Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 26. únor 2021, 21:55

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2010, 14:59 
Nováček
Nováček

Založen: 10. leden 2010
Nahoru
Hodně se tu doporučuje Sunbelt Kerio FW, ale...

Tady je odkaz na test firewallů, kde Sunbelt Kerio FW získal jen 5 %. Jako nejlepší jim vyšel třeba PC Tool.... Rád bych si přečetl pár názorů, než si něco nainstaluju.
http://www.zive.cz/bleskovky/test-firewallu-vitezi-bezplatne-comodo-a-pc-tools-firewall-plus/sc-4-a-150109/default.aspx

Neví někdo, jak je to s několika firewally za sebou? V bedně člověk kolikrát vidí, jak se do nějaké centrály snaží někdo(virus) proniknout a překonává postupně až pět firewallů. A potažmo. Když budu mít tenhle nový FW, musím vypnout ten původní windowsácký, nebo tam můžu nasázet třeba tři, co umí každý trochu něco jiného? :razz:
Máte někdo vyzkoušený ten PC Tool, nebo COMODO FW? Dá se tam taky diferencovat příchozí a odchozí tok u každého programu? To se mi líbí.


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2010, 15:33 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Zlín
Nahoru
Presel jsem z Keria na Outpost a max. spokojenost. Vice FW za sebou nema podle me smysl, rozhodne ne na jednom PC. Pokud by jsi to mel na routeru a stanici tak ano, ale na jednom PC 2x FW je blbost.

_________________
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2010, 16:01 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
samozřejmě že víc firewallů najednou je nesmysl, v "bedně" teda namelou ještě daleko větší hovadiny.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: ne 10. leden 2010, 22:01 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Papagiorgio napsal:
Máte někdo vyzkoušený ten PC Tool, nebo COMODO FW? Dá se tam taky diferencovat příchozí a odchozí tok u každého programu? To se mi líbí.
Jo - mám je otestované oba dva. Oba jsou docela v pohodě. To docela musím "podtrhnout", jelikož oba mají své mouchy.
Comodo brzdí síťový tok a ukládání stažených souborů, PC Tool firewall mě změnu nepustí do adminy routeru (nejsem sám, viz. ofic. fórum PCTF+).
Oba popsané problémy jsou již dlouhodobé a táhnou se několik posledních verzí. :sad:

Diferencování příchozího a odchozího toku u každého programu umí oba FW v pohodě včetně rozličných upřesňujících voleb.


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: po 11. leden 2010, 00:13 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
u comoda mi chyby v ry upozornovaci hlasce moznost "zatim nepoustet a prejit k podrobny konfiguraci" :(


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: po 11. leden 2010, 02:27 
Nováček
Nováček

Založen: 10. leden 2010
Nahoru
Už mám COMODO v kompu. Není tak uživatelsky přehledné jak jsem doufal. Spíš pro nějaké správce sítě. Nastavení celkem oříškové a velký prostor pro chyby. Když najdu nějaký běžící proces, čekal bych při pravém kliku myší, že zjistím, ke které aplikaci patří. Časem se to asi půjde naučit, ale někomu, kdo vůbec neví která páčka, bych to nedoporučil. A při instalaci jsem zvolil možnost používat jejich dns server a z toho mám teď hlavu. Nejsem si úplně jistý, jestli je dobré vstupovat třeba na bankovní účet takhle nepřímo. A tu možnost už asi bez přeinstalace nezměním...


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: po 11. leden 2010, 08:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 09. duben 2006
Bydliště: Velka Morava
Nahoru
Comodo používám taky delší dobu, konfigurace je trochu atypická (bylo pro mě problém přejít z Keria), ale nejvíc mě vadí jeho bugy jako že při nové verzi neumí natáhnout zálohovanou konfiguraci z verze předchozí, nebo čas od času přestane logovat. Není to tak dávno, co nová verze zrušila část windows a trvalo skoro 2 týdny než to opravili...


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: po 18. leden 2010, 13:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Dva firewally na jednom PC mi připadají víceméně zbytečné, akorát zpomalují práci s PC a internetem + si oba užírají RAMku. Jak psal Geeker a Zombux, když dva firewally, tak jeden v PC a druhý třeba na routeru. A jako firewall bych jistě doporučoval Outpost, Comodo nebo Kerio. Na testy firewallů bych se zas až tak nespoléhal, občas jsou velmi zavádějící.

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: po 18. leden 2010, 16:09 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
jan.svoboda napsal:
jako firewall bych jistě doporučoval Outpost, Comodo..
Ještě bych přidal do nabídky freewarový PC Tools FW+.


 Profil  
 Předmět: Re: jenom jeden FIREWALL?
PříspěvekZaslal v: po 18. leden 2010, 16:57 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 25. prosinec 2009
Bydliště: Chrudim
Nahoru
Shit napsal:
jan.svoboda napsal:
jako firewall bych jistě doporučoval Outpost, Comodo..
Ještě bych přidal do nabídky freewarový PC Tools FW+.

Souhlas, ten jsem krapet vynechal. Tak Kerio s omezenými vlastnostmi je taky freeware, ale i dle vlastních zkušeností PC Tools není jistě špatný.

_________________
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 6 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.