Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 19. únor 2020, 10:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: nejde taktovat
PříspěvekZaslal v: pá 8. červen 2007, 21:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. červen 2007
Nahoru
ahoj.doted jsem měl procesor Sempron 2600+ a zkoušel jsem ho poprvé přetaktovat a z 1.6Ghz jsem udělal 2.3Ghz a v pohodě.dnes jsem si koupil Athlon 3000+ a chtěl jsem ho taky trochu přetaktovat a vůbec to nejde.i když zvednu CPU Frequency třeba jen o 10,tak to nenastartuje do WIN.nevíte proč?nemusí se tam nějaká služba vypnout?díky za radu


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 8. červen 2007, 23:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. duben 2007
Bydliště: Č. Budějky
Nahoru
Rek bych, ze si ve spatny sekci, tohle by spis patrilo pod pameti....

K tvymu problemu:
musis snizit frekvenci na ramkach. Jestli je mas na DDR400, sniz je na 333 a pak zvedej frekvenci FSB....
Pokud tipuju spravne, tak mas athlona na 2GHz, ramky dej na 166 (pouzita delicka bude CPU/12). Zvysuj FSB a kdyz se ti ji podari dostat na 240MHz, budou mit pameti znova DDR400....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červen 2007, 08:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. červen 2007
Nahoru
ted jsem udělal HT-4...CPU/DDR clock ratio 2/1.33.....CPU Frequency 250 a stejně to nenajede. u toho DDR Speed,jsem měl 333,pak když jsem tohle udělal,tak se to snížilo nějak kolem 260 a když jsem tohle nastavil jak jsem psal,tak se to zase vrátilo na těch 333.nevíte někdo proč to nejde?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červen 2007, 09:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. duben 2007
Bydliště: Č. Budějky
Nahoru
1. HT dej na 3, je to nejstabilnejsi a neni v tom rozdil
2. CPU 250 je podle me moc, to uz ti nejspis nepojede.
3. Ramky dej na treba 133, zvysuj postupne frekvenci CPU az najdes posledni stabilni (testuj treba prime95) a podle ni pak zvol frekvenci ramek tak, aby s prislusnou delickou davali zhruba DDR400.

Treba ti pomuze moje nastaveni:
Ahhlon 3000+ @2,4GHz (=FSB 240MHz)
HT 3
Vypis SPD ramek:
200MHz CL3-4-4-8
166MHz CL2,5-3-3-7
Takze pri FSB 240 mam ramky na 166 (pri delicce CPU/12 jsou znovu na 200) a casovani muzes nastavit podle SPD na CL2,5-3-3-7 (me jedou na CL2,5-3-2-5)

Zkus pouzit tenhle navod.....


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červen 2007, 11:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. červen 2007
Nahoru
ale ono to nenajede,ani když tu frekvency zvednu třeba jen z 200 na 220.není chyba někde jinde?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červen 2007, 12:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 02. červen 2007
Nahoru
tak asi chyba byla v tom,že jsem dával HT na 4 a asi to opravdu chtělo dát 3 :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.