Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 7. březen 2021, 16:23

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Stará sestava občas nenaběhne ani do biosu
PříspěvekZaslal v: po 26. říjen 2020, 22:53 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Zdravím,
u rodičů je počítač pro občasné využití (internet, fotky...) , který léta slouží bez problému. Ovšem najednou se občas nejde zapnout, zobrazí se jen logo ASUS a nelze přejít ani do biosu. Pokud to člověk dost dlouho zkouší, tak nakonec naběhne a běží bez problému neomezeně dlouho. Prozatímní řešení je pc vůbec nevypínat.

V čem by asi mohl být problém? Vadná deska? Má to cenu vůbec řešit, nebo rovnou koupit nový? Tento výkonem vyhovuje, ale pár tisíc do nového věnovat mohu.

Sestava:
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Stará sestava občas nenaběhne ani do biosu
PříspěvekZaslal v: út 27. říjen 2020, 07:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2014
Bydliště: Ústí nad Labem
Nahoru
Podle me bude problem v desce. Ja bych to neresil, stourat se v tom je na x hodin, nez najdes pricinu a pak se stejne podela neco jinyho.


 Profil  
 Předmět: Re: Stará sestava občas nenaběhne ani do biosu
PříspěvekZaslal v: út 27. říjen 2020, 12:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Zkus ještě vyměnit knoflíkový článek (nejspíš CR2032) na desce.

Pak případně zkusit s jiným zdrojem, máš-li k dispozici.

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Stará sestava občas nenaběhne ani do biosu
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2020, 12:56 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Bohužel jiný zdroj nemám, tenhle je seasonic 9 let starý a ne moc používaný. Počítač jinak běží v pohodě, tak by zdroj problém být neměl, ne? Náhradní bohužel nemám. Baterku v základovce můžu zkusit vyměnit, to asi není nic proti ničemu.


 Profil  
 Předmět: Re: Stará sestava občas nenaběhne ani do biosu
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2020, 21:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. květen 2009
Nahoru
skoro urcite bude problem v desce, zkus sehnat jinou bazarovku a vyzkouset vymenu

_________________
CPU: Intel core i5 4690k@4,6 GHz | GPU: GTX 970@1440MHz/8000MHz | MB: Asus Sabertooth Z97 MARK 2 | RAM: 2*8GB Kingston DDR3 | HDD: Samsung SSD 840 Evo 250GB | PSU: EVGA Gold 650W | OS: Win 7 Ultimate SP1 64-bit | Fire Strike: P10068


 Profil  
 Předmět: Re: Stará sestava občas nenaběhne ani do biosu
PříspěvekZaslal v: st 28. říjen 2020, 23:16 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Já bych zkusil i ramky. Vidím dual channel a modul 2GB, teda nejspíš 4 moduly. Vyhodit ven a zkusit po jednom.
Cokoli kromě druhé baterky jsou v této fázi vyhozený prachy.


 Profil  
 Předmět: Re: Stará sestava občas nenaběhne ani do biosu
PříspěvekZaslal v: čt 29. říjen 2020, 15:45 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano, je tam skutečně 4x 2gb. Zatím díky za tipy, až se dostanu zpět k rodičům tak vyzkouším a dám vědět.


 Profil  
 Předmět: Re: Stará sestava občas nenaběhne ani do biosu
PříspěvekZaslal v: po 23. listopad 2020, 17:00 
Nováček
Nováček

Založen: 21. listopad 2009
Bydliště: Praha
Nahoru
Jen tak pro informaci, zkoušel jsem přehazovat ramky i vyměnit baterku (která byla v pořádku dle multimetru), no nic nepomohlo. Teď už nejde zapnout ani na když zkouším pořád dokola. Takže asi deska mrtvá, koupím nový PC.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.