Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 25. leden 2020, 14:53

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Boot loop
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2019, 15:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2010
Nahoru
Takže nakonec se povedlo změnou nastavení BIOS (CSM enabled) do win dostat. Jsem tomu rád, ale na druhou stranu je pc mimořádně hlučný. Ne neustále, ale často. A protože jsem zatím nic pořádného nedělal a ani gpu nenainstaloval, obávám se co přijde. Nemyslím si že byl tak hlučný předtím a taky si nemyslím, že absence jednoho větráku (směr do skříně) tenhle diskomfort způsobil. Nainstaloval jsem si speccy a teploty zatím vypadají normálně, ačkoliv jsem zatím dělal jen kancelářskou nenáročnou práci.

Přesto bych měl procesor přepastovat. Technický benzín je ok?


 Profil  
 Předmět: Re: Boot loop
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2019, 17:41 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. leden 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Moc tomu nerozumím, ty si vyměnil Desku za novou a chceš znovu přepastovat CPU ? Však to si musel udělat při výměně desky ne, tak proč to chceš dělat znovu? Nevím co máš za desku ale většinou se k desce dá stáhnout buď přímo jejich sofware na regulaci větráku a nebo přímo v BIOSU


 Profil  
 Předmět: Re: Boot loop
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2019, 18:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2010
Nahoru
Ne, dal jsem na radu Atapi a nasadil chladič bez přepastování. Aby se zjistilo jestli se pc rozjede. Nerozjelo, s novou deskou už ale ano. Otázkou je, jak dlouho to vydrží. Doufám ale že dlouho, protože mě přestává bavit tahle šaráda.

Nicméně, teď když pc jede, tak ho můžu přepastovat. Ona tam ta pasta ale samozřejmě byla a pohledově vypadala ok.

Asus žádný sw nenabízí na webu, dodal nějaké dvd, ale to je mi k ničemu, nemám mechaniku. Stejně si ale myslím, že pokud to není na webu, tak na dvd to nebude určitě. No nicméně se to s těmi větráky uklidnilo a už to není tak otravné jako po spuštění.


 Profil  
 Předmět: Re: Boot loop
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2019, 19:10 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
CPU resp chladič očistíš snadno např. papírovým kapesníkem.
Jinak problém s roztočenými větráky na max při spuštění se tu někde řešil. Myslím to opravil další bios.


 Profil  
 Předmět: Re: Boot loop
PříspěvekZaslal v: so 14. prosinec 2019, 21:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2010
Nahoru
Aha, ok. Tak to udělám. Dík.
Ještě musím reaktivovat windows. Ten produktový klíč co jsem vytáhl ze systému (protože nemám coa) nejde aktivovat na novou desku. Díval jsem se na klíče na ebay, tam se píše že se má jednat o klíče na čerstvé instalace. To jako mám reinstalovat systém? No potěš. Navíc se jedná o multijazykové verze, které ale češtinu neobsahují. To by ale zas tak nevadilo.


 Profil  
 Předmět: Re: Boot loop
PříspěvekZaslal v: ne 15. prosinec 2019, 00:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Havlíčkův Brod
Nahoru
Tak hlavně že to jede, jinak jako normálně do vyhledávání na liště napiš slovo "aktivace", to si rozklikni a tam by měl jít zadat klíč, není potřeba to dělat při instalaci, je to normálně v nastavení windowsu...
Pastu jak už napsal klidně jen kapesníkem, jestli máš doma alkohol (jakože technický líh nebo třeba alkoholovou dezinfekci), tak to je ideál na čištění, ale není to vyloženě nutnost, stačí i jen ty ubrousky, jen s lihem se to čistí rychlejc. :)

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Boot loop
PříspěvekZaslal v: ne 15. prosinec 2019, 14:32 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2010
Nahoru
Ano, povedlo se. Omylo mě když jsem znovu zapojil pc a naběhly nějaké pindy, že byl nainstalován nový cpu a cosi, místo aby to naběhlo rovnou do windows. No tak super. Po odsouhlasení v bious však pc už naběhl byl klid.

Těší mě, že jsem nemusel shánět isopropylalkohol. Kupoval jsem ho nedávno, ale nemohl jsem ho teď najít. Asi jsem to vypil.

No, jsem rád že pc jede, zatím. Ale docela mě štve, že m.2 a druhý pcie 16 na desce jsou v režimu x2. To jsem se před koupí z popisků nedozvěděl, až následně při studování návodu. Himlhergot. Tak mám sice ssd co x4 režim nevyužije, ale časem bych vzal i rychlejší :? Je to peklo, upletl jsem si na sebe bič. No, teď na to kašlu, chci svářečku. Ale radil bych každému aby nevybíral desku jen podle popisků prodejce, ale sjel si i stránky samotného výrobce.


 Profil  
 Předmět: Re: Boot loop
PříspěvekZaslal v: so 21. prosinec 2019, 14:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2010
Nahoru
A jsem tam, kde jsem byl.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.