Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 26. únor 2021, 22:25

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: st 18. březen 2009, 13:47 
Nováček
Nováček

Založen: 08. duben 2007
Bydliště: Humpolec
Nahoru
Nazdar lidi.
Je to už skoro rok, co používám Avast. Mám domácí verzi, kde se musim starat jenom o aktivační klíč každejch pár měsíců. 3 tejdny nazpátek jsem si ale všiml, že ikonka rezidnetní ochrany dole na liště ukazuje, že je vypnutá... Když jsem chtěl rezidentní ochranu ale spustit, tak mi to píše, že modul AAVM detekoval chybu při práci s RPC. Tak jsem avast odinstaloval a znovu naistaloval. Den fungoval a pak opět ten samej problém. Tak jsem to zkusil znovu přeinstalovat a fungovalo to až doteď, kdy se objevil ten samej problém. Nevíte, čím to je a jak to popř vyřešit? A jestli ne, tak kterej další antivirus byste mi doporučili? (Freeware)

_________________
---------------------------------------------
Thermaltake VD6000BNS Soprano VX; GIGABYTE GA-MA790X-DS4; AMD Phenom 9500 2,2@2,75GHz 1,3V/Scythe SCNJ-1100P Ninja+, rev. B/; 4GB DDR2 800@990MHz Kingston ; nVidia 8800GT 512MB <730/1800/2050MHz>; VVindous Vista


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: st 18. březen 2009, 15:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: BRNO
Nahoru
Aktivace u Avastu Home se provádí 1x za rok, nikoliv každejch pár měsíců.
Dále viz:

Na modré ikoně s písmenem "a" uprostřed je červené kolečko a po kliknutí na ni se objeví chybové hlášení "Modul AAVM detekoval chybu při práci s RPC." Co s tím?

A: Nejprve proveďte aktualizaci systému prostřednictvím služby Windows Update, aby se zajistilo, že služba RPC je v aktuálním stavu. Restartujte počítač. Po restartu zkontrolujte, zda problém přetrvává. Pokud ano, postupujte podle následujících kroků:

1. Klikněte pravým tlačítkem na ikonu TENTO POČÍTAČ a zvolte SPRAVOVAT.
2. V levém sloupci rozbalte SLUŽBY A APLIKACE.
3. Klikněte na SLUŽBY.
4. V pravém sloupci se podívejte na stav služeb avast! Antivirus a Vzdálené volání procedur (RPC).
5. Pokud některá z těchto služeb není nastavena na automatické spouštění, nastavte ji tak (klikněte na ní pravým tlačítkem a zvolte VLASTNOSTI a TYP SPOUŠTĚNÍ nastavte na AUTOMATICKY).
6. Restartujte počítač.

Uvedený postup funguje pouze na Windows NT, 2000, XP a 2003.

_________________
ROZLOUČENÍ, MĚJTE SE.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: st 18. březen 2009, 19:43 
Nováček
Nováček

Založen: 08. duben 2007
Bydliště: Humpolec
Nahoru
Tak jsem vyzkoušel a problém přetrvává. Už nehodlám avast instalovat znova, tak kdyby se našel nějakej tip na jinej antivirus, jestli nidko nevíte co s tim. Ale každopádně díky za ochotu, AlienCZ...
Kdyžtak mám Windows Vista 32bit (viz podpis)

_________________
---------------------------------------------
Thermaltake VD6000BNS Soprano VX; GIGABYTE GA-MA790X-DS4; AMD Phenom 9500 2,2@2,75GHz 1,3V/Scythe SCNJ-1100P Ninja+, rev. B/; 4GB DDR2 800@990MHz Kingston ; nVidia 8800GT 512MB <730/1800/2050MHz>; VVindous Vista


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: st 18. březen 2009, 23:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: BRNO
Nahoru
Já sám používám Avast Home už léta i nyní na Vista 64 a žádnej problém. Šlape to jako hodinky. Určitě máš veškeré aktualizace Vist?

