PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Flashdisk pro Ready Boost
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=47&t=246263
Stránka 1 z 1

Autor:  oldjerry [ st 14. září 2016, 10:43 ]
Předmět:  Flashdisk pro Ready Boost

Potřeboval bych krátkodobě zvednout kapacitu operační paměti zavedením Ready Boost, ale nemám povolenou službu Sysmain a blbé je, že nevím kde se k ní dostat. V roletě, kde se povolují služby jsem ji nenašel a jsem se svým uměním či neuměním v konci. Pomozte, prosím...
Jarda

Autor:  zombux [ st 14. září 2016, 11:39 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

ale ReadyBoost kapacitu operační paměti rozhodně nezvyšuje...

Autor:  Shaquille [ st 14. září 2016, 12:23 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

Microsoft napsal:
Stejně jako jeho předchůdce Windows Vista, Windows 7 nabízí fuknci Windows ReadyBoost pro zvýšení paměti u netbooků nebo starších PC. Můžete použít USB flashdisk nebo paměťovou SD kartu pro zvýšení výkonu Vašeho počítače. Tato dodatečná paměť potom pracuje jako rychlá vyrovnávací paměť čímž například zrychlí načítání nebo upravování velkých dokumentů.

asi se ne uplne presne vyjadril

sluzbu spustis prikazem "net start sluzba" z prikazoveho radku s admin pravy

pripadne spustit > services.msc

Autor:  DOC_ZENITH [ st 14. září 2016, 13:27 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

Tohle je funkce z doby visty pro slow pc bez SSD a nic moc ram kapacitou, dnes je to naprosto useless.

Autor:  Shaquille [ st 14. září 2016, 22:32 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

ty znas hw a sw konfiguraci oldjerryho pc...?

Autor:  oldjerry [ st 14. září 2016, 23:16 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

Shaquille napsal:
ty znas hw a sw konfiguraci oldjerryho pc...?


Hlásím: MSI 970 Gaming, AMD FX VisheraOctalCore 8300, MSI nvidia gtx1080 Fe + Gainward gtx660Ti, Corsair SSD120Gb, 8GB Kingstone, zbytek je nezajímavý

Oldjerry

Autor:  zombux [ čt 15. září 2016, 07:06 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

na krátkodobé "zvednutí kapacity operační paměti" žádný ReadyBoost nepomůže, jedině dokoupit víc fyzické RAM, nebo navýšit pagefile (virtuální paměť), který je pochopitelně řádově pomalejší než fyzická RAM. žádná jiná obezlička není.

Autor:  oldjerry [ čt 15. září 2016, 07:36 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

Díky,

počítám úkol, který je krátkodobý, ale náročný na paměť... jsem penzista a tak nemám kdykoli k dispozici potřebné peníze, takže holt! nechám úkol úkolem, on ho spočítá někdo, kdo tu paměť předimenzovanou :-D. Pagefile upravit neumím - já jsem se k PC dostal ža jako penzista a navíc totální samouk, takže jsem spíš počítačově blbý.
Měj se Zombuxi

Jarda

Autor:  Shaquille [ čt 15. září 2016, 17:02 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

MSI nvidia gtx1080 Fe? Bud kecas s kartou, nebo se zbytkem.

Autor:  DOC_ZENITH [ čt 15. září 2016, 17:21 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

oldjerry napsal:
Díky,

počítám úkol, který je krátkodobý, ale náročný na paměť... jsem penzista a tak nemám kdykoli k dispozici potřebné peníze, takže holt! nechám úkol úkolem, on ho spočítá někdo, kdo tu paměť předimenzovanou :-D. Pagefile upravit neumím - já jsem se k PC dostal ža jako penzista a navíc totální samouk, takže jsem spíš počítačově blbý.
Měj se Zombuxi

Jarda


Si přečti jak nastavit pagefile, je to easy. Btw readyboost ti s nedostatkem paměti nepomůže. Readyboost dělal to, že si na něj windows můžou ukládat data často používaných programů, takže se po spouštění PC spustěj rychlejc. To bylo nejvíce in v době právě Vista a early windows 7, protože lidi neměli SSD a flashka má 8x menší přístupovou dobu jak HDD, tak. Pokud ti ale dochází paměť, tak ti readyboost fakt nepomůže a to vůbec.

Autor:  zombux [ čt 15. září 2016, 17:23 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

http://jnp.zive.cz/upravte-velikost-virtualni-pameti :)

Autor:  oldjerry [ čt 15. září 2016, 19:09 ]
Předmět:  Re: Flashdisk pro Ready Boost

zombux napsal:
http://jnp.zive.cz/upravte-velikost-virtualni-pameti :)


Tak s tím Pagefile to sice vyšlo, výpočet se rozběhl, ale abych neměl bůhvíjakou radost, tak místo 4 jader jen jedno a to zase vypadlo.

Ale jestli máte ejště chuť radit, tak: kde má být uložen soubor app_config.xml a taky mám problém, protože mne nechce PC uznat jako správce, stále mi měné zabezpeční a odmítá mi provést některé změny - jak sito právo vynutit, aby mi dal třeba hlášku ...jako správce... ?Pořád měnit pověření ve všech stupních podřízenosti je už na budku (a ta moje stará řípa už toho taky moc nevydrží).

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/