Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 18:21

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Problém APU 3200G
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2020, 08:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Mám problém.
Složil sem kamarádovi low-cost kompa a to:
Ryzen 3200G
B450M Pro4-F Bios P1.40
Patriot 3000mhz cl16 - obsazený 2-4 slot dál od CPU

Problém je takový že pokud se nastaví bios by default tak padají téměř okamžitě 3D aplikace / hry
nastavení ram je v tu chvíli 2133mhz

Když nastavím ramky na profil 3000Mhz tak vše běží v pořádku.

Asi před dvěma měsíci sem zamknul bios s tím at se tam nikdo nedostane a nic tam nepřenastaví ,ale včera mi kamarád dovezl počítač s tím že je opět problém. Bios byl vyresetovaný a odemknutý. Moc se mi nechce věřit že by to zvládl jeho dítě. (vyresetovat uzančebý bios)

Odinstaloval sem starší driver. Chtěl sem nainstalovat nový ,ale dozvěděl sem se že je součastí windows.
Při upgrade biosu na 1.50 mi to hodí chybu invalid file :oops:

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: Problém APU 3200G
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2020, 08:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
A nejaky novejsi BIOS? Podle webu Asrocku tam mas prvni BIOS, ktery to CPU podporuje.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Problém APU 3200G
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2020, 08:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
ASRock do NOT recommend updating this BIOS if Pinnacle, Raven or Summit Ridge CPU is being used on your system.

1.60 už nedoporučují :?
Ale je pravda že tento cpu je Picasso ,tak s tím by snad neměl být problém ani u novějších biosu ne ?

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: Problém APU 3200G
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2020, 08:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jo, to jsou 1xxx a 2xxx Ryzeny. Ja mam na MSI B450-A Pro s Ryzenem 2600X taky posledni BIOS a na zadny problem jsem nenarazil.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Problém APU 3200G
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2020, 09:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Ted sem nahrál 2.1 (jediná verze biosu co šla) a v Ungine Heaven opět to samé. Zapnu to a po 2 sekundách se to sekne při default pamětech. :sad:

Nastavím 2933Mhz manualně + 1,35V a jede to :wink:

Největší obavy mám z toho že mu to pojede a po nějaké době se "nějak" zase resetne bios a bude problém.

Nicméně je divně že na default RAM se to hned sekne a při OC to jede v pohodě.

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: Problém APU 3200G
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2020, 10:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
A neni problem s tim napajenim? Tedy ze kdyz das i na defaultu 1,35V, tak to jede, ale 1,2V to neda nikdy?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Problém APU 3200G
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2020, 10:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. červen 2006
Bydliště: Vsetin
Nahoru
Projel sem memtest na default a v pohodě.
Gpu má vyhrazene 2Gb z osmi

_________________
5800X - 5Ghz Boost │ 16Gb 3800Mhz - CL18 │ GTX 1080 TI ON WATER │ ASUS TUF GAMING B550-PLUS │ AG32CQ - 2K - 144Hz │ 650W PSU - GOLD │ Phanteks Eclipse P400A │ SSD - KC2500, M.2 - 500GB + A2000, M.2 - 1TB │ Warzone


 Profil  
 Předmět: Re: Problém APU 3200G
PříspěvekZaslal v: st 21. říjen 2020, 11:49 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Driver z amd.com, vyzkoušet moduly zvlášť a/nebo v jiných slotech... Samozřejmě na default. Numlock jde přepnout, když to freezne? Ten memtest nic nemusí ukázat.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.