Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 1. červen 2020, 07:39

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Pri testu neni pocitac stabilni...no a?
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2007, 13:29 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Zdravim. Mam "problem" v tom, ze kdyz si necham otestovat pocitac (at uz CPU samostatne, RAM samostatne, nebo soucasne) objevi se do 5-10 vterin chybove hlaseni. Dokonce na vyssich frekvencich FSB mi pocitac uplne zamrznul a musel sem jit tvrdy restart.
Momentalne mam Athlon T-bred rev. B 1666MHz na 172*12,5 =2180MHz. Myslite ze mam jit s FSB radeji dolu? Totiz pri normalnim pouzivani pocitace sem zatim nezjistil nejake problemy?!!
A jeste jeden dotaz... ma na toto nejaky zasadni vliv chlazeni....procesor mam chlazeny pomerne nekvalitne :oops:
Diky za nazory...

_________________

CPU: Ryzen 3600 + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: Sapphire 570 Nitro+ 4GB , RAM: DDR IV - 2x 8 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum , Cteci zarizeni: ASUS DRW-24D5MT , CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2007, 13:36 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Nastav všetko na Default a testuj ak je všetko OK tak si to troch prehnal s OC, skontroluj teplotu! čo znamená nekvalitne?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2007, 13:44 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Mno mam tam jen boxovanej chladic, takze mam v burnu asi 72°.
Je to tak zasadni problem s tema chybama? Protoze windows jako takovy mi bezi docela normalne. (Jeste kdyz zmensim napeti na procaku tak mi nenajedou vidle, takze s tim ze sem na hrane maxima je to dost jasny...ale to uz je trosku jina pohadka).

_________________

CPU: Ryzen 3600 + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: Sapphire 570 Nitro+ 4GB , RAM: DDR IV - 2x 8 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum , Cteci zarizeni: ASUS DRW-24D5MT , CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2007, 16:21 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
čo to vypisuje?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2007, 17:20 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 12. únor 2006
Bydliště: Zbůch
Nahoru
72°C je dost, chtělo by to lepší chladič - teplotu v burnu by to chtělo do 60°C

_________________
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2007, 17:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2003
Nahoru
Sinpa napsal:
72°C je dost, chtělo by to lepší chladič - teplotu v burnu by to chtělo do 60°C

tohle je ale AXP... Pro ne neni problem stabilne pracovat i pri 80 stupnich...

_________________
0118 999 881 999 119 7253


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2007, 19:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 25. září 2004
Bydliště: Liberec, Praha
Nahoru
Ano, ty chyby jsou celkem problém, protože při nich dochází k zahození dat z důvodu nepovedeného výpočtu. V tu chvíli je těch pár MHz navíc k ničemu a zcela zbytečně se tak zkracuje životnost komponenty. Jinak jak řekl Cool, těch 72 je celkem normální teplota, Ale chce to hlídat, ta potvora nemá IHS a tepelnou pojistku... Na straně druhé, znám Sempron, co vydržel 120 a vesele šlape dál...

_________________
Burn in hell.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 20. červen 2007, 19:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2003
Nahoru
Teuzz napsal:
tepelnou pojistku...

Vetsina desek si tohle umi ohlidat...

_________________
0118 999 881 999 119 7253


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 21. červen 2007, 07:53 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 10. říjen 2004
Bydliště: JBC
Nahoru
Diky teuzzi za odpoved. Myslel sem si zhruba neco jak rikas. Takze to radsi vratim o neco zpatky aby to bylo vic stabilni. Jinak to co vydrzi nebo nevydrzi procesor je pokud vim dano teplotou kterou vydrzi kondenzatory a AXP sou povestne tim, ze vydrzi veci nevidane a neslychane. Ale radeji koupim nejaky primecooler a prepastuju. Diky....
PS: to, ze sem zkratil zivotnost komponenty z 10 let na 4 me moc netrapi :)

_________________

CPU: Ryzen 3600 + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: Sapphire 570 Nitro+ 4GB , RAM: DDR IV - 2x 8 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum , Cteci zarizeni: ASUS DRW-24D5MT , CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + AOC G2460PF, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + CM Quickfire


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 21. červen 2007, 09:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
u mě se to projevilo tak, že mi po cca 0,5-1h padal Battlefield 2, trošku jsem to přehnal s časováním u pamětí :)
Windowsy jsou dost odolné, proto ti jedou bez problémů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 3. srpen 2007, 04:17 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 17. srpen 2006
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Nahoru
James S napsal:
Windowsy jsou dost odolné, proto ti jedou bez problémů


to mi ukaž...v poho jsem je na 12x210 se svým A64 X2 4800+ a najednou po jednom tvrdý restartu začal systém padat a už ho nejsem schopen rozchodit ani kdyz dam 11x220 (?což je prakticky defaultní frekvence CPU?) problém by mohl být...nevím kde,paměti jsou OK


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 3. srpen 2007, 08:14 
Administrátor
Administrátor
Obrázek uživatele

Založen: 20. leden 2005
Bydliště: Brandýs nad Labem
Nahoru
Behemot napsal:
James S napsal:
Windowsy jsou dost odolné, proto ti jedou bez problémů


to mi ukaž...v poho jsem je na 12x210 se svým A64 X2 4800+ a najednou po jednom tvrdý restartu začal systém padat a už ho nejsem schopen rozchodit ani kdyz dam 11x220 (?což je prakticky defaultní frekvence CPU?) problém by mohl být...nevím kde,paměti jsou OK

Pokud pri tom poskodis nejaky systemovy soubor, coz se obcas stane, tak se nediv

_________________
CPU:i5-2400; MB:Asus P8P67; RAM:Corsair XMS3 2x4GB; VGA:GW GTX570; HDD: SSD Crucial M4 128GB, SamsungF1 640GB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:CM RC-692-KKN2; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C 375BEE, VMA-II S


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 3. srpen 2007, 08:41 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 17. srpen 2006
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Nahoru
Don napsal:
Pokud pri tom poskodis nejaky systemovy soubor, coz se obcas stane, tak se nediv


hm tak to mám asi smůlu...až na jeden případ (a tam to jelo jen na default a furt sem nevěděl v čem je jinak chyba) se mi to stalo naprosto vždycky


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.