Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 4. prosinec 2020, 01:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 80 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 19:59 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Wiruz napsal:
tak zkus projet pameti memtestem, pripadne pridat voltaz jak cpu tak ram, nemusi to bejt jenom cpu


zkusim, podeziram spis pameti, mam 4x512MB. Bohuzel vic jak 1.95V mi nejde nastavit, bezeji na 940Mhz (musel bych je nastavit na 677 a zas mam obavu, ze limit desky v FSB bude kolem 240Mhz...)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 9. červen 2008, 20:29 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Pardubice
Nahoru
tak na zkousku RAM sniz na tech 667 a uvidis, zjistis jeslti to je uz limit cpu, nebo mb, pripadne si myslim ze phenomu by ty 667 zase tolik nevadily, kdyz by jsi jim dal nizzsi latence, pripadne zkusit vyndat 2x512 kdyz by byl problem primo v konfiguraci 4x512MB

_________________
CPU: Intel Core i7 8700K @ 4700MHz / 1.224V - all cores AVX COOLER: Noctua NH-U12S MB: MSI Z370M PRO AC RAM: HyperX 2x 8GB DDR4 3200 CL16 VGA Gainward GTX1070 8GB SSD / HDD: WD Black 512GB M2 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fracral Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 24" IPS BenQ BL2411PT 1920x1200 REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM Xornet KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 10 Pro 64
Obrázek
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos a stabilita systému (OT z threadu o C2D E4300)
PříspěvekZaslal v: pá 19. prosinec 2008, 22:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
hodim dotaz sem... kdyz testuju orthosem... muzu na pocitaci neco delat? jako zatezovat vic CPU treba nakejma hrama nebo tak? kdyz uz zatizeny na 100% je ... dik za odpoved...

EDIT: tak este upravuju... testoval sem prez noc orthosem to co sem myslel ze je stabilni... E5200 @3.6GHz pri 1.1V... no 9 hodin to jelo vpohode a pak to napsalo chybu... ted dotaz... jak zjistim jestli mi to nevyhodilo chybu kuli pametem? protoze ty mam na default V ale maj uz 960MHz.... sice z CL4 800MHz na CL 5 960 MHz ale rikam si jak zjistim kde je chyba ci v rocaku nebo ramkach... dik za odpoved... a kolik mam nechvat casu na stabilitu v orthosu... 24H?...

EDIT2: dal sem zkousel 4GHZ pri nakym 1.28750V v biosu coz bylo 1.2000V v CPUZ a to mi jelo 18 hodin bez chyby... vic sem nezkousel je to nuda bejt na pocitaci a nic nedelat...staci to?

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


Naposledy upravil ThomasVT dne ne 21. prosinec 2008, 10:38, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět: Re: Orthos a stabilita systému (OT z threadu o C2D E4300)
PříspěvekZaslal v: so 20. prosinec 2008, 22:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Up :roll:

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos a stabilita systému (OT z threadu o C2D E4300)
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2008, 16:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 23. listopad 2007
Bydliště: _____***_____
Nahoru
No pokud máš na RAMkách 960MHz a níž nejdou tak do nich pouštěj od výrobce udávané V, u těch A-Dat si myslím že to je 2.1V při cl.4 ale dej cl.5 a 2.1V.
Pokud použiješ OCCT tak tam je přímo testování jen RAM nebo jen CPU a pak mix.


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos a stabilita systému (OT z threadu o C2D E4300)
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2008, 17:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
traxiiik napsal:
No pokud máš na RAMkách 960MHz a níž nejdou tak do nich pouštěj od výrobce udávané V, u těch A-Dat si myslím že to je 2.1V při cl.4 ale dej cl.5 a 2.1V.
Pokud použiješ OCCT tak tam je přímo testování jen RAM nebo jen CPU a pak mix.

dikes...

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2009, 11:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. říjen 2008
Bydliště: Ostrava - Zábřeh
Nahoru
Jak dlouho by se mnelo nechat pc pod zatezi v Orthosu?Abych zjistil zda teplota cpu se uz nezvedne diky za odpoved :)


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2009, 11:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2008
Bydliště: Mosonmagyaróvár Maďarsko
Nahoru
Väčšinou stačí do 20 minút.

_________________
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2009, 11:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 04. říjen 2008
Bydliště: Ostrava - Zábřeh
Nahoru
Jen?? vetsina lidi tady pise tak nekolik hodin :D tak nefím prave


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: po 16. únor 2009, 13:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Ale to jsou šílenci. Když je nějakej problém, tak se na to většinou přijde docela rychle. Pak sice nemáš jistotu, že ti to občas nespadne, a neměl by ses zapojovat do projektů distribuovanejch výpočtů, ale to se holt stává.

