Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 17:33

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Čo do auta: NAVIGACIU alebo PDA s GPS?
PříspěvekZaslal v: út 10. červenec 2007, 07:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
Chcem si do auta kupit navigaciu, ale ked vidim tie pekne PDAcka a ich ceny, celkom ma presla chut na cistu navigaciu, takto by som ziskal aj "nieco navyse", ale nemam s tym skusenosti, ake ma PDA v aute obmedzenia, ak ma nejake atd. Predpokladam, ze navigacne softy (iGO, atd) pod WinMobile 5/6 existuju.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červenec 2007, 19:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. únor 2007
Nahoru
No do auta bude urcite lepsi cista navigace . PDA vetsinou nemaji tak dobry primac . Napr ja mam v aute TOMTOM navigaci a je uplne skvela neseka se jede plynule a znamej ma M IO s GPS a v aute to pri vyssi rychlosti moc nestiha :twisted: ... ale je to jenom jeden pristroj treba novejsi PDA maji lepsi primace ,ale myslim ze ciste GPS je proste lepsi ... :)

_________________
Desktop - Intel C2Q Q6600 + Accelero freezer 7 pro , ATI HD5850 , Patriot 2GB DDR2 800MHz , Samsung F1 320GB , ASUS P5Q pro (intelP45) , Chiftec 650W , Samsung 24" BX2440 , Microsoft keyboard + mouse , Logitech 5.1 repro, Windows Seven 64bit Ultimate
NTB - MacBook Pro 13" MID10 , C2D 2,4Ghz , NVidia 320M 256MB , 4GB RAM 1366MHz DDR3 , 250GB HDD 54k rpm, unibody case, Mac OS X Lion
Phone - iPhone 4 16GB, iOS 4.3.3
Tablet - iPad 2 16GB, 3G, iOS 4.3.3


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červenec 2007, 19:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. srpen 2004
Bydliště: Austerlitz
Nahoru
Pkud kupuješ jenoúčelové zařízeni jako TomTom navigace tak dostaneš věc připravenou přesně a jen pro použití v autě. V sadě je vždy držák na přístroj, redukce na napájení z zapalovače a mapy. Pokud koupíš PDA tak si většinou (pokud to není sada určená hlavně jako navigace - svého času třeba Acer n35) tak si musíš vše dokoupit. A také bývají dražší když sečteš všechny náklady. Ale já bych jednoůčelové zařízení nechtěl. PDA poskytuje spoustu možností navíc. I když za vyšší cenu.

_________________
UFO PORNOOOOO!
"To není meloun!!!"
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červenec 2007, 19:46 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
jde o to, jak bys vyuzil ostatni moznosti, ja naopak po navigaci uvazuju, potrebuju i novy mobil, ve skole je wifi, takze ja mam vicemene jasno...Ale pokud chces jen navigovat, bral bych nejakyho Garmina


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 11. červenec 2007, 21:06 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
nakoniec som si objednal toto ASUS MyPal A696, rozhodol som sa ze chcem nieco viac ako len navigaciu, s PDA je viac "zabavy" a vyuzitia + k tomu iGO 2006. V baleni je komplet vsetko na navigaciu v aute...

Dakujem za vsetky rady, ale asi som tvrdohlavy :-)))

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 25. červenec 2007, 07:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
Male skusenosti: hmm, v pondelok vecer som sa vratil z vyletu do Mnichova a Svajciarskych dediniek velkosti dvoch domov a 5 krav.
Presiel som 1700km - po dialniciach, 500km po nemeckom vidieku, kde este nevideli cudzinca poslednych 50 rokov, vratane 100+km po tych totalne zapadnutych svajciarskych dedinkach kde boli cesty len jednoprudove. Citlivost GPS som si vyskusal aj jazdou v Mnichove, kde nebol ziadny problem ani v hustych zastavanych uliciach.

Tak mozem toto PDA v spojeni s kvalitnym iGo nav. softvarom ako navigaciu len a len doporucit. Drziak na sklo je kvalitny, neodpadne - zaistuje sa takou packou, aby sa neodlepil, PDA je v nom krasne polohovatelne vdaka klbovemu uchyteniu, nabijacka/napajanie do auta je samozrejmostou.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 25. červenec 2007, 08:49 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
zas na druhou stranu, o to PDA se chce semtam "postarat" - což jednoúčelová tomtom krabice nepotřebuje...

_________________
Kód:
desktop: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 500G SSD NVMe | manjaro
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Pentium 3260 |  8GB DDR3 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 25. červenec 2007, 10:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. srpen 2004
Bydliště: Žilina, Slovensko
Nahoru
Ja by som uz druhy krat do PDA z GPS nesiel a to som bol s nim relativne spokojny, mal som MIO P550, ale na ineee ako na navigaciu som ho nepouzival(pockat, manzelka na nom hrala Solitaire) :roll:
Ja by som dnes bral uz len cistu navigaciu :wink:

_________________
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. říjen 2007, 12:11 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
Moje doterajsie skusenosti:

GPS som predtym nemal, takze citlivost oproti externej antene porovnat neviem, ale myslim, ze je to ok, okrem toho, je tam konektor na externu antenu tiez. Najazdil som s nim uz vyse 3500km (Slovensko, Cechy, Rakusko, Nemecko, Svajciarsko, Grecko), bez jedineho zadrhelu.

Dokonca som si to zobral na dovolenku na Kretu, v lietadle som chytal signal len ked som sedel pri okienku - neviem, ako su na tom ine navigacie v Boeingu 747. V pohode to vsetko stihalo, rychlost, vysku.

