PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Internet Explorer 8
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=53&t=117771
Stránka 1 z 4

Autor:  Coololooser [ st 5. březen 2008, 22:23 ]
Předmět:  Internet Explorer 8

stahuj primo od MS (klikni)


//edit Wilik - upraveno

// OndraSter - upraven název, není jen beta ale i final

Autor:  OndraSter [ st 5. březen 2008, 22:36 ]
Předmět: 

jako by uz nenapachali dost zla, nedavno vysla IE7, takze nemeli poradne cas to opravit..

Porovnani me stranky s IE8Beta s emulaci IE7 (osreg7.jpg) a IE8beta (osreg.jpg):
http://ukazto.com/?id=2972364&klic=HIeLbw7M&overall=1

:cry: :cry: :cry: :sad: :(

Autor:  bubanek [ st 5. březen 2008, 23:13 ]
Předmět: 

ale mě se nechce učit nové MS hacky (jako by jich už nebylo dost :( )
mohli s tím počkat ještě rok, dva...

jaká byla prodleva mezi IE6 -> IE7 a IE7 -> IE8?

Autor:  tst [ čt 6. březen 2008, 09:24 ]
Předmět: 

nechali se slyset ze ie8 bude mit rezim maximalne dodrzujici standardy

Autor:  Smith [ čt 6. březen 2008, 09:30 ]
Předmět: 

OndraSter napsal:
jako by uz nenapachali dost zla, nedavno vysla IE7, takze nemeli poradne cas to opravit..

tak tohle jsem trochu nepochopil ... co nemeli poradne cas opravit?


bubanek napsal:
ale mě se nechce učit nové MS hacky (jako by jich už nebylo dost :( )

styly pro IE jdou dělat i imho elegantnějším způsobem než používat hacky.
Navíc IE8 bude dodržovat standardy, takže čím dřív tu bude, tím líp.

bubanek napsal:
jaká byla prodleva mezi IE6 -> IE7 a IE7 -> IE8?

rozdíl mezi IE6 a IE7 je 5 let, čímž Microsoft udělal dost velkou chybu ... i od vydání IE7 je to už 1,5 roku a to je docela dost.

Autor:  OndraSter [ čt 6. březen 2008, 13:51 ]
Předmět: 

Smith napsal:
OndraSter napsal:
jako by uz nenapachali dost zla, nedavno vysla IE7, takze nemeli poradne cas to opravit..

tak tohle jsem trochu nepochopil ... co nemeli poradne cas opravit?


Vsechno.. Boxmodel se mi nezdal presny - pro jednu vec jsem musel pouzit neco jako:

.neco {
height: 500px;
%height: 515px;
_height: 511px;
}

proste pro kazdy IE jiny hack protoze to pocital jeste jinak nez to melo byt.. (bylo to neco s paddingem, marginem apod)..

Ale myslim ze ty screeny co jsem ukazoval ^ svedci za vse :up:

Autor:  bubanek [ čt 6. březen 2008, 14:06 ]
Předmět: 

kdyby to aspoň nabídlo (sám IE) aktualizaci, ale on nenabídne
a hromada lidí má aktualizace systému vypnuté, takže třeba o novém IE ani neví
takže tu máme haldu lidí co používá IE6 (hacky),IE7 (hacky2), a ještě IE8 (že by už žádné hacky?), to znamená že tam ty hacky (či jak někteří říkají "úpravy") budu muset stále psát
nový prohlížeč toho moc nevyřeší, když ho lidem nikdo nevnutí

Autor:  TomTom [ čt 6. březen 2008, 14:06 ]
Předmět: 

OndraSter napsal:
proste pro kazdy IE jiny hack...


Používání IE hacků není validní způsob..Mrkni na podmíněné komentáře 8)

Autor:  bubanek [ čt 6. březen 2008, 14:09 ]
Předmět: 

TomTom napsal:
OndraSter napsal:
proste pro kazdy IE jiny hack...


