Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 3. prosinec 2020, 21:20

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 80 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další
Autor Zpráva
 Předmět: Vysoké teploty CPU při zatížení orthosem
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 11:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Zdar, nevíte někdo jak je možné, že při zatížení cpu (Opteron 175 na 2,8GHz) Orthosem je teplota procesoru tak o 8 st. C větší než při zatížení čímkoliv jiným? Např. memtest, hry, ripování videa, hot cpu tester... (myslím při zatížení na 100% obě jádra). Jde mi o to, že bych ho chtěl ještě trochu nataktit, ale při testu v Orthosu se už nebezpečně blížím max. povolené teplotě.
Pokud tu už něco takového je tak se omlouvám, ale nenašel jsem to tu.

Edit sestavy: (kvůli pravidlům) O175 oc2,8GHz, 2GB DDR, MB Asus A8V Deluxe...

_________________
Dnes již toho vím tolik, že s klidem mohu říct, že vlastně nevím nic.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 13:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. srpen 2004
Nahoru
Řekl bych, že to bude tím, že je prostě Orthos mnohem náročnější než cokoliv jiného, včetně her, ripování atd. : ).

Např. já když testuji Orthos small FFTs, tak mi teploty v core tempu vylezou až na 79 stupňů, což by teoreticky bylo alarmující, ale vzhledem k tomu, že to jede 16 hodin stabilně bez chyby, tak to neřeším.Proč? Protože v Crysis se ta teplota (taky v Core Tempu) vyšplhá max na 65 stupňů...a T-junction Max je až 100.

Zkoušel jsem i 3.6 gigahertz (mám box), pro čež jsem musel zvýšit dost razantně napětí, procesor jel na 83 stupních, ale bylo to opět naprosto stabilní a nethrottlovalo to..nicméně jsem to raději dal na těch 3.2, přeci jen to stačí, tak dva roky by ten procesor vydržet mohl : ).

_________________
Ryzen 2700X, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 2080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 3 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 14:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. březen 2007
Nahoru
Mně to zase dělá naopak, jednou se mi stalo na pc v popisu, že bylo něco z explorerem, větrák na cpu (není taktované) se rozjel rychle jako nikdy, tak jsem koukl na teploty a byly taky tak o 7°C víc, než při hodinovém zatížení Orthosem. A to ten explorer to zatěžoval jenom pár minut. Nevím, co to způsobilo, ale chladič drží pevně.

Jinak 2Paul:
Kolik máš otáček na BOXu a jaké teploty bez zatížení?

Dík

_________________
CPU C2D E4400 @ 2,7GHz MB GIGABYTE P35 DS3L RAM 2 x 1GB Kingston 800Mhz GK X1950PRO + Accelero S1 + 120 mm Xilence HDD WD2500YS Caviar + WD6400AAKS TV DTV2000H Monitor Acer 1916Csd ZDROJ KME 400W -> EC350W -> Corsair VX450
Notebook: HP ProBook 4510s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 14:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
To by mě právě zajímalo v čem je náročnější. Když jsem měl O144 tak při 100% zatížení byla teplota +- stejná jak pří 100% zatížení při memtestu apod... ale asi to tak bude, jinak si to neumím vysvětlit.
Problém pro mě je že mám asi 12 st. C rezervu při "menším 100% vytížení"(49+-), takže by taktovat ještě šlo (teď mi běží na 1,35V), jenže co když pak jednou narazím na něco takového jako orthos, abych to cpu nakonec "neupálil"... teda nepřekročil Tcasemax (61)...

_________________
Dnes již toho vím tolik, že s klidem mohu říct, že vlastně nevím nic.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 16:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. srpen 2004
Nahoru
kufus:

Teď v idle ve windows má ten box větrák 1360 otáček a teplota je 42 stupňů, v zátěži při Orthosu má maximálně 2000 otáček...a teplota max. těch 78.

Jinak prostě Orthos je holt naprogramovanej tak, že vytěžuje obě jádra komplet na max, zatímco 99 procent užitečnejch programů nebo her takhle naprogramovaný není a obě dvě jádra prostě naplno nevyužijou..

_________________
Ryzen 2700X, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 2080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 3 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 17:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. březen 2007
Nahoru
No já mám v idle nastavenou přes EasyTune5 regulaci podle % otáček a teploty. No jinak mám 800 a pokud zkouším max. otáčky mám "jenom" 1700. A teploty kolem 30°C (everest, core temp ukazuje 44°C, ale tomu bych zrovna nevěřil)
Jo a čím to reguluješ ty?

PS: Nehučí moc? :roll:

_________________
CPU C2D E4400 @ 2,7GHz MB GIGABYTE P35 DS3L RAM 2 x 1GB Kingston 800Mhz GK X1950PRO + Accelero S1 + 120 mm Xilence HDD WD2500YS Caviar + WD6400AAKS TV DTV2000H Monitor Acer 1916Csd ZDROJ KME 400W -> EC350W -> Corsair VX450
Notebook: HP ProBook 4510s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 20:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. srpen 2004
Nahoru
Osobně tyhle kraviny typu EasyTune, SmartDoctor apod. nepoužívám, ten box na procesoru se reguluje automaticky, je to funkce v biosu,kde je to i defaultně na "enabled" - položka SmartFan, nebo tak nějak..

