Psu: Fortron 500W Sound: Audigy 2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 27. září 2007, 21:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
to ze to vytuhne u memtestu to jeste nemusi vubec nic znamenat....pokud to mas vsechno na defaultu ,tak mas neco blbe nastaveny v biosu...to muze bejt treba maly napeti RAM.Protoze ne vsechny pameti RAM bezi na JEDEC napeti 1.8V pri dane frekvenci.Takze je dobry se na ty ramky podivat wocima co vyrobce doporucuje za napeti pri jake frekvenci/casovani a to nastavit v biosu.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 27. září 2007, 22:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 08. prosinec 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Presne jak pise Highlander..

Omrknout doporucene hodnoty vyrobcem pameti a overit jestli to bios nenastavuje chybne..

Reklamace pripadne az potom, co pameti odmitnout spolupracovat i na default parametry (frekvence, casovani i napeti!)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 27. září 2007, 22:46 
Nováček
Nováček

Založen: 05. listopad 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Palec123 napsal:
Presne jak pise Highlander..

Omrknout doporucene hodnoty vyrobcem pameti a overit jestli to bios nenastavuje chybne..

Reklamace pripadne az potom, co pameti odmitnout spolupracovat i na default parametry (frekvence, casovani i napeti!)


Sice nerad ale přidal jsem na 2V a 4-4-4-12 jak píše výrobce výsledek stejný, co teď? Taky nevím jestli to nemůže dělat třeba i deska? :x No podle mě by to mělo makat i na default ne?

_________________
Cpu: Intel® Core™ 2 Duo E6750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer 7 Pro MB: Asus P5N-E SLI nVIDIA nForce 650i Ram:2x1GB Geil DDR II 800MHz Hdd: Seagate Baracuda 320GB SataII 16MB VGA: Leadtek 8800 GT : Samsung 183L, Plextor 712A Psu: Fortron 500W Sound: Audigy 2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. září 2007, 03:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. duben 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
JohnnyX napsal:
Palec123 napsal:
Presne jak pise Highlander..

Omrknout doporucene hodnoty vyrobcem pameti a overit jestli to bios nenastavuje chybne..

Reklamace pripadne az potom, co pameti odmitnout spolupracovat i na default parametry (frekvence, casovani i napeti!)


Sice nerad ale přidal jsem na 2V a 4-4-4-12 jak píše výrobce výsledek stejný, co teď? Taky nevím jestli to nemůže dělat třeba i deska? :x No podle mě by to mělo makat i na default ne?
U téhle desky někdy blbly některé sloty na paměti,zkus to hodit do těch druhých,taky některý desky dost undervoltují,takže můžeš dát kliďo 2,1V,můžeš taky zkusit každou ram zvlášť.Ale myslím,že je to v těch slotech.Žlutý blbly.

_________________
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. září 2007, 19:56 
Nováček
Nováček

Založen: 05. listopad 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Zkoušel jsem možný i nemožný, ale v goldmemory jedna ramka během 20 minut 25 000 chyb a druhá 5000, tak jdou na reklamaci 8-) , zkusím Geily tak uvidím, snad budu mít větší štěstí :)

_________________
Cpu: Intel® Core™ 2 Duo E6750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer 7 Pro MB: Asus P5N-E SLI nVIDIA nForce 650i Ram:2x1GB Geil DDR II 800MHz Hdd: Seagate Baracuda 320GB SataII 16MB VGA: Leadtek 8800 GT : Samsung 183L, Plextor 712A Psu: Fortron 500W Sound: Audigy 2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 4. říjen 2007, 14:36 
Nováček
Nováček

Založen: 05. listopad 2006
Bydliště: Liberec
Nahoru
Vyřešeno, vyměněny A-data za Geily a je pokoj i po 6 hodinách :onfire:

_________________
Cpu: Intel® Core™ 2 Duo E6750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer 7 Pro MB: Asus P5N-E SLI nVIDIA nForce 650i Ram:2x1GB Geil DDR II 800MHz Hdd: Seagate Baracuda 320GB SataII 16MB VGA: Leadtek 8800 GT : Samsung 183L, Plextor 712A Psu: Fortron 500W Sound: Audigy 2


 Profil  
 Předmět: Orthos nestabilita systemu + par dotazu
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 10:07 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2007
Nahoru
Rad bych vas zkuseny overclockery poprosil o radu + mam par dotazu.