Používání IE hacků není validní způsob..Mrkni na podmíněné komentáře 8)

koho zajímají validní způsoby když to podle nich nefunguje...? haldy lidí to raději udělají tak, aby to fungovalo než aby to bylo "validní"

Autor:  TomTom [ čt 6. březen 2008, 14:19 ]
Předmět: 

Citace:
koho zajímají validní způsoby když to podle nich nefunguje...? haldy lidí to raději udělají tak, aby to fungovalo než aby to bylo "validní"


Třeba dobrého vývojáře určitě :)
S IE hacky jsou dost problémy, pokud vím tak pod IE 7 nefungují hacky,které se používali u IE6 apod. Podmíněné komentáře dobře vyřeší problém s nedodržováním standardů u IE. A navíc to je elegantní, čisté a validní řešení :)

edit: Komu se nelíbí standardy, může dělat weby třeba v MS Frontpage :twisted:

Autor:  Coololooser [ čt 6. březen 2008, 14:29 ]
Předmět: 

bubanek napsal:
kdyby to aspoň nabídlo (sám IE) aktualizaci, ale on nenabídne
a hromada lidí má aktualizace systému vypnuté, takže třeba o novém IE ani neví
takže tu máme haldu lidí co používá IE6 (hacky),IE7 (hacky2), a ještě IE8 (že by už žádné hacky?), to znamená že tam ty hacky (či jak někteří říkají "úpravy") budu muset stále psát
nový prohlížeč toho moc nevyřeší, když ho lidem nikdo nevnutí


Proboha, a co chces vnucovat kdyz jde o betaverzi? :stupid:


TomTom napsal:
edit: Komu se nelíbí standardy, může dělat weby třeba v MS Frontpage :twisted:


ne ne, word je lepsi :P

Autor:  OndraSter [ čt 6. březen 2008, 14:31 ]
Předmět: 

MS Frontpage uz neni :P

Jak psal bubanek - k cemu mi je validita kdyz to nebude vypadat spravne? Proc pouzivat podmineny komentare, kdyz muzu pouzit hack?

Ale jsem zvedavy, jestli bdue potreba zase ohackovavat ruzne hodnoty, v IE7 uz nefunguje _, je potreba pouzit %.. A v IE8? Kdo to zkusi? :roll:

PS: nevim proc lidem cpat betaverzi, jeste ke vsemu jen v en, IE8 lidem, co neupgradli ani na IE7.. Proto hacky budou vecne..

Autor:  Smith [ čt 6. březen 2008, 14:50 ]
Předmět: 

OndraSter napsal:
MS Frontpage uz neni :P

Už je MS Expression Web, který generuje krasný validní kód :wink:

OndraSter napsal:
Jak psal bubanek - k cemu mi je validita kdyz to nebude vypadat spravne? Proc pouzivat podmineny komentare, kdyz muzu pouzit hack?

protože podmíněné komentáře jsou validní, hacky validní nejsou... jak vidim, pro někoho je to velmi obtížné pochopit.
Osobně jsem nikdy žádný hack pro IE nepoužil a to práva z důvodu nevalidity, radši používám elegantnější a hlavně validní metody.

OndraSter napsal:
Ale jsem zvedavy, jestli bdue potreba zase ohackovavat ruzne hodnoty, v IE7 uz nefunguje _, je potreba pouzit %.. A v IE8? Kdo to zkusi? :roll:

IE8 má tři režimy ... výchozí režim renderuje web dle W3C standardů, pak má režim, který emuluje IE7, a třetí režim kompatibilní s IE6.

Autor:  OndraSter [ čt 6. březen 2008, 14:56 ]
Předmět: 

k cemu mi je validita? Ja teda neonanuju nad obrazkem ze muj web splnuje standarty..

O MS EW vim, ale jeste jsem ho nijak poradne nevidel a ani dokonce nezkousel.