Jinak na těch idlovejch 1300 otáček je to skoro neslyšný, hlavně v mém případě to přehlučuje grafárna, která jede i ve win na 2000 otáček (což odpovídá 27% rychlosti větráku).Vzhledem k tomu že mám u PC 99 procent času na uších sluchátka, tak hluk neřeším..mimoto jsem teprv teď, po půl roce, zjistil, že když vyndám třípin vedoucí ze zdroje z desky, tak je i zdroj prakticky neslyšnej : )).

Jo a jinak co se těch teplot týče, tak já věřím nejvíc core tempu, nicméně mě ukazuje everest téměř stejný hodnoty..
U everestu mám navíc teploty rozdělený na :

CPU - to je teplota na povrchu, v idle 31 stupňů
1. jádro - 45 (to jsou teploty uvnitř jader, mnohem větší vedro)
2. jádro - 44

-- s tím, že ten core temp se liší jen minimálně.

_________________
Ryzen 2700X, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 2080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 3 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 20:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. březen 2007
Nahoru
SmartFan mám zaplý, ale celé regulované přes ET5.
Jinak jsem si stáhl nového Everesta, ten ukazuje teploty na povrchu tak 31°C a jádra 43° a 43°C. Ty stejně tak to ukazuje i nový CoreTemp. No nevím čemu věřit.

Ale nějak mi to nesedí, že bys měl stejné teploty jako já a navíc máš o 60% větší takty. No záleží sice taky na chlazení, ale já mám zase WindTunel.

_________________
CPU C2D E4400 @ 2,7GHz MB GIGABYTE P35 DS3L RAM 2 x 1GB Kingston 800Mhz GK X1950PRO + Accelero S1 + 120 mm Xilence HDD WD2500YS Caviar + WD6400AAKS TV DTV2000H Monitor Acer 1916Csd ZDROJ KME 400W -> EC350W -> Corsair VX450
Notebook: HP ProBook 4510s


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 21:12 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2003
Bydliště: Satan City
Nahoru
Já mám na E2160 @ 3.1GHz teploty na jádrech idle podle CoreTempu cca 45st. a podle TATu 48st. ... když to zatížím v TATu, tak to jde přes 70st. o kolik záleží na tom, jak moc mám v pokoji zrovna vedro. Všude jinde, včetně Orthosu (i když ten je už blízko) se přes 70st. snad ani nedostanu, kort v obyčejných aplikacích.

Paradox bohužel je, že na tom mam AC Freezera 7 Pro, takže jsem čekal krapet nižší teploty. Nasazoval jsem ho pro jistotu 3x, napotřetí jsem měl dokonce i desku venku, abych měl jistotu, že fakt sedí, ale s teplotama nic nehlo.

Neřeším to, je to stable a CPU to snad vydrží, TAT ani Orthos nehraju. A to CPU stálo 1200,- takže asi tak :)

_________________
Goldnoob team proud member!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 22:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. srpen 2004
Nahoru
Kufus: že ti to nesedí, no já tu píšu jak to je : ). Jinak moje chlazení - box na procesoru, stock chladič na grafice (x1900xt), větrák ve zdroji (asus 450w) a jeden 12cm arctic cooling odvádějící vzduch.Nic víc, a teploty jsou jak jsem je napsal, 42-45 v core tempu v idle, podle teploty okolí, 74-79 v Orthosu 100% load, opet podle teploty okolí.

O tom Freezeru 7 Pro jsem právě uvažoval, stojí 5 stovek což se dá přežít..ale když je to i teď na 3.2ghz 16 hodin stable v Orthosu, tak se mi do tý investice moc nechce..zvláště když mi ani Crysis, ani Bioshock nebo jakákoliv jiná hra ještě nespadla (kromě Gothica 3,což je jiná kapitola..)

A na TAT bych se nedíval vůbec...ten je dělanej na notebookový Pentia M, teploty ukazuje blbě a nemá vůbec cenu ho řešit.Bratranec v něm měl 90 stupňů, na E6300@3.2, a přitom už mu to takhle frčí rok a půl..

_________________
Ryzen 2700X, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 2080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 3 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 28. březen 2008, 22:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. srpen 2004
Bydliště: Austerlitz
Nahoru
E2160@3GHz chladič Thermalright XP120 a normální teploty do 55°C podle teploty pokoje a pokud běží TAT tak 60 °C, jsem plně spokojen. Ve skříni (Chieftec bigtower) mám 2*80mm před disky a 92mm nad zdrojem takže průvan by tam nějaký měl být. TAT je speciální test zaměřený asi na vytížení procesoru co to jde a asi bude výrobce vědět jak dát procesoru zabrat pořádně.

