Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 11. květen 2021, 21:18

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: pá 18. leden 2019, 00:17 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. listopad 2018
Nahoru
Zdravím,potřeboval bych vědět,jak ripnoiut Video z 1. DVD nosiče do PC s velikostí nepřesahující 2GB?
Jelikož jsem si koupil Mission Impossible a potřebují udělat velikost pod 2GB do max. 2GB,protože mám toto ripnuté ve větší velikosti a to 2,3GB,jak udělat menší velikost na nosič do obyváku,jelikož DVD system dom.kina nespolkne větší velikost,je to starší model DAV-DZ10 kdy zase šířka a výška rámečku nesmí být větší jak 720x576. Toto už mám však pořešené,jen ta velkikost mě nejde na rozum,když u filmu Jeptiška je velikost nějakých 1,25GB a je to také DVD5.
Dělám to přes ADC soft. a dal jsem menší velikost,je to stejně moc velké na avi. film. :?: :-?
Děkuji.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: pá 18. leden 2019, 09:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
Uff, ripovat DVD na .avi, to se dělalo před 15 lety :D Co vím, tak VidCoder třeba umí nastavit i velikost. Spíš moc nechápu, čeho se vlastně snažíš docílit.

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: pá 18. leden 2019, 14:08 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
velikost video souboru je dana datovym tokem (kvalitou jednotlivych snimku), rozliseni mas PAL 720x576. Film s malym datovym tokem bude mit mensi velikost nez stejny film s vyssim datovym tokem... Pak je jeste rozdil u zvuku. Stereo ma mensi velikost nez 5.1. Pokud je u filmu vice zvukovych stop (muze byt), pak muze byt rozdil ve velikostech zpusoben prave timto. Jeden film ma jen CZ, ale jiny muze mit x zvukovych stop.

DVD5 je rip max 4,7GB pro vypaleni na DVD 4,7GB
DVD9 je rip max 8,5GB pro vypaleni na DVD-DL 8,5GB

pak se delaly CD ripy
- vetsinou 1CD (cca 700MB s 2.0 zvukem)
- nebo 2CD cca 1,5GB vetsinou s 5.1 zvukem.

Ty potrebujes velikost max 2GB (kvuli FAT32 formatu)

Tedy bud musis nastavit datovy tok na takovou hodnotu, aby vysledna velikost byla do 2GB.
Snad to spocitam spravne, kdyz tak me opravte...
2048MB - > 2 097 152 KB
delka filmu 2h -> 120min - 7200s

2097152 / 7200 = 291,27KB/s = 2330Kbps - 128Kbps (zvukova stopa 2.0). Nastav obrazovy datovy tok max 2202Kbps (spis o neco mene) a zvukovou stopu stereo 128Kbps.
Bavim se o konstatnim datovem toku, pri variabilnim to bude samozrejme jinak.

Podivej se do nastaveni sveho SW, jestli je moznost zadat datovy tok videa, pripadne jde v nekterych zvolit vysledna velikost souboru... DVD jsem prevadel jak pise werygood pred xxx lety, jmena SW uz si nepamatuju, snad jen dvdfab...

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: so 19. leden 2019, 21:08 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. listopad 2018
Nahoru
Tak výpočet Video Bitrate nesmí být větší než 2000 a jde film pod 2GB.
Děkuji ještě vjednou,vaše postřehy a výpočty nejsou k zahození,ba naopak a zvuk mám 5.1,to jsem vám chtěl říct,jelikož jsem se o kvalitě zvuku nezmínil.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: so 19. leden 2019, 21:10 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. listopad 2018
Nahoru
Werygood no,dělalo se to před 15 lety a dělá se to dodnes,kdo potřebuje,upratuje si:-)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: so 19. leden 2019, 22:07 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
To umí každý soft na úpravu videa. Pochopitelně už to bude na degradaci kvality, ale je to snadné. Stačí si projít tuto sekci. DVD shrink byl můj oblíbeny...

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: ne 20. leden 2019, 03:02 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. listopad 2018
Nahoru
No nejsem si zcela jistý tou degradací,jelikož video jde upravit i tak,aby se zachoval původní obraz a na zvuku se to nepromítne,jewlikož záleží,jaký zvuk chceš,je-li k dispozici 5.1,můžeš mít 5.1 bez otálení a výhrad a žádná ztrátovost neexistuje,to,že něco nejde,prostě neexistuje :-)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: ne 20. leden 2019, 03:05 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. listopad 2018
Nahoru
No,jestli myslíš můj případ ohledně bitrate,tak ano,vůči velikostí to je ztráta,jelikož bez ztrátovosti je to 2,3GB a když dám nižší bitrate u videa,je i menší velikost a samozřejmě i ztráta kvality,o zvuku zde už tím pádem nemůže být řeč,protože do toho jsem nezasahoval a velikost je teď 1,8GB.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: ne 20. leden 2019, 08:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. leden 2005
Bydliště: chotebuz
Nahoru
rychlejsi nez ripovat to sam je stahnout si uz hotove, vetsinou neni problem najit film v 10ti ruznych variantach

_________________
FD202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718, NH-L9i, 2x8, GT3e, 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, missing gtx275/285


 Profil  
 Předmět: Re: Jak na ripování z DVD,aneb stejná velikost??!
PříspěvekZaslal v: ne 20. leden 2019, 14:27 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Ssnake napsal:
rychlejsi nez ripovat to sam je stahnout si uz hotove, vetsinou neni problem najit film v 10ti ruznych variantach

samozřejmě, jenže to je na úrovni roku 2019 (nebo i 2009, vyjde to nastejno). ale teď se tu vyrojila hromada lidí, kteří žijou v roce 2002 a očekávají řešení na úrovni toho roku :) ICQ, DVD atd :)

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.