_________________
ROZLOUČENÍ, MĚJTE SE.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: ne 29. březen 2009, 17:01 
Nováček
Nováček

Založen: 08. duben 2007
Bydliště: Humpolec
Nahoru
Jo mám, 2x jsem to ověřoval. A ikdyby, tak by to snad nemělo mít vliv, když jsem měl Avast na počítači skoro rok. Nakonec jsem ho ale odinstaloval a přešel na AVG 8.5 ... Ale i AVG se samo odpojuje, jenom to píše, že z důvodu toho, že nemůže ověřit licenční klíč ikdyž tam AVG mám sotva tejden...

_________________
---------------------------------------------
Thermaltake VD6000BNS Soprano VX; GIGABYTE GA-MA790X-DS4; AMD Phenom 9500 2,2@2,75GHz 1,3V/Scythe SCNJ-1100P Ninja+, rev. B/; 4GB DDR2 800@990MHz Kingston ; nVidia 8800GT 512MB <730/1800/2050MHz>; VVindous Vista


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: po 30. březen 2009, 07:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: BRNO
Nahoru
Tak to už bych viděl spíš na nějakej virus, který to dělá sám, nebo špatně nastavené blokování firewallu. Protože ani jeden z uvedených programů nemá nastavené autoodpojování kvůli licencím a navíc po týdnu. U obou pracují trial verze minimálně 30 dní. Každopádně nevím.

_________________
ROZLOUČENÍ, MĚJTE SE.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: ne 25. červenec 2010, 14:12 
Nováček
Nováček

Založen: 25. červenec 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj,
mám stejný problém na XP a stejnou hlášku, že Modul AAVM detekoval chybu....udělala jsem co bylo v pokynech na správce a automat. spuštění,ale nenašla jsem Avast. Vypršela mi doba požádala jsem o Avast Home a dostala klíč a aktivovala a zobrazilo se mi po spuštěnía kontrole ,že Modul... a teď se v tom nějak neorientuju. Je potřeba říct,že se mi při čištění objevil troj.kůň...Co s tím, prosím o radu.

Díky Isarah


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: po 26. červenec 2010, 20:40 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Trochu to upřesni - z těchto skromných údajů nelze nic vyvodit, natož poradit....

Trojana smáznout, ale to je tak vše, co lze z popisu situace vyvodit...


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: út 27. červenec 2010, 08:22 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
pokud "avast objeví nákazu", většinou to znamená kompletně zablešený systém.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s Avast
PříspěvekZaslal v: so 7. srpen 2010, 21:18 
Nováček
Nováček

Založen: 25. červenec 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ahoj,
prosím o radu. Nejsem sice moc zběhlá,ale včera jsem so po upozornění nainstalovala zdarma Avast 4.8 Home. Po instalaci jsem nechala zkontrolovat PC a vyběhl mi Troj. kůň. Smazal jsem ho a nechala kompletně a důkladně prohledat celý PC. Po 7 hodinách mi napsal Avast hlášku:[b] Modul AAVM detekoval chybu při práci RPC a operace nemohla být dokončena. Co s tím. Už jsem přemýšlela,že bych odinstalovala Avast 4.8 a nainstalovala bych 5.0.594,ale asi by to neřešilo broblém s viry pokud tam jsou. Taky jsem vyzkoušela spreavovat,ale tam se mi nepodařilo najít Awill automaticky. Pouze RPC automaticky nastavené je. Tak jsem zůstala stát na půl cesty. Je to PC,který nepoužívám v současnosti z bezpečnostních důvodů k net.spojení,ale ráda bych..jak na to. Nechce se mi odinstalovat 4.8 a nahradit ji 5.0 protože jsem četla,že by s tím mohly být další problémy.

Moc děkuju za odpověď : :D :) :mrgreen:

Isarah


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 8 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.