Niekedy mu divne dlho trva, pokial najde signal, ale ked sa chyti, uz sa nepusti, aj ked, satelity chyti, ale mozno to navigacny soft tak dlho vyhodnocuje... proste kludne aj 3 minuty nic.
Ale bezne ked som sadol do auta, pokial som nahodil drziak a poriadne sa usadil, navigacia uz ficala uplne v pohode.

Velmi ma prekvapila citlivost v zapadnutych uzkych ulickach, s vysokymi domami v Mnichove, ziadny problem alebo strata signalu za celu dobu, okrem par tunelov, pravdaze.

Zname problemy:
mam len jeden, obcas PDA nenajde kartu, treba ju vysunut a zasunut spet, vsimol som si, ze toto riesi septembrovy upgrade firmware, ktory som ale este nerobil. Detto PDA s orig firmware podporuje len karty do 2GB, nad 2GB je tam patch a tiez je to zahrnute v septembrovom upgrade.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. říjen 2007, 12:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. srpen 2005
Bydliště: Kopřivnice
Nahoru
Vseci co tu pisou, ze by PDA s GPS uz nebrali, tak pokazde se jedna samo o zarizeni od mia, a co cekate od lowend, mio je proslule svou spatnou kvalitou, trosku lip je uz na tom Eten, ale i tomu by se vyhnul, drzel by se zabehnutych znacek, HTC, Asus a FS, s hp nemam zkusenosti tak tezko rict, ale momentalne jsem svoje Stavajici trinity(z kterym nebyly zadne problemy, ale naskytla se mi moznost ho vymenit) vymenil za HTC Kaiser neboli TYTN II, a navigace funguvala paradne na obou zarizeni.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. říjen 2007, 14:47 
Nováček
Nováček

Založen: 02. říjen 2007
Bydliště: Krnov
Nahoru
Streethawk napsal:
Ja by som uz druhy krat do PDA z GPS nesiel a to som bol s nim relativne spokojny, mal som MIO P550, ale na ineee ako na navigaciu som ho nepouzival(pockat, manzelka na nom hrala Solitaire) :roll:
Ja by som dnes bral uz len cistu navigaciu :wink:
Ja mam Mio P550 a cestuje se mi s nim velice dobre,tak nevim s cim si mel problem ... Jinak na jine funkce teprve prichazim a ucim se s nim ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. říjen 2007, 19:31 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 09. červenec 2006
Bydliště: Brno, Nesselsdorf
Nahoru
Mam dlouho dobou zkusenost se zarizenim Acer n35. Fungoval mi skvele, obsahuje prijmac SirfIII (ma vetsina PDA s navi) a navic mel vyklopnou antenu. PDA mi vzdycky naslo satelity skoro hned, napriklad po vyjezdu z tunelu se ihned chytlo, zadne zasekavani atd. se nekonalo. Obcas na krizovatkach se sipka pohybovala pomaleji nez jsem v realu jel, ale zase me hned "dojela" - spis asi softwarova otazka. Moje rada tedy zni, PDA s navi urcite brat, pokud ma vyklapeci antenu (ne integrovanou), tim lip. Vychazi to lip, nez soucasne navi, ktere jsou jednoucelove a ceny se pohybuji v castkach, za ktere lze poridit dobre PDA.
Taky mam kratkodobou zkusenost s Nokii n70 + GPS receiver Nokia via bluetooth. Taktez fungovala bezproblemu, citliva, zadne zasekavani apod.Ale nemel jsem moznost dlouho zkouset, cca jen 15km.

_________________
Laptop: Dell Latitude D630 (T8300, 4GB RAM, nVidia Quadro...) + Docking station, D600 (Dothan 1,8GHz, 1GB RAM, Radeon 9000...) + Docking station
LCD: Dell 22", 1680x1050
PDA: PDA: Palm TX


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 2. říjen 2007, 20:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. leden 2005
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Nahoru
Aj moj ASUS po vyjazde z tunelu (ked uz SW len odhaduje polohu) najde satelity do 3 sekund (co je menej ako 40 metrov od tunela), takze v novych modeloch ta zabudovana antena nema az taky problem.

_________________
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 5. říjen 2007, 15:06 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
Wuuduu napsal:
Niekedy mu divne dlho trva, pokial najde signal, ale ked sa chyti, uz sa nepusti, aj ked, satelity chyti, ale mozno to navigacny soft tak dlho vyhodnocuje... proste kludne aj 3 minuty nic.
Ale bezne ked som sadol do auta, pokial som nahodil drziak a poriadne sa usadil, navigacia uz ficala uplne v pohode.
To je normální.

_________________
Kód:
desktop: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 500G SSD NVMe | manjaro
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Pentium 3260 |  8GB DDR3 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 5. říjen 2007, 15:44 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. srpen 2004
Bydliště: Austerlitz
Nahoru
Některé softy při ztráte signálu podle rychlosti vozidla a mapy "simulují" přítomnost a poté opět po získání dat ze satelitu pokračují dále. Je to hlavně kvůli tunelům a podobně.

_________________
UFO PORNOOOOO!
"To není meloun!!!"
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 5. říjen 2007, 17:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. duben 2004
Bydliště: BRNEIN | BRNIE | БРНЕТ
Nahoru
Jj, včera sem jel s Tomtomem poprvé v tunelu a koukal sem na to :)

_________________
Kód:
desktop: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 500G SSD NVMe | manjaro
ntb: T470s | i7 7600U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Pentium 3260 |  8GB DDR3 | 2x 4000G  HDD | debian


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 8. říjen 2007, 07:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. květen 2007
Bydliště: Praha Zličín
Nahoru
Podobna diskuze je na 4um foru a vyhralo to zarizeni MIO 701 v cene 7000KC s dph to ma navigaci i muze slouzit jako mobil,ma to prijatelny fotak,myslim ze je to ted nej koupe.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 17 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.