Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 5. prosinec 2019, 15:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: út 1. říjen 2019, 17:04 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 06. březen 2011
Nahoru
Zdravím,

sháním pracovní sestavu do 45.000 Kč, která bude převážně využívána pro živý střih (až 4K videí), sekundárně programy jako Adobe Premiere. Bez monitoru a bez OS.

Žádné další podmínky nejsou.

Předem díky za návrhy :)


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: út 1. říjen 2019, 22:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Jak na to spechas? V listopadu by měli byt dostupne nove CPU od Intelu i AMD pro workstation segment, coz je něco zrovna pro tebe.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: st 2. říjen 2019, 13:15 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 06. březen 2011
Nahoru
Bohužel spěchám, o nových CPU pro workstationy jsem četl, nicméně čas je pro mne skutečně priorita.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: st 2. říjen 2019, 15:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak tady je několik doplňujících dotazu:

Kolik CPU jader je program schopen vyuzit při praci?
Ma na program vliv rychlost pameti a jakou kapacitu pameti potrebujes?
Je ten program schopen profitovat z GPU nebo ne? Pripadne ma nejake nároky velikost GPU pameti?
A jak velkou potrebujes diskovou kapacitu?
Jako cilovy disk pro vystup ti staci HDD nebo budes profitovat z rychlosti SSD?
Kde bude zdroj dat - sit, lokalni HDD nebo něco jineho?
Celkova cena s DPH nebo bez DPH?


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: ne 1. prosinec 2019, 00:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. leden 2007
Nahoru
Zdravím, chci se jen zeptat, dotáhlo se to tady nějak dokonce? Také uvažuji o nějaké hezké sestavě resp. upgradu na střih videa v adobe premiere.

Pokusím se odpovědět na Killerek otázky:

Kolik CPU jader je program schopen vyuzit při praci? - Nemám vůbec tušení
Ma na program vliv rychlost pameti a jakou kapacitu pameti potrebujes? - Rychlost - Nemám tušení, Kapacita - 32GB RAM
Je ten program schopen profitovat z GPU nebo ne? Pripadne ma nejake nároky velikost GPU pameti? GPU už mám - nvidia quadro p2000
A jak velkou potrebujes diskovou kapacitu? - Disky mám, 2x 512 SSD (oba jsou SATA, ne NVMe) a 1TB klasika HDD (SATA)
Jako cilovy disk pro vystup ti staci HDD nebo budes profitovat z rychlosti SSD? - Určitě SSD
Kde bude zdroj dat - sit, lokalni HDD nebo něco jineho? - Zdroj dat určitě na SSD, na klasický HDD budou ukládána už jen finální videa.
Celkova cena s DPH nebo bez DPH? - Pokud vezmu v úvahu že Case, Zdroj Seasonic 550W, SSD a HDD, a GPU nvidia quadro p2000 už mám bych se chtěl vejít do 30tis

Ještě bych prosil o doporučení nějakých 4K monitorů 2ks.

Jednalo by se o střih FULL HD a občas 4K videí.

Moc děkuji za vaše nápady.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: po 2. prosinec 2019, 11:31 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Pokud live, tak vysokej takt na jádro - Intel
Rychlost RAM nemá zásadní vliv, za to kapacita ano - 32GB bych bral jako minimum.
Pokud chceš live, tak bych nad NVME uvažoval. Ovšem MLC, takže dneska běžně dostupné, tak asi Samsung PRO.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Ať žijí bonzáci a udavači! Skoro jak více než před 30 lety.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: po 2. prosinec 2019, 22:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. leden 2007
Nahoru
Tohle zní jako velice dobrá rada. Děkuji..


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: út 3. prosinec 2019, 00:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Nerekl bych, ze si AMD (Ryzen i TR) vede v Adobe Premiere spatne, ale spise naopak v porovnani s Intelem:
https://www.cnews.cz/amd-ryzen-threadri ... -180013-10

Mrknul bych teda na recenze.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: út 3. prosinec 2019, 07:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Jestli pak víš, proč má RyZen výborné "overall" skóre?

On se nebaví o exportu - tam AMD vede, protože více jader, že ano. Ale řešime "live střih" a "worklow" tam vede výkon na jádro. Může se nám to nelíbít, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak vše co můžeme.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Ať žijí bonzáci a udavači! Skoro jak více než před 30 lety.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: út 3. prosinec 2019, 08:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tady je i graf s live playback, kde AMD trochu ztraci oproti exportu, ale ne moc vyrazne:

https://www.pugetsystems.com/labs/artic ... -Gen-1629/


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: út 3. prosinec 2019, 10:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Já to mám trošku nastudované. :) Pokud trochu ztrácí, tak prostě ztrácí a pokud je PC hlavně na live playback... No závěr si může udělat každý sám.

Za rok až vychytaj mouchy a drobnosti na tom AMD, tak ok, ale dneska to ještě není úplně ono. I když je to teda už o dost lepší oproti vydání.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Ať žijí bonzáci a udavači! Skoro jak více než před 30 lety.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: út 3. prosinec 2019, 10:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Bohuzel prakticke testy na produkcni SW se hledaji stasne tezko, pokud je vůbec někdo udela. Vetsinou ti ani support toho softu není schopen rict, co je po HW strance pro nej největší prinos ...


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava na "živý" střih (do 45K)
PříspěvekZaslal v: út 3. prosinec 2019, 11:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Protože jsem pár těhle mašin dělal a nebo po někom opravoval, tak trošku vím co je lepší. :)

Většina dělá celej den a jestli pak export trvá přes noc 4 a nebo 5h je jim už celkem jedno.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Ať žijí bonzáci a udavači! Skoro jak více než před 30 lety.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: PET5 a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.