Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 25. únor 2021, 13:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: ne 26. leden 2020, 20:25 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Ahoj,
Pro ty co povýšili z AA 4.7 na AA 4.9 a měli problém s GPS lockem u aplikace Waze je zde konečně řešení.

Popis problému:
Po upgrade AA na 4.9 Waze není schopen pracovat s lokalitou získanou z GPS. Většina verzí Androidu pak aplikaci nabídne lokalitu z GSM a nebo WiFi. Což je při jízdě autem v podstatě nepoužitelné. Google maps se tento problém netýká.

Řešení je:
a) Přechod na Android 10 (pokud Váš telefon podporuje), AA 5.0.X je zahrnuta obvykle v OS, pokud ne tak b)
b) Upgrade na AA 5.0.X https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 2-release/ (vyšla 22.1.2020)
c) Downgrade na pre 4.9 verzi. Ztráta některých funkcí a na nových autech horší práce s většími obrazovkami.

Testoval jsem na Discover Pro (Media II balíček, VW Passat 19-20). Funguje jako v minulosti + nové funkce AA 5.0. Stále je však nutný USB kabel. (pro Apple CarPlay už nikoliv.)


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: po 27. leden 2020, 15:57 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
(sorry za hijack threadu) - jak je to teď v A10 s Android Auto v ČR? už je to tedy nějak integrováno, nebo v ČR pořád smolík? dřív se to muselo stahovat jako APK mimo store, v A10 údajně je to integrováno a stahuje se jen nějaká optional (?) appka (?)

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: čt 30. leden 2020, 13:09 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
To upřímně nevím, vždy instaluji přes apk a spouštím v A nebo DE. Po prvním spuštění je to už ok a nic není třeba řešit. Web Googlu říká toto:
Kód:
The Android Auto app is currently available in the following countries:

Argentina
Australia
Austria
Bolivia
Brazil
Canada
Chile
Colombia
Costa Rica
Dominican Republic
Ecuador
Germany
Guatemala
France
India
Ireland
Italy
Japan
Mexico
New Zealand
Panama
Paraguay
Peru
Philippines
Puerto Rico
Russia
Singapore
South Africa
South Korea
Spain
Switzerland
Taiwan
United Kingdom
United States
Uruguay
Venezuela


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: čt 30. leden 2020, 19:57 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
hm, tak u mě divný. auto (Opel Mokka X) Android Auto podporuje a je zapnutý. ale po připojení USB kabelem se v telefonu (Samsung Note 9) začínají dít divný věci, pořád dokola vyskakuje notifikace Android Auto appky a současně se to tluče s DeX notifikací, která taky vyskakuje pořád dokola. ale je možný že je jen někde nějaká bota, a nebo že Android Auto v CZ opravdu není plně puštěný - čert ví. co vím je, že od upgradu na A10 asi před týdnem už přišly nějaký další aktualizace Android Auto appky (ať už je to co chce)

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: pá 31. leden 2020, 10:30 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Fakt se to špatně debuguje. Pár poznámek:
- AA v CZ jede ok. Zkoušeno na VW MIB2, MIB3 cca 6 modelů. MB dva modely, vše ok.
- Za dobu testování (cca 5 let) jsem vyměnil zhruba 15 USB kabelů. Nejhorší byly kabely s USB A na straně auta. USB-C to USB-C jsou držáky.
- AA se u většiny aut restartuje pokud vyprší connection timer. Tedy telefon ztratí IP konektivitu. Pak můžou nastat dva stavy:
a) spojení se samo znovu postaví bez reakce uživatele USB (obrazovka)-telefon-internet. Funguje dobře až od AA4.7 a novějších aut (MIB2 mi nefungovala dobře, MIB3 je ok)
b) Vyvolá dialogovou obrazovku typu, jak chceš USB použít (napájení, data, ...) nebo otázka zabezpečení FS (permit, deny). Pak máš problém a řešení je v podstatě nepoužitelné. IP link flap každého vytočí během pár minut a sekne s tím.
V Opelu jsem seděl jen v Insignii a rychle jsem utekl neb převodovka Aisin mě vyděsila natolik, že jsem neměl odvahu dotknout se rádia.


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: pá 31. leden 2020, 10:34 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Mokka by měla být ok s R 4.0 Intellilink nebo Navi 900 IntelliLink.
https://www.opel.cz/objevte-opel/hmi-a-infozabava/infotainment-mokka-x.html#!
U starších modelů je to většinou problém, neb výrobci na ně kašlou oboustranně.


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: pá 31. leden 2020, 12:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. prosinec 2005
Bydliště: Středočeský kraj
Nahoru
zombux napsal:
(sorry za hijack threadu) - jak je to teď v A10 s Android Auto v ČR? už je to tedy nějak integrováno, nebo v ČR pořád smolík? dřív se to muselo stahovat jako APK mimo store, v A10 údajně je to integrováno a stahuje se jen nějaká optional (?) appka (?)

Já také pořád nevím jak to je, ale podle mě to ofiko ještě není. AA používám cca od května minulého roku, stáhl jsem si ho s mimo Play store, ale od té doby se mi už automaticky aktualizuje z Play. Přitom tam ale oficiálně není, protože když ho dám na Play vyhledat, tak mě to nic nenajde...

