Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 21. duben 2021, 09:35

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: čt 15. leden 2015, 21:55 
Nováček
Nováček

Založen: 08. březen 2014
Nahoru
Ahoj
Mám takový problém s buzením PC. Potřeboval bych ho probudit jak přes LAN tak jestli lze i tak přes Internet. Desku mám ASUS Sabertoot X79. Zkoušel jsem různé návody na internetu ale stále se mi to nedaří.
Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: ne 18. leden 2015, 16:42 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
Pokud chceš budit PC přes internet, tak na to asi doporučím jedině nějaký Mikrotik router s veřejnou IP. Na mobilu mám aplikačku a jediným klikem přes widget si takhle zapínám PC ať sem kde sem.


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: ne 18. leden 2015, 16:54 
Nováček
Nováček

Založen: 08. březen 2014
Nahoru
Co router od Miktotik obsahuje navíc, že je dobrý pro toto využití? Lze těšit i bez veřejné IP?


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2015, 00:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. říjen 2005
Bydliště: praha
Nahoru
Bez verejne IP se ti to bude resit mnohem hur, nez s. Bez verejne IP bude potreba se domluvit se svym ISP.

Router ti bude stacit imho libovolny, musi ovsem umet Port Forwarding, tam si nastavis presmerovani portu 7 a 9 s protokolem UDP na svuj pc. Je lepsi pozuzivat statickou IP, nez si nechat pridelit DHCP.


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2015, 19:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
Nevim jestli ti to normální router pobere, protože když je PC vyplej, tak vlastně žádnou IP nemá. Já to přes Mikrotik dělám přes statický zápis v ARP tabulce a na něj směruju samotný wake.


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2015, 22:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Tak moj router ASUS DSL-N55U ma v svojom menu volbu Wake On LAN. Zada sa tam MAC adresa a mal by prebudit PC. Nemam to vyskusane ale tak ocakavam ze by to malo fungovat.


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: po 19. leden 2015, 22:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2005
Bydliště: Libice nad Cidlinou
Nahoru
Jo to funguje pokud se vždycky otravně vzdáleně přihlásíš na router a zadáš to tam. Pokud si to chceš trochu zjednodušit třeba na jedno kliknutí na appku na mobilu, tak už bude třeba ten Mikrotik.


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: so 28. duben 2018, 08:51 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 20. únor 2008
Nahoru
mam zyxel router..nemam verejnu ip..co by ste mi poradili na to,aby som vedel na dialku prebudit pc ?


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: út 29. září 2020, 22:07 
Nováček
Nováček

Založen: 26. září 2020
Nahoru
Ahoj, nemáte návod jak rozjet WOL na místní síti? Co jsem našel tak jsem s tím nepochodil... Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 08:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
A co jsi nasel?
Pokud mas spravne nastaveny pocitac, staci poslat magic packet na jeho MAC adresu z nejake aplikace.


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 11:22 
Nováček
Nováček

Založen: 06. září 2006
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
pouzivam WolCmd a bez problemu


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 15:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
No, můžeš si vybrat. Buď povolíš ve vlastnostech síťové karty "Povolit zařízení probouzet počítač" a pak se PC zapne přes jakýkoliv paket směrovaný na PC, nebo zaškrtneš i "Povolit probuzení počítače pouze paketem Magic" a pak je potřeba poslat Magic paket.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: Wake-On-Lan
PříspěvekZaslal v: st 30. září 2020, 18:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Jeste to byva vypnutelne v BIOSu desky.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 13 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.