Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 17:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 545 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 28  další
Autor Zpráva
 Předmět: Opera 10
PříspěvekZaslal v: pá 5. prosinec 2008, 23:37 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Opera 10 - Alpha build 1139

Dnes vyšla Alpha verze Opera 10 s novým renderovacím enginem Opera Presto 2.2 slibující zvýšení rychlosti vykreslování stránek až o 30% (oproti enginu presto 2.1 použitém v opeře 9.5 a novější), plnou podporou web standartů (Acid3 100/100), experimentální podporou autoupdate, Web Fonts a SVG, kontrolou pravopisu (zatím jen EN) a podporou HTML formátování v emailovém klientovi.

Více na TechPowerUp / Opera.com
Stahujte Opera 10 - Alpha build 1139


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2008, 11:46 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Nikde jsem si toho nevšiml, díky za info.

Nainstaloval jsem, vzal profi z 9.62ky a jsem překvapen, adresy, ke kterým má DNS v cache, se načítají subjektivně rychleji. Acid3 opravdu zvládá na jedničku. Jestli umí vše, co je zmiňované, tak v tom případě je to brutální konkurence všem prohlížečům, větší než kdy jindy.

Kontrola pravopisu funguje, ale bohužel není česky, takže vpodstatě každé slovo to podtrhne. Kde se to v nastavení vy/zapíná jsem nenašel, ale stačí ve vstupním poli kliknout pravým a kliknout na "Check spelling".

Za chvíli, až jí pořádně otestuju, napíšu další info.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2008, 11:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. květen 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Už jenom aby v té desítce fungoval korektně Silverlight a bude to naprosto ultimátní prohlížeč :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2008, 13:56 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
ještě aby ji defaultně podporoval google a bude to ultimate prohlížeč ;)


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2008, 14:37 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
bubanek napsal:
ještě aby ji defaultně podporoval google a bude to ultimate prohlížeč ;)

to znamená co?

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2008, 14:39 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Taky nějak nechápu, Gmail a ostatní online aplikace od Googlu chodí v opeře bez problémů.


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2008, 14:54 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2005
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Nahoru
Google labs jsem myslel. Pro Operu se optimalizuje až později (nebo to tak bývalo), kdežto IE+FF+GC jsou hned.


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: so 6. prosinec 2008, 18:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2008
Nahoru
:roll: Pocujte potrebujem poradit mam 2x mail a u kazdeho iny podpis [Signature] a problem je v tom ze mi funguje len jeden...tj.ked pisem spravu je tam 1-ucet+podpis a chcem poslat postu z 2-uctu tak podpis mi ostava z toho prveho uctu..... :oops: :shock:

_________________
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: po 8. prosinec 2008, 09:02 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 24. listopad 2004
Bydliště: Budvar City
Nahoru
jestli je to u téhle desítky tak bych se ani moc nedivil, co chceš... je to alpha a ještě první veřejná :)

zatím co jsem tak koukal je tam hromádka bugů drobnějšího charakteru, obvykle vizuálního spíš než technického, zatím jsem nenarazil na žádný závažnější. Za ten necelý týden co jí mám (provoz 24/7 plus pár restartů prohlížeče) spadla zatím 2x a je opravdu rychlá :) Na problémy s vykreslováním webů jsem zatím nenarazil, našel jsem ale stránku s odkazem který jste mohli klikat jak jste chtěli a opera prostě odmítla přejít na odkaz do aktuálního tabu, nicméně do nového žádný problém.

Za povšimnutí stojí také konečně možnost kompozice mailů v HTML, přesněji s WYSIWYG editorem. Nepřičítal bych jako bug problémy se skiny, kde drtivá většina skinů nemá ikonky právě pro "B, I, U" a spol. protože ve starších verzích tohle nebylo. Co už bug je že "přebarvení" skinu způsobí větší či menší chybné zobrazení, ale opět.. nic závažného :)

...údajně je nový obsah první alphy ještě prd proti tomu co se chystá do beta a final verzí, takže se nechejme překvapit :)

_________________
Ti co si myslí že podnikatelé jsou:
- lidi co nemusí hrábnout, dvě audiny před vilou... ať začnou podnikat sami a uvidí jaký je to med
- hyeny co ohlodají své zaměstnance na kost... ať zkusí nepustit vše z ruky jen co zazní "padla" a podívají se kolik času tráví v práci majitelé firem
(btw... a takový ČEZ není typický podnik :roll:)
- špatní protože Bakala a Háva jsou špatní... ať jdou do prdele, ví o podnikání/podnikatelích s prominutím kulový :angry2:


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: út 9. prosinec 2008, 17:53 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
OndraSter napsal:
Kde se to v nastavení vy/zapíná jsem nenašel

v opera:config

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: út 9. prosinec 2008, 18:27 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
OndraSter napsal:
Kde se to v nastavení vy/zapíná jsem nenašel, ale stačí ve vstupním poli kliknout pravým a kliknout na "Check spelling".


