Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 10. prosinec 2019, 11:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2016, 10:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2012
Bydliště: Lovosice
Nahoru
Potřeboval bych krátkodobě zvednout kapacitu operační paměti zavedením Ready Boost, ale nemám povolenou službu Sysmain a blbé je, že nevím kde se k ní dostat. V roletě, kde se povolují služby jsem ji nenašel a jsem se svým uměním či neuměním v konci. Pomozte, prosím...
Jarda


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2016, 11:39 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
ale ReadyBoost kapacitu operační paměti rozhodně nezvyšuje...

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2016, 12:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Microsoft napsal:
Stejně jako jeho předchůdce Windows Vista, Windows 7 nabízí fuknci Windows ReadyBoost pro zvýšení paměti u netbooků nebo starších PC. Můžete použít USB flashdisk nebo paměťovou SD kartu pro zvýšení výkonu Vašeho počítače. Tato dodatečná paměť potom pracuje jako rychlá vyrovnávací paměť čímž například zrychlí načítání nebo upravování velkých dokumentů.

asi se ne uplne presne vyjadril

sluzbu spustis prikazem "net start sluzba" z prikazoveho radku s admin pravy

pripadne spustit > services.msc

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2016, 13:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tohle je funkce z doby visty pro slow pc bez SSD a nic moc ram kapacitou, dnes je to naprosto useless.


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2016, 22:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
ty znas hw a sw konfiguraci oldjerryho pc...?

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: st 14. září 2016, 23:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2012
Bydliště: Lovosice
Nahoru
Shaquille napsal:
ty znas hw a sw konfiguraci oldjerryho pc...?


Hlásím: MSI 970 Gaming, AMD FX VisheraOctalCore 8300, MSI nvidia gtx1080 Fe + Gainward gtx660Ti, Corsair SSD120Gb, 8GB Kingstone, zbytek je nezajímavý

Oldjerry


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: čt 15. září 2016, 07:06 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
na krátkodobé "zvednutí kapacity operační paměti" žádný ReadyBoost nepomůže, jedině dokoupit víc fyzické RAM, nebo navýšit pagefile (virtuální paměť), který je pochopitelně řádově pomalejší než fyzická RAM. žádná jiná obezlička není.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: čt 15. září 2016, 07:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2012
Bydliště: Lovosice
Nahoru
Díky,

počítám úkol, který je krátkodobý, ale náročný na paměť... jsem penzista a tak nemám kdykoli k dispozici potřebné peníze, takže holt! nechám úkol úkolem, on ho spočítá někdo, kdo tu paměť předimenzovanou :-D. Pagefile upravit neumím - já jsem se k PC dostal ža jako penzista a navíc totální samouk, takže jsem spíš počítačově blbý.
Měj se Zombuxi

Jarda


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: čt 15. září 2016, 17:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
MSI nvidia gtx1080 Fe? Bud kecas s kartou, nebo se zbytkem.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: čt 15. září 2016, 17:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
oldjerry napsal:
Díky,

počítám úkol, který je krátkodobý, ale náročný na paměť... jsem penzista a tak nemám kdykoli k dispozici potřebné peníze, takže holt! nechám úkol úkolem, on ho spočítá někdo, kdo tu paměť předimenzovanou :-D. Pagefile upravit neumím - já jsem se k PC dostal ža jako penzista a navíc totální samouk, takže jsem spíš počítačově blbý.
Měj se Zombuxi

Jarda


Si přečti jak nastavit pagefile, je to easy. Btw readyboost ti s nedostatkem paměti nepomůže. Readyboost dělal to, že si na něj windows můžou ukládat data často používaných programů, takže se po spouštění PC spustěj rychlejc. To bylo nejvíce in v době právě Vista a early windows 7, protože lidi neměli SSD a flashka má 8x menší přístupovou dobu jak HDD, tak. Pokud ti ale dochází paměť, tak ti readyboost fakt nepomůže a to vůbec.


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: čt 15. září 2016, 17:23 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
http://jnp.zive.cz/upravte-velikost-virtualni-pameti :)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Flashdisk pro Ready Boost
PříspěvekZaslal v: čt 15. září 2016, 19:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. únor 2012
Bydliště: Lovosice
Nahoru
zombux napsal:
http://jnp.zive.cz/upravte-velikost-virtualni-pameti :)


Tak s tím Pagefile to sice vyšlo, výpočet se rozběhl, ale abych neměl bůhvíjakou radost, tak místo 4 jader jen jedno a to zase vypadlo.

Ale jestli máte ejště chuť radit, tak: kde má být uložen soubor app_config.xml a taky mám problém, protože mne nechce PC uznat jako správce, stále mi měné zabezpeční a odmítá mi provést některé změny - jak sito právo vynutit, aby mi dal třeba hlášku ...jako správce... ?Pořád měnit pověření ve všech stupních podřízenosti je už na budku (a ta moje stará řípa už toho taky moc nevydrží).


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.