_________________
UFO PORNOOOOO!
"To není meloun!!!"
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Orthos - který test volit?
PříspěvekZaslal v: so 10. květen 2008, 19:48 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. červen 2007
Nahoru
Měl bych dotaz k Orthosu. Jdou v něm pustit celkem čtyři testy které se liší délkou FFTs.
Co přesně to znamená a který z těch čtyř je na testování oc cpu nejlepší?

Edit: Stejnej dotaz bych měl i k Prime95.

_________________
Jen další blázen, v bláznivém království.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. květen 2008, 13:09 
Černá karta
Černá karta

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
jde o to, ze test na FFT testuje temer pouze vyhradne procesor a dale se to stupnuje, kolik pouzije prime95/orthos systemove pameti. nejlepsi a rekl bych standartni je testovat na BLEND, to prime95/orthos pouzije i vsechnu dostupnou fyzickou(operacni) pamet. zde se ukaze stabilita systemu. nicmene na testovani samotne pameti doporucuju spise memtest.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 13. květen 2008, 15:30 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. červen 2007
Nahoru
Dík, přeně tohle jsem chtěl vědět :wink: .

A ještě další dotaz. Když pustím small FFT v Orthosu jsou obě jádra zatížená stále na 100%, zatímco v Prime Obrázek to různě kolísá, je to normální stav?

_________________
Jen další blázen, v bláznivém království.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 14. květen 2008, 11:31 
Černá karta
Černá karta

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
domnivam se, ze jde o normalni stav. orthos testuje standartne vice jader, tzn ze pokud jde o vicejadrovy procesor, automaticky se spusti vice vlaken, stejny pocet, jako je i pocet jader. prime95 se spousti automaticky pouze jako jedno vlakno, takze si odvozuji, ze celkove vytizeni procesoru bude kolisat okolo tech 50%(je dost mozne, ze si procesor rozdeli zatizeni rovnomerne prave mezi obe jadra). zkus spustit dve instance prime95 a jedne dat v "ADVANCED" pod "AFFINITY" odskrtnout "LET PROGRAM RUN ON ANY CPU" a napsat tam 0 a druhe instanci tam napsat 1. pak zkus spustit obe instance na blend. melo by to vytizit cpu na 100%. ackoliv to nemam odzkousene, melo by to tak byt. treba se tu objevi nekdo, kdo to zkousel na cpu s vice jadry(2,4), ja mam pouze jedno.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. květen 2008, 20:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Bydliště: Mělník
Nahoru
1) Orthos není už tak úplně potřeba, Prime95 umí už nějakou dobu víc jader.
2) http://en.wikipedia.org/wiki/Prime95#Us ... ss_testing

:)


 Profil  
 Předmět: hlaska z Orthosu, s cim souvisi?
PříspěvekZaslal v: ne 8. červen 2008, 19:56 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Type: Custom... Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1790 Time: 15
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]


Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Resulting sum was 6.88502982027903e+017, expected: 5.459259990798674e+016
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 4 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.

toto mi po chvili vypsalo, bohuzel netusim, cim by to mohlo byt...

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: hlaska z Orthosu, s cim souvisi?
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 15:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
flanker napsal:
Type: Custom... Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1790 Time: 15
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]


Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Resulting sum was 6.88502982027903e+017, expected: 5.459259990798674e+016
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 4 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.

toto mi po chvili vypsalo, bohuzel netusim, cim by to mohlo byt...


Nejspis tim, ze CPU nezvlada tvoji frekvenci na nastavenem napeti....Zkus zvysit napeti, nebo spis sniz CPU na def a uvidis co to udela :wink:

_________________
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | GigaByte B550M DS3H | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | Gigabyte WindForce GTX1060 6GB | 500GB Samsung 970 Evo Nvme | Toshiba 3TB | Corsair TX650 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |


 Profil  
 Předmět: Re: hlaska z Orthosu, s cim souvisi?
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 16:25 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jan Machalík napsal:
flanker napsal:
Type: Custom... Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1790 Time: 15
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]
CPU: 2713MHz FSB: 236MHz [235MHz x 11.5 est.]


Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Resulting sum was 6.88502982027903e+017, expected: 5.459259990798674e+016
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 4 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.

toto mi po chvili vypsalo, bohuzel netusim, cim by to mohlo byt...


Nejspis tim, ze CPU nezvlada tvoji frekvenci na nastavenem napeti....Zkus zvysit napeti, nebo spis sniz CPU na def a uvidis co to udela :wink:


Zajimavy, ze ubohych 11Mhz a uz to nezvladne :)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 18:49 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Pardubice
Nahoru
tak zkus projet pameti memtestem, pripadne pridat voltaz jak cpu tak ram, nemusi to bejt jenom cpu

_________________
CPU: Intel Core i7 8700K @ 4700MHz / 1.224V - all cores AVX COOLER: Noctua NH-U12S MB: MSI Z370M PRO AC RAM: HyperX 2x 8GB DDR4 3200 CL16 VGA Gainward GTX1070 8GB SSD / HDD: WD Black 512GB M2 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fracral Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 24" IPS BenQ BL2411PT 1920x1200 REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM Xornet KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 10 Pro 64
Obrázek
Obrázek


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 80 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.