Smith napsal:
OndraSter napsal:
Kde se to v nastavení vy/zapíná jsem nenašel

v opera:config


:oops: :oops:

Ale jinak díky, v opera:config bych to případně našel, kdyby to tam pod pravým klikem nebylo.

--> v opera:config stačí hledat spell a odškrtnout "Spellcheck enabled by default".

Jinak Opera se mi zatím líbí (rychlost) a ani jednou zatím nespadla. Uvidíme, co přinese betaverze za nové funkce.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: pá 19. prosinec 2008, 20:36 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Tak po nějaké době užívání na kompu i na notebooku mi občas slítne při otevírání stránky, obvykle 1-2x denně. Zajímavé je to, že to je naprosto nečekané, ale naštěstí si pamatuje předchozí navštívené, takže po spuštění pokračuju tam, kde jsem skončil.

Dělá to ještě někomu? (Předpokládám, že ano.)

Jinak je opravdu rychlejší, hlavně na notebooku, když jede na 800MHz.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: so 20. prosinec 2008, 23:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
OndraSter napsal:
Tak po nějaké době užívání na kompu i na notebooku mi občas slítne při otevírání stránky, obvykle 1-2x denně. Zajímavé je to, že to je naprosto nečekané, ale naštěstí si pamatuje předchozí navštívené, takže po spuštění pokračuju tam, kde jsem skončil.

Dělá to ještě někomu? (Předpokládám, že ano.)

Jinak je opravdu rychlejší, hlavně na notebooku, když jede na 800MHz.


to mi dela i 9.62 a 9.63 a to nekdy i prechodu na domecek kde mam nastavenou rozcestni stranku lokalne ulozenou na PC


// edit OndraSter - 21. prosince: průmaz uživatele Beket100 (SPAM).

_________________
--------------------------------------------------------------------------------
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: ne 4. leden 2009, 02:13 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
NoTHX napsal:
... našel jsem ale stránku s odkazem který jste mohli klikat jak jste chtěli a opera prostě odmítla přejít na odkaz do aktuálního tabu, nicméně do nového žádný problém.


opravene v builde 1219

_________________
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: ne 4. leden 2009, 11:50 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jen doplním info o buildu 1219
Opera Desktop Team napsal:
Changelog
  • Several backend improvements to autoupdate
  • Made content filter rules with a whitespace at the end work
  • All languages are now included but not all are completed. Please do not file bugs on English text in the UI when using another language for your interface.
  • Made spellchecking work on contenteditable elements
  • Switching between html and plain text mail composition works better now
  • Added option to doubleclick a tab to close it opera:config#UserPrefs|DoubleclicktoCloseTab
  • Fixed crash when undeleting and running a widget
  • Improved stability in the search engine which indexes webpages and mail
  • Plus tons of behind the scenes changes, the low level changelog is more than 1000 lines.
  • Mac: Fixed startup crash on Mac OS X 10.3/Panther
  • Mac: Fixed the mail/chat counter background
  • Mac: Fixed low framerate on fullscreen YouTube videos
Stahujte Opera 10 for Windows - Alpha build 1219


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: po 5. leden 2009, 19:57 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2009
Bydliště: Ostrava
Nahoru
OndraSter napsal:
Kontrola pravopisu funguje, ale bohužel není česky, takže vpodstatě každé slovo to podtrhne.


Českou kontrolu pravopisu není problém doinstalovat :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2009, 15:20 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Hmm... nějak mi to nejde.

Když se podívám do Readme, je tam jasně napsáno, že je slovník určen pro OpenOffice.org :? Něco mi tu nesedí.

Opera 10 Alpha 1219 + Win Vista 64-bit


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2009, 17:45 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2009
Bydliště: Ostrava
Nahoru
No mně to jede bez problému. :?

Opera 10 alpha 1219 + Vista 32-bit


http://snapshot.opera.com/unix/u100a1.html#spellcheck


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: út 6. leden 2009, 18:53 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
ak je ten slovnik nejake xml-ko alebo nejaky normalny otovreny zrozumitelny format, tak nevidim dovod preco by ho nemohla pouzit ina spolocnost vo svojom produkte

_________________
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ


 Profil  
 Předmět: Re: Opera 10
PříspěvekZaslal v: st 14. leden 2009, 20:34 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 10. srpen 2005
Nahoru
vysiel build 1229

_________________
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 545 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 28  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.