Mam novej pocitac:
CPU - e6750
RAM - A-Data 800+ Vitesta
MB - gigabyte p35c ds3r
550W chieftec... (pokud budete chtit este neco doplnit, tak to sem napisu)

Orthos:
CPU @3.2GHz stable (400FSB). 1.38V (min sem nezkousel, jenom na default)
teploty idle 33-35C, Burn max 62C.
Pameti mam default 800 (2.0x400), ale v biosu sem nastavil +0.3V, protoze maj bejt na 2-2.1 a default v biosu je myslim 1.8V
xxxxxx (a ted ten problem)
CPU @3.6GHz (450FSB) - samo to restartuje pocitac asi po 2 vterinach co spustim orthos.
Pameti mam v tomle pripade na 900MHz a bojim se, ze mi to pada jenom kvuli nim. Da se nastavit jinej (mensi) nasobic nez 2.0? Spousta lidi psalo, ze ty A-Data dou i pres 1000MHz kdyz se jim zatopi :(

V biosu mam polozky typu eist atd. vypnuty. Poradite nekdo co zkusit, abych moh jit jeste vys?
A jeste jeden dotaz. Neni naky divny, ze mam teplotu @3.2GHz jenom 60C pri burn kdyz mam boxovany chlazeni?

Diky moc za vsechny rady/nazory,
Kruzle


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 10:17 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
jde o to v cem tu teplotu meris...
Jinak k tomu restartovani, to muze byt plno veci, ramky jak pises, cpu, deska, prehrivani...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 10:46 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2007
Nahoru
v tat to ma max 52C, speedfan max62C, takze beru tu horsi variantu.

jak ale otestuju jednotlivy komponenty? Nejde testnout CPU bez toho, abych mel zaroven i pameti. A to ze se to restartne po 2 vterinach prece nemuze bejt tim, ze se to prehreje ne?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 11:16 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
nejak se mi nezda, ze by v tat bylo jen 52°C pri burnu s boxem...
Zkus tem pametem zhorsit casovani a uvidis


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 11:17 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
nasobic uz mensi nastavit nelze... zbytek uz je o ladeni... je take mozne ze uz to nezvladne

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 13:53 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2007
Nahoru
tak zatim shrnuti:

@3.2GHz, pameti bezej na 1066MHz pri casovani 5,5,5,15 ... orthos stabilni 30mins, dyl sem cekat nechtel. Ale kdyz neco neslo, tak to neslo do par minut

@3.36GHz, pameti 1008MHz 5,5,5,15 nestabilni

@3.36GHz, pameti 840MHz 4,4,4,12 orthos po 15minutach stale stabilni a bezi dal

Tak ted babo (Done, Holdo) rad ;) Mam nechat radsi rychlejsi casovani pameti, nebo se pokusit vysponovat frekvenci procesoru a pameti na maximum? Nevim co je na vykon (her, enkodovani videa) lepsi.
Procesor porad bezi na 1.38V a pameti na +0.3V.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 21. listopad 2007, 15:03 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
zkus to popohnat zvysenim napeti na nb a fsb


 Profil  
 Předmět: Nastavení orthos
PříspěvekZaslal v: út 18. březen 2008, 17:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 06. březen 2008
Nahoru
Zdravim, poradil byste mi nekdo kdo testujete stabilitu v orthosu co vše tam nastavujete,,???....co přesne testujete...vim že je tam vice varinat..a nastaveni nejake priority 1 až 10...ktera je vyšší 1 nebo 10???

_________________
CPU : Core2Duo E8200 2,67Ghz, VGA : zotac 8800GT 512MB, MB : Asus P5K intel 775, 4 x 1GBRam DDRII 800 MHz KINGMAX CL 5, Vista32Bit Home Premium


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 80 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.