Otazkou je, proc, kdyz renderuje podle w3c, se mi zobrazi na tom screenu, co jsem posilal, spodni okraj spravne ve vsech prohlizecich krom IE8? :roll:

V CSS co mam na webu zadny hack nemam (resp. sem si zadneho nevsiml, nedelal jsem tu templatu ja tak nevim presne, ale po zbeznem zhlednuti tam opravdu zadny nebyl co by mel co spolecneho se spodnim okrajem).

Autor:  Smith [ čt 6. březen 2008, 15:01 ]
Předmět: 

OndraSter napsal:
k cemu mi je validita? Ja teda neonanuju nad obrazkem ze muj web splnuje standarty..

asi nechápeš od čeho jsou standardy ... a jsi neschopný/líný to udělat validně.

Autor:  OndraSter [ čt 6. březen 2008, 15:09 ]
Předmět: 

Vim od ceho jsou (aby se dodrzovaly), ale ja davam prednost pred funkcnosti. Pro me jsou lepsi hacky nez podminene komentare. (Uz jenom proto, ze se me to lepe cte.)

A vubec, ja jsem PHP programator, ne nejaky designer ci rozsekavac :wink:

Autor:  Coololooser [ čt 6. březen 2008, 15:15 ]
Předmět: 

OndraSter napsal:
A vubec, ja jsem PHP programator, ne nejaky designer ci rozsekavac :wink:

A to ma co spolecneho s IE8?

Krom toho ondro bych rekl ze je chyba nekde na tve strane/tvem pc, pac me ie8 renderuje tvuj web relativne vpohode... http://img2.imgup.eu/ie8smithsmrdi.png

Autor:  Smith [ čt 6. březen 2008, 15:22 ]
Předmět: 

OndraSter napsal:
Vim od ceho jsou (aby se dodrzovaly), ale ja davam prednost pred funkcnosti. Pro me jsou lepsi hacky nez podminene komentare. (Uz jenom proto, ze se me to lepe cte.)

Tak ono se to dá udělat i třeba pomocí PHP (a 100% to funguje), když seš ten PHP programátor ... a rozhodně je to přehlednější než nějaké hacky.

OndraSter napsal:
A vubec, ja jsem PHP programator, ne nejaky designer ci rozsekavac :wink:

ty PHP programátore, víš, že PHP není programování, ale skriptování?

Autor:  OndraSter [ čt 6. březen 2008, 15:39 ]
Předmět: 

Coololooser napsal:
OndraSter napsal:
A vubec, ja jsem PHP programator, ne nejaky designer ci rozsekavac :wink:

A to ma co spolecneho s IE8?

Krom toho ondro bych rekl ze je chyba nekde na tve strane/tvem pc, pac me ie8 renderuje tvuj web relativne vpohode... http://img2.imgup.eu/ie8smithsmrdi.png


spolecneho s IE8 to nema nic..

A co se tyce toho obrazku - jsem z toho jelen :oops: .. Me to opravdu zobrazilo podle toho screenu vcera. Dnes to je OK.. Omlouvam se MS :onfire: .

Smith napsal:
ty PHP programátore, víš, že PHP není programování, ale skriptování?


Kdyz bych nekomu rekl ze jsem PHP skripter tak mi odpovi: "Coze? PHP stripter?"
Rozdil mezi skriptovanim a programovanim je.. Na teoreticke urovni je, na prakticke to je jedno - v obou aplikacich je vysledkem neco dynamickeho a lidem je jedno, jestli sem to naprogramoval nebo naskriptoval :wink: .

OKi, budu si rikat web application developer aby vsichni byli spokojeni.

Ale ukonceneme OT...

// a ted mi to pismo prijde mazly jak (damy prominou, panove jsou zvykli) hovno na bote.. (doslovne)

Autor:  Smith [ čt 6. březen 2008, 16:02 ]
Předmět: 

OndraSter napsal:
...

jen tak btw, i kdyby to IE 8 zobrazoval blbě, tak se není čemu divit ... 52 chyb na 82 řádků kódu je... trochu hodně.

Stránka 1 z 4 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/