Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 16. duben 2021, 00:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 614 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: pá 9. duben 2010, 19:17 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
twinky69 napsal:

Aby mal SSD význam tak Intel X25-M (34nm) 40GB alebo 80GB verziu. U pamätí treba dávať pozor aby dokázali fungovať na 1,65V napr: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450821Y51SQRRA.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2010, 09:29 
Nováček
Nováček

Založen: 10. prosinec 2006
Nahoru
Tak po googlování sem našel že WD Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS má 2 plotny po 320 GB a starší kousky WD Caviar Black 3.5" 500GB WD5001AALS taky 2! Takze pro jistotu nakonec asi zvolím Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB HD502HJ, ten má plotnu skutečně 1. Rozdíl mezi WD a Samsungem je ve velikosti cache, tomuto já nerozumím, proto se ptám, jak se tento rozdíl projevuje při běžném používání, děkuji...


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2010, 09:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
samsung f3 je zhruba stejne rychly jako 640wd black
tak si vyber podle sympatii :)

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2010, 10:41 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Bilescu napsal:
Rozdíl mezi WD a Samsungem je ve velikosti cache, tomuto já nerozumím, proto se ptám, jak se tento rozdíl projevuje při běžném používání, děkuji...
Rozdieli nad 16MB v reálnom provozu nepoznáš.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2010, 10:58 
Nováček
Nováček

Založen: 10. prosinec 2006
Nahoru
Fajn, tedy finální verze sestavy je:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QRD01U0K01RCN01RV501WMF01RLM01RM101WGJ01U8201R9H01
Dekuji vsem za rady a nazory;)


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2010, 13:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Provedl jsem ti tam kosmetické změny:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=QRD01U0K01RV501WMF01RLM01RM101R9H01WHT01P6L01X1H01

Deska s USB 3.0 a SATA 600 (do budnoucna)
ATI 5850 s Vapor-X (ten chladič je opravdu tišší), ale pokud by jsi chtěl ušetřit, takt kup 5850 s referenčním chladičem od Gigabytu.
Změna SeaSonicu za levnější (opravdu jsou fyzicky stejné - liší se jen nálepkou)
Co bych osobné zvážil je přidání čtečky karet, případně DVB-T tuneru.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Sestava kolem 23000 Kc
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2010, 20:23 
Nováček
Nováček

Založen: 31. říjen 2009
Nahoru
Co na to rikate? ... http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=X3501WSD01QRD01RR801P6L01QPT01KEJ01WV801K1Y01TZ70108Q01

Neparim vubec, proto bez grafiky, mozna pozdeji nejaka ... (az nam vyjde Diablo 3 8-) ). Bude to na takove denni pouzivani, sem tam nejaka komprimace videa, photoshop ale vetsinou stejne jen browseni a nejaky ten filmik ... proste klasika.

Diky predem za veskere rady!


//Stano - presun


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava do 25 000 (střih HD videa)
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2010, 21:49 
Nováček
Nováček

Založen: 07. duben 2010
Nahoru
Stano K. napsal:
Zostava je v poriadku.
Za cenu toho TT by som zobral skorej Antec Three Hundred Ultimate Gamer Case.
Ak chce môžeš ušetriť zopár stoviek a zobrať lacnejší Kingston 1333Mhz 1,5V.
V zostave je relatívna výkonnejšia grafická karta takže sa bude môcť aj hrať na zostave, ak to nebol zámer zobral by som lacnejšiu.


Díky za radu. A jakou GK bys mi doporučil, když ji chci na střih videa a ne na hraní?


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: so 10. duben 2010, 22:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
na to staci integrovana na desce, varianta AMD
mas tam pomaly hdd
Obrázek

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava do 25 000 (střih HD videa)
PříspěvekZaslal v: ne 11. duben 2010, 09:42 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
vitasun napsal:
Díky za radu. A jakou GK bys mi doporučil, když ji chci na střih videa a ne na hraní?
Záleží od použitého SW, kukni sa na stránku výrobcu a tam už nájdeš s akým alebo či vôbec dokáže SW profitovať z výkonu GPU.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: ne 11. duben 2010, 10:53 
Nováček
Nováček

Založen: 10. prosinec 2006
Nahoru
Díky za rady -HoNY- ;) Tak teď už snad je výběr komponent dostatečně "odladěn". Teď už jen vybrat nějakou rozumnou myš a klávesnici na hraní her a bude to komplet...


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: ne 11. duben 2010, 11:18 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
2Bilescu: Nevím, jak moc času trávíš u počítače a jeké nároky máš na přesnost, ale já jsem už více než rok spokojený s Logitech RX1500. Občas mi uskočí o pixel při editaci fotek , možná by stačilo koupit podložku.

U klávesnice jsem vždy preferoval vysoký zdvih, a proto používám Logitech G15 (první verzi s LCD) a mám k ní doinstalovaný SirReal Panel a aktivně využívám RRS čtečku. Pokud by jsi displej nepotřeboval, mohla by ti stačit např. G11. Každopádně neznám tvoje preference a nevím jestli by ti nevyhovoval notebookový (nízký) zdvih kláves.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: Sestava do 25 000 (střih HD videa)
PříspěvekZaslal v: pá 16. duben 2010, 15:27 
Nováček
Nováček

Založen: 07. duben 2010
Nahoru
Stano K. napsal:
...
Ak chce môžeš ušetriť zopár stoviek a zobrať lacnejší Kingston 1333Mhz 1,5V.
...


Můžu vyměnit původní Patriot 1333MHz 1,5V za Kingston 1600MHz 1,65V? V popisu je uvedena frekvence 1600MHz při 1,65V a 1333MHz při 1,5V. Podle specifikace má zákl. deska sockety na 1,5V moduly - bude si s touto Kingston pamětí rozumět? Jde mi o to, aby to nechodilo pomaleji než s tou Patriot pamětí.
Díky moc


 Profil  
 Předmět: Re: Sestavy do 30.000Kč
PříspěvekZaslal v: pá 16. duben 2010, 18:47 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Bez OC ti tak či tak to bude behať na 1333Mh.


//Mr. Dirk - Lock


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Toto téma je zamknuté, nemůžete editovat nebo odpovídat na příspěvky.  [ 614 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.