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: út 17. únor 2009, 08:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2008
Bydliště: Mosonmagyaróvár Maďarsko
Nahoru
Jonki napsal:
Jak dlouho by se mnelo nechat pc pod zatezi v Orthosu?Abych zjistil zda teplota cpu se uz nezvedne diky za odpoved :)

Pýtal si sa ako dlho máš nechať orthos aby CPU dosiahol max. teplotu a ja som napísal 20 minút. Ak by si sa pýtal ako dlho nechať v záťaži na test stability tiež by som ti napísal šialené číslo čož činí najmenej 7 hodín :wink:

_________________
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: čt 19. únor 2009, 12:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. duben 2004
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Orthos mi zatěžuje poze jádro 0 a 1. Jádra 2 a 3 se nezatěžujou vůbec. Lze ho nějak přinutit, aby jelly na 100% všechny 4 jádra? (Phenom II X4 920)

_________________
MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, AMD Ryzen 5 3600X, MSI Core Frozr L, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case NZXT H500i, Power EVGA SuperNova G2 750W.


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: čt 19. únor 2009, 12:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. červenec 2004
Bydliště: Pustiměř
Nahoru
jiri9 napsal:
Lze ho nějak přinutit, aby jelly na 100% všechny 4 jádra?
Použij Prime95, novější verzi, ta zatěžuje všechny čtyřy.

_________________
***MSI Z370 SLI PLUS***i7-8700***2*16GB 2666@3200 MHz***1080 Ti


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: čt 19. únor 2009, 12:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. duben 2004
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Prime95 jsem si stáhnul, snad poslední verzi, určitě nevím. Ale Prime mi zátěž o celkový hodnotě 100% střídavě rozděluje na všechny jádra, tzn. třeba 50-20-20-10, takže nikdy žádný jádro nejede na 100%, natož všechny 4. No a hlavně, zdá se mi, že ten Orthos je mnohem tvrdší test, protože to co mi v Prime projde po 3 hodinách bez chyby, to Orthos shodí za dvě minuty. Takže radši testuju Orthosem :?

_________________
MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, AMD Ryzen 5 3600X, MSI Core Frozr L, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case NZXT H500i, Power EVGA SuperNova G2 750W.


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: pá 20. únor 2009, 12:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 23. duben 2004
Bydliště: Pardubice
Nahoru
tnema napsal:
jiri9 napsal:
Lze ho nějak přinutit, aby jelly na 100% všechny 4 jádra?
Použij Prime95, novější verzi, ta zatěžuje všechny čtyřy.

Tak dík za radu, našel jsem poslední verzi Prime, a to je fakt jiný kafe, všechny 4 jádra jedou na 100%.

_________________
MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, AMD Ryzen 5 3600X, MSI Core Frozr L, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case NZXT H500i, Power EVGA SuperNova G2 750W.


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: so 4. duben 2009, 17:58 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2007
Bydliště: Praha - Říčany
Nahoru
Jak bych měl dlouho testovat CPU v Orthos?


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 13:19 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
12h+ nejlepe 24h

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: ne 5. duben 2009, 14:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červenec 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Nutno dodat, že nestabilita se většinou projeví dřív. A když to jede bez chyby několik desítek minut, lze PC považovat za dostatečně stabilní pro běžnou práci/hraní...

_________________
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: st 15. duben 2009, 18:53 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 10. květen 2007
Nahoru
cavko,

orthos mi po 23 minutach vyhodil chybu..

tak ze reku pozrem stress.txt subor...
a ten subor nikde?????

dakujem za kazdu radu

a ozaj moze to byt aj tym ze systemovy HDD ma cca 5 vadnych sektorov??


 Profil  
 Předmět: Re: Orthos - Diskuze, problémy a vše okolo
PříspěvekZaslal v: po 19. září 2011, 15:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. leden 2006
Bydliště: Havířov
Nahoru
MOJE RECENZE NA ORTHOS: http://kotasweb.cz/resume/recenze/orthos_prime/orthos.html

_________________
MSI 970A-G43, AMD FX6300@4.5GHz (1,4V), 16GB RAM (1,35V), ASRock Phantom Gaming M2 RX580 8GB, SSD CRUCIAL MS500 250GB (OS) + HDD 1TB WD PURPLE (DATA) + SSD Crucial BX500 - 480GB (GAME), X-Fi Xtreme Music, LCD 32" IIYAMA IPS (2560x1440 2K)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 80 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.