Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je so 16. prosinec 2017, 00:26

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2017, 20:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. únor 2010
Nahoru
Zdravím viz příloha,


950 GTX GF 2GB
8 GB ram 1600Mhz
8300 FX

nevíte v čem je problém ohledně FPS ??


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2017, 20:39 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2012
Bydliště: Staré Město
Nahoru
A kde je problém? S gtx950 je FPS adekvátní na fullHD?

_________________
PC: Monitor:Samsung C24FG73 Quantum dot curved, Freesync 144Hz, Case: Fractal Design R4, CPU:Intel i5-6500, Cooler: Gelid Tranquillo r2, GPU: Gigabyte RX550 2Gb MB: ASRock B150M Pro4, RAM: Corsair LPX DDR4 2x8Gb, SSD: Samsung 850 EVO 250Gb, OS: Windows 10 x64, HDD: 1000Gb WD Blue, PSU: Seasonic 500W EK


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2017, 21:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. únor 2010
Nahoru
ano full HD,

no že procesor není zatížen na 100 procent, karta není zatížena na 100 procent, a FPS hodně lítá v nizkých hodnotách...


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2017, 21:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. únor 2010
Nahoru
Jestli mi v tom PC neco zbytečně nebrzdí paměti deska ?


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2017, 21:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. červen 2011
Nahoru
Máš fx 8300. Ten procesor není zrovna extra výkonný co se instrukcí na jádro týče. A takhle to potom ukazuje, že ten procesor není na 100%, ale ve skutečnosti ten procesor to i přes to moc nezvládá. No a potom ani ta grafická karta nejede na 100%. Je to multiplayer, takže tam je to především o tom procesoru.


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2017, 21:41 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
počkej počkej abychom si to ujasnili. Máš tam jednotlive jadra... žadne jadro nebude vytiženo na 100% no možna dvě a zaleží v jak jake hře ale ne v této. Spíš než bych se koukal na jednotlive jadra dej si tam zobrazit na kolik ti jede CPU procentualně jako celek..... skakajici hodnoty kdy si CPU prohazuje zatěž mezi sebou ti moc nepomůže


jinak GTX 950 není moc výkona ale ano je pravda že by měla jet na 100%.

Řeknu to takhle... pokud celkové CPU pojede na 100% nebo 95 - 100% a GPU nebude vytižena na 100% tak je na vině nedostatečně výkonný CPU. Pokud nebude vytiženy moc CPU tak to znamena že máš asi něco s winy, instalaci hry, omezením threadu nebo tak něco...

Druhy způsob jak ověřit že tě brzdí CPU je přetaktovat to CPUa podivat se jestli ti také vzroste vytižení grafiky. Pokud ano opět je vina na CPU protože zesilením frekvence si mu zvyšil výkon a poté je schopno toto CPU krimut lepe grafiku

snad jsem to alespoń trošec popsal... sry za chyby nebavi mě je opravovat.

PS teď jsem si ještě všiml, že ta Grafika ma jen 2 GB Ram... možna že máš zaplněnou VRAM a jadro je bržděno tím že musí čekat na neustale vyměňujicí se data vram a proto nejede na 100%

_________________
CPU: AMD FX 8350 5,0 GHz;MB: Asus 970 PRO GAMING AURA; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB 1866 MHz 9-10-9-27-30-1T při 1,7V; CPU cooler: EKWB Supremacy EVO Full Nickel + EK-DDC 3.2 600l/hod + Alphacool NexXxos Monsta Radiator 4x140 mm ; GK: Sapphire R9 390X Nitro; SSD: Corsair Neutron GTX 120GB; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2017, 22:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. únor 2010
Nahoru
ukazuje to vytížení CPU 50 - 60 procent a grafika kolem 70 procent...


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: st 11. říjen 2017, 23:49 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Já plně souhlasím s tím co psal 'Nerdis... Pokud si to chceš ověřit, nastav si ultra detaily, pak pravděpodobně gpu skočí s využitím nahoru, kdežto cpu zůstane tam kde je.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: čt 12. říjen 2017, 07:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. únor 2010
Nahoru
ok, děkuji Vám za rady , Zkusím přeinstalaci, a a mzký peníz jsem objednal FX 8350 aspon malinká změna. :D


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: čt 12. říjen 2017, 07:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Počkej, ty máš FX8300 a objednals FX8350? To sis pomohl teda :D Zruš tu objednávku dokud to jde.

_________________
PC1: Core i7 6700K@4.4 GhZ + SilentiumPC Fera 3 | ASRock Z270 Killer SLI | MSI GTX 1060 6GB | G.SKill Ripjaws V 3200 MHz 2x8GB | Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB| Seasonic SS-620GM2 Evo 620W | Zalman Z3
PC2: Core i5 3450 | MSI ZH77-G43 | Asus GTX 1060 3GB | Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB | Seagate Barracuda 7200.14 1TB | WD Red 3TB| Seasonic 430W S12II-430 Bronze | NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+ | VIA KT333 | XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x| 1,5GB DDR 333Mhz | Seagate Barracuda 7200.12 80GB | Sound Blaster Live! 5.1 | Realtek 100/10 | EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: čt 12. říjen 2017, 09:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. září 2014
Nahoru
gimaster2 napsal:
ok, děkuji Vám za rady , Zkusím přeinstalaci, a a mzký peníz jsem objednal FX 8350 aspon malinká změna. :D

fakt zbytocny upgrade :)