_________________
CPU: i7-8700K@5.0 GHz (delid by PKBO) MB: Asus ROG Maximus X Hero RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 4133 MHz@CL17 GPU: EVGA RTX 3080 FTW3 ULTRA FAN: Noctua NH-U14S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung 840 Pro 256GB, 1x Samsung 850 EVO 1TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: 35" Asus ROG Swift PG35VQ, 3440x1440 @ 144 Hz PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: LIAN LI PC-P50 Black Audio: Creative SOUND BLASTER X-Fi Titanium Fatal1ty Pro + Genius SW-5.1 Home Theater


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: pá 14. únor 2020, 06:20 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Tak ani 5.0 problém neřeší úplně stoprocentně. Na MIB3 (VW) s A9 a AA 5.0 se občas stane, že GPS lokace je nedostupná. Zatím nevidím žádné souvislosti. Asi budu muset přejít na A10.


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: pá 14. únor 2020, 12:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 08. květen 2015
Nahoru
madPav3L napsal:
zombux napsal:
(sorry za hijack threadu) - jak je to teď v A10 s Android Auto v ČR? už je to tedy nějak integrováno, nebo v ČR pořád smolík? dřív se to muselo stahovat jako APK mimo store, v A10 údajně je to integrováno a stahuje se jen nějaká optional (?) appka (?)

Já také pořád nevím jak to je, ale podle mě to ofiko ještě není. AA používám cca od května minulého roku, stáhl jsem si ho s mimo Play store, ale od té doby se mi už automaticky aktualizuje z Play. Přitom tam ale oficiálně není, protože když ho dám na Play vyhledat, tak mě to nic nenajde...


Ono totiž AA byl a fungoval u nás, pak to stáhli z Obchodu kvůli EU, podle nich jedna z mnoha důvodu je (zneužití) „sledování“ osoby. Pokud máte zapnutý GPS a používáte google maps, tak se vaše data ukládá na společném servru(nikoliv někde v čipu na telefonu). Na vlastním profilu na Google můžete vidět kde jste všude byli naposled apod. Ta funkce se jmenuje Historie Polohy, google ale už umí dávno přes data a fotky třídit podle toho kde jste všude byli. Snaží se pomalu vyjít vstříc zákonům u nás, ale zatím je to marný. Před lety(2017) kdy jsem kupovali auto, kde mi nabízeli příplatek za multimediální centrum s AA,AC,Mirrorlink. Tak jsem řekl že nebudu připlácet za něco co je u nás nelegální tzv. AA a oni mi dali slevu za aktivaci :)


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: po 25. květen 2020, 08:13 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Vše je naprosto stabilní. Jak proběhly poslední update na A9, tak máme zase klid, než přijde A10 :).


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: ne 5. červenec 2020, 18:59 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Tak jsem byl nucen jet se Superbem s MIB2 a problémů s rozpojováním AA v místech, kde je slabý signál, jsem měl hodně. S MIB3 v Passatu jsem spokojen. K rozpojení dojde jednou za 10k km. Rozdíl podle mě není VW vs Škoda, ale MIB2 vs 3.


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: po 6. červenec 2020, 19:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
S A10 už mám Android Auto normálně ve Storu a stahuje si to updaty samo. Konečně.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: po 6. červenec 2020, 20:36 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
werygood napsal:
S A10 už mám Android Auto normálně ve Storu a stahuje si to updaty samo. Konečně.

jo, však to jsem tu psal už v lednu :)

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2021, 08:16 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
Doufám, že konečně zlikvidují USB kabel,
https://www.auto.cz/jiz-v-lednu-by-mohla-dorazit-obsahla-aktualizace-android-auto-137414


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2021, 09:13 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Fifi napsal:

ale pokud to tak nebude podporovat i auto, tak to je k prdu, nebo?

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2021, 09:37 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 04. říjen 2020
Bydliště: Teplice
Nahoru
musí to podporovat i infotainment - nebo pokud umožnuje doinstalovat aplikace, tak to jde už dávno přes wifi třeba s aplikací Headunit Reloaded for Android Auto
stačí ve vývojáři přidat bezdrátovou projekci
jen se to muselo/musí spouštět manuálně, takže připojit kabel bylo/je pořád menší zlo...
zkoušel jsem to v květnu 2019 (foceno připojeným telefonem)


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
AMD Ryzen 7 5800X | ASUS ROG STRIX B550-E GAMING | G.SKILL Trident Z 32GB DDR4@3600 MHz CL14 | NOCTUA NH-D15 black | SEASONIC Focus GX 750 Gold
ASUS TUF RTX 3070 OC | SAMSUNG 970 EVO 1TB + SEAGATE Barracuda 3TB | FD Meshify 2 Light TG Black | AOC 32" + HP 24" | HARMAN/KARDON SoundSticks III


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: st 6. leden 2021, 10:32 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jo, to je přesně to co jsem měl na mysli. pokud AA pojede wireless - super, ale taky to musí podporovat auto - a to u těch už vyrobených může bejt dost zásadní problém. teda - furt to půjde provozovat po kabelu, takže to vlastně problém úplně nebude :)

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Android Auto, Waze a GPS lock
PříspěvekZaslal v: po 1. únor 2021, 18:29 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2003
Bydliště: Praha, Ostrava, Brno, Bratislava
Nahoru
U mého rádia VW Discover Pro je uvedeno, že to podporuje. Teď už jen vyměnit telefon za něco s Android 11tkou a je vyhráno.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.