Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je út 16. říjen 2018, 22:53

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2018, 16:08 
Nováček
Nováček

Založen: 09. květen 2011
Bydliště: Dačice (JH)
Nahoru
Ma cenu upgradovat toto:

Core 2 Duo E7400,4GB RAM 1066,Radeon 4850,640 GB HDD

Myslel jsem koupit nejaky nejlevnejsi SSD (deska ma ale jen SATA1) + dalsi 4GB RAM aby to bylo trochu sviznejsi.Vyuziti bude hlavne na prohlizeni internetu.A jaky Windowsy tam dat myslel jsem Win 10 ?


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2018, 16:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
SSD to urychlí podstatně, rozšíření RAM pro prohlížení internetu, dle mne, zas tak nutné není.
Windows 10 by na tom jet měly, i 64bit (při rozšíření paměti výhradně 64bit).
Taky záleží, jak moc paměti ta základní deska umí, to si ověř.

To SATA, není to spíš SATA II?

Kdyžtak napiš, co je v tom za MB.

_________________
ASUS P8Z77-V LX2, Intel Core i5-3470S, 2x 2GB RAM DDR3/1333 Kingston, SSD Intel 335 80GB, HDD WD RED 2TB , HDD WD Green 2TB, Samsung SH-224DB, Pioneer DVR-112, LG BH08LS20, I-TEC PCESATA3, IEEE1394b PCI-E, Seasonic SSP-350GT, skříň AVANCE 007; MS Windows 7 Home Premium CZ 32-bit; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2018, 17:41 
Nováček
Nováček

Založen: 09. květen 2011
Bydliště: Dačice (JH)
Nahoru
Deska je Biostar TP35D2-A7 - Intel P35,mas pravdu je to SATA II,ale i tak to bude to SSD trochu skrtit asi ? SSD chci tohle: Kingston Now A400 - 120GB


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: út 25. září 2018, 17:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Ano, skrtit to bude pri benchmarku, presneji pri sekvencnim cteni.


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: st 26. září 2018, 06:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ta deska není tak marná. Mám Asrock G41C-GS/E8200/4GB - a Windows 10 Home 64bit na tom se SSD provozuji.
Je to takové PC pro servisní účely.
Jen poslední Firefox s FVD Speed Dial doplňkem mi na tom jede jak lemra, než se to n-a-a-a-č-t-e.

Ještě upozorním, že vsazením SATA III PCIE řadiče do slotu by sis nepomohl, bude to ještě pomalejší než přes integrovaný port na desce.
viewtopic.php?f=127&t=200538

_________________
ASUS P8Z77-V LX2, Intel Core i5-3470S, 2x 2GB RAM DDR3/1333 Kingston, SSD Intel 335 80GB, HDD WD RED 2TB , HDD WD Green 2TB, Samsung SH-224DB, Pioneer DVR-112, LG BH08LS20, I-TEC PCESATA3, IEEE1394b PCI-E, Seasonic SSP-350GT, skříň AVANCE 007; MS Windows 7 Home Premium CZ 32-bit; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: st 26. září 2018, 08:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2009
Nahoru
Ja by som tomu systému doprial aj viac RAM ak ju zoženieš za rozumný peniaz. Hoci aj len 2GB.

SSD určite pomôže, ale: Tvoja doska má len ICH9 southbridge (nie ICH9R), čo znamená, že oficiálne by nemala mať podporu AHCI režimu a tým pádom asi nebude funkčný TRIM (funkcia aby si SSD udržalo svoj výkon) na SSD. Kedysi minimálne na ASUS doskách bol AHCI režim dostupný aj na doskách s ICH9, avšak neskoršie BIOSy túto funkcionalitu odstránili. Ako je na tom Biostar a konkrétne tvoja doska, to netuším.

_________________
CPU: i5-3470 @3,8-4GHz; COOLER: NH-C12P (lapovaný) MB: ASRock Fatal1ty Z77 PROFESSIONAL-M RAM: 2x8GB DDR3 HyperX Savage 1600MHz CL9
VGA:
Sapphire HD4830@675MHz/1800MHz + AC Accelero S1 rev.2 HDD: Intel 520 120GB + Samsung SpinPoint F3 1TB + Toshiba 2TB + Samsung SpinPoint F1 1TB
PSU: Corsair HX520 CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: st 26. září 2018, 08:53 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
TRIM by měl jet i bez AHCI.

Můžeš vyzkoušet utilitou TRIMcheck.
https://github.com/CyberShadow/trimcheck

_________________
ASUS P8Z77-V LX2, Intel Core i5-3470S, 2x 2GB RAM DDR3/1333 Kingston, SSD Intel 335 80GB, HDD WD RED 2TB , HDD WD Green 2TB, Samsung SH-224DB, Pioneer DVR-112, LG BH08LS20, I-TEC PCESATA3, IEEE1394b PCI-E, Seasonic SSP-350GT, skříň AVANCE 007; MS Windows 7 Home Premium CZ 32-bit; Vodafone B3000 (Vodafone Připojení bez kabelu Naplno)


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2018, 08:47 
Nováček
Nováček

Založen: 09. květen 2011
Bydliště: Dačice (JH)
Nahoru
Ještě se zeptam mam tam 2x2GB A-Data 1066 RAM na modulech je napsano ze jedou na 2.2-2.3V ted chci koupit z Ciny další 2x2GB 800 MHz,psal jsem prodejci a ten rikal ze mají voltage 1,8V takze nevim pujde to dohromady ?


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2018, 10:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 20. říjen 2006
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
Já sobě loni kupoval nový PC a podobný, o kterym ty píšeš jsem dával přítelkyni.

Konkrétně to bylo:

CPU E5200@3,5GHz
MB Gigabyte EP35DS3
RAM 2x2GB Adata @800MHz
HDD 500GB 7200ot.disk
GPU HD4850 512Mb

Koupil jsem Samsung EVO850 250Gb jako win/programs drive a nechal WD na data. PC běží pořád supr, naběhne to za půl minuty a můžeš jít na net. Hraje na tom i The Sims 4 a taky v pohodě. Bejt tebou RAM bych přidal až když uvidíš, že fakt chybí.

_________________
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade LGA 775
PříspěvekZaslal v: so 29. září 2018, 19:39 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. prosinec 2012
Nahoru
ssd su dnes uz dost lacne, ramky by som zobral z bazaru,
+ upgrade na win10 a pc bude svizne..

_________________
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.