_________________
r7 1700 @3.900MHz @1,375V , Corsair Vengeance LPX 2x8GB@2666MHz - OC 2933MHz, Sapphire Vega 56, ASUS MG279


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: čt 12. říjen 2017, 10:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Mně to podle toho obrázku příjde v pořádku... v BF 4 na "osmijádru" co máš z toho víc než těch 50-60% nedostaneš a ta grafika je paměť ne? Tam to nevadí, že není využitá na 100%, spíš je to dobře, že tam je ještě nějaká rezerva, nebo máš někde využití i pro samotný gpu?
No a jak už napsali ten upgrade je víceméně blbost, spíš ses měl soustředit na přetaktování, ty procesory jsou stejný, jen jeden má větší základní frekvenci (kterou hravě překonáš tím přetaktováním i na tvým současným CPU).


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 10:14 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. únor 2010
Nahoru
Tak zkoušel jsem přenastavit násobení na 4,2 GHz , nevím jakou mám nastavit pro tento tak napětí ? Zkusil jsem dát cca o 0.3 V více to chodilo, ale pořád si tam bylo zapnuté to turbo, takže frekvence si dělala stejnak co chtěla. Zkusil jsem vypnout tubro v biosu. A už jsem musel vyndavat barerii z desky pro reset. Předem dík o rady. PB


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 10:47 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 22. listopad 2012
Bydliště: Staré Město
Nahoru
gimaster2 napsal:
Tak zkoušel jsem přenastavit násobení na 4,2 GHz , nevím jakou mám nastavit pro tento tak napětí ? Zkusil jsem dát cca o 0.3 V více to chodilo, ale pořád si tam bylo zapnuté to turbo, takže frekvence si dělala stejnak co chtěla. Zkusil jsem vypnout tubro v biosu. A už jsem musel vyndavat barerii z desky pro reset. Předem dík o rady. PB

Co máš za desku? Turbo i apm se vypíná většinou při OC...

_________________
PC: Monitor:Samsung C24FG73 Quantum dot curved, Freesync 144Hz, Case: Fractal Design R4, CPU:Intel i5-6500, Cooler: Gelid Tranquillo r2, GPU: Gigabyte RX550 2Gb MB: ASRock B150M Pro4, RAM: Corsair LPX DDR4 2x8Gb, SSD: Samsung 850 EVO 250Gb, OS: Windows 10 x64, HDD: 1000Gb WD Blue, PSU: Seasonic 500W EK


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: ne 15. říjen 2017, 14:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
gimaster2 napsal:
Tak zkoušel jsem přenastavit násobení na 4,2 GHz , nevím jakou mám nastavit pro tento tak napětí ? Zkusil jsem dát cca o 0.3 V více to chodilo, ale pořád si tam bylo zapnuté to turbo, takže frekvence si dělala stejnak co chtěla. Zkusil jsem vypnout tubro v biosu. A už jsem musel vyndavat barerii z desky pro reset. Předem dík o rady. PB

A to dělá i v plným zatížení? Sleduj co dělá frekvence když tam pustíš třeba occt (nebo cokoli co vytíží procesor na 100%), tam by to mělo držet těch 4,2 GHz.


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2017, 07:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. únor 2010
Nahoru
Nevím, zkoušel jsem nataktovat podle tohoto návodu , mám stejnou desku i bios, ale nějak mi to zamrzá ...
https://www.youtube.com/watch?v=O5V-h5o ... rRdEk3Hk1g

tak už jsem přemýšlel, že koupím tu 8350, a ta už to má nastavené od základů...


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2017, 07:53 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2007
Nahoru
při OC Fx CPu se musí vypinat usporné fce. Což na videu je dobře uvedeno. Díle HPC mode se může zapnout, ale někdy se stane, že PC po OC s zapnutým HPC může zamrzávat. Ale je lepší zkusit ho mit zapnuté protože brani také snižování frekvence.

Dále co máš za chladič? napětí se může pohybovat dle chlazení, kvality napajení na desce a zdroje od 1,4V například až po 1,62 V....(1,62 pro custume vodník)

_________________
CPU: AMD FX 8350 5,0 GHz;MB: Asus 970 PRO GAMING AURA; RAM: Corsair Vengeance 2x8GB 1866 MHz 9-10-9-27-30-1T při 1,7V; CPU cooler: EKWB Supremacy EVO Full Nickel + EK-DDC 3.2 600l/hod + Alphacool NexXxos Monsta Radiator 4x140 mm ; GK: Sapphire R9 390X Nitro; SSD: Corsair Neutron GTX 120GB; PSU:Corsair HX 850i; Case: Thermaltake Core P5


 Profil  
 Předmět: Re: PC Sestava a Battlefield 4 FPS
PříspěvekZaslal v: po 16. říjen 2017, 08:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. únor 2010
Nahoru
mám tam SilentiumPC Spartan PRO HE924 , a ještě jsem na něj z druhé strany přidělal další větrák. ARCTIC F9 PWM 92mm, tak snad by to mělo uchladit. S tím napájením , přidává se přesně kde ? VCORE nebo tak nějak do plusových hodnot, nějak ale nenašel když jsem přidal napájení , kde se změna projevila v biosu ?? .


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 18 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum