Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je st 17. říjen 2018, 17:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 625 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  další
Autor Zpráva
 Předmět: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 12:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Takže, po půl roce jsem se konečně dostal k dokončení menšího casemodu s 20x4 LCD připojeným na paralelní port. Jelikož je to celkem populární téma (já jsem z toho displeje nadšenej :-)) a jelikož se mi to podařilo rozchodit bez problému hned napoprvé (z čehož jsem nadšenej ještě víc :-D , když vemu v úvahu fakt, že se to některým nepovedlo rozchodit vůbec), tak pokud by byl zájem, můžu sem postnout fotky toho mýho bastlu, aby všichni viděli, že zrealizovat to opravdu není složité... :wink:

//Trinom: 31. 12. 07 - Nastaveno jako důležité.

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 14:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. březen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
no tak to sem hod, ne? :?

_________________
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 15:18 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 06. únor 2004
Bydliště: Potštejn
Nahoru
No jasně, hoď to sem a pochlub se!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 15:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Já vás jenom zkoušel... :)

http://forum.pctuning.cz/gallery/index.php?cat=11641

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 15:33 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 06. únor 2004
Bydliště: Potštejn
Nahoru
Notak to nevypadá špatně...máš to pěkně řešený...ale chtělo by to možná jinak vymyslet ten kabel vepředu, ale jinak...

A určitě by tam vypadal líp ten modrej displej..viz já... 8) :-D


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 16:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Stoobi napsal:
Notak to nevypadá špatně...máš to pěkně řešený...ale chtělo by to možná jinak vymyslet ten kabel vepředu, ale jinak...


Dík. Btw, jakej kabel vepředu ?

Citace:
A určitě by tam vypadal líp ten modrej displej..viz já... 8) :-D
:?

Jo, ale ten nestál šest stovek... :wink:

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 16:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. březen 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
:?

na tom displeji s mi neco nelibi :sad: to ta krive nalepena nalepka :wink: (uplne kazi dojem z toho displeje) :) displej vypada super a mozna by bylo lepsi prelepit ten kabel vepredu (mezi dvirky a zaslepkami pro mechaniky) cernou izolepou.

KONGETULEJSNS :up:

//: edit: misto slova "zavorka" sem napsal slovo "nalepka" :-D

_________________
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!


Naposledy upravil thool dne st 8. září 2004, 16:17, celkem upraveno 3x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 16:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 17. únor 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
TomV napsal:
Stoobi napsal:
Notak to nevypadá špatně...máš to pěkně řešený...ale chtělo by to možná jinak vymyslet ten kabel vepředu, ale jinak...


Dík. Btw, jakej kabel vepředu ?


asi ten na dvířkách...podle mě stačí nastříkat na stríbrno a bude to v poho :) ...ale klidně bych to nechal i tak... :up:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 16:22 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 06. únor 2004
Bydliště: Potštejn
Nahoru
Jo, myslel jsem ten ve dvířkách, ale prostě myslím, že by šel zamaskovat líp...určitě by bylo nějaký lepší řešení a možná by taky neškodilo nějak zamaskovat zezadu celej ten displje...třeba slabým plexisklem nebo plastem stříknutým do barvy case....ale je to jen můj názor!!!


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 16:53 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
2 Stoobi & m.h.l. : Jo takhle... To jo, to plánuju ještě zakrytovat, neboj... :)

2 thool : Ta nálepka tam byla nalepena jenom na zkoušku, jak to bude vypadat. Mně se to taky nelíbí, takže půjde pryč. Nejradši bych jí nahradil klasickou malou nálepkou (kterou jsem měl v tom vybraném čtverečku, který tam už teď není :-) - http://www.hotspot.webcard.cz/images/komp/case/1.jpg ), ale žádnou doma nemám... :(

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 17:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
proc mas textovej?
malej grafickej taky nestoji moc TAKEJ
ale asi bych i tam dal bud cervceny nebo zluty podsviceni :wink:
Tady trochu vetsi ale furt levnej
No a EXTREMNI pak uz jenom barevnej :lol:
Nebo koupit nakej z mobilu 8) mozna taky neco zrobim

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 18:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Protože grafickej nepotřebuju. Textovej se mi zdá přehlednější. Displej z mobilu je nepoužitelnej, protože nemá řadič (nehledě na to, že je děsně malej).

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 19:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Nektery z mobilu maj radic :razz:
Me se na textovim nelibi ze tam sou videt ty jednotlivy matice opro pismenka

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 20:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. srpen 2004
Bydliště: okolo Prahy
Nahoru
nevite jak udelat aby pripojeni displeje bylo uvnitr?? preci jen tahnout kablik pres case ven do konektoru mi neprijde moc esteticke

diky :)

_________________
MacBook Pro 13" late 2010 - 8GB RAM - 500GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 20:58 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
no ten kabel se da docela dost zamaskovat (treba ho musez dat pod MB a pak nak dal)

_________________
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 21:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Dr Meduza napsal:
Nektery z mobilu maj radic :razz:
Me se na textovim nelibi ze tam sou videt ty jednotlivy matice opro pismenka


Nemusí být, záleží na nastavení kontrastu. Já mám nastavený vysoký kontrast, kdy při pohledu přímo na displej jsou matice trochu vidět, ale jelikož na to koukám většinou zezhora (komp pod stolem), tak to vidím normálně bez matic (právě proto mám ten vysoký kontrast). Kdybych to měl na stole, tak kontrast snížím.

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 21:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. srpen 2004
Bydliště: okolo Prahy
Nahoru
me vadi, ze ten kablik pak musim vytahnout ven a zapojit z venku do LPT, nejde to nekam dovnitr zapojit?

_________________
MacBook Pro 13" late 2010 - 8GB RAM - 500GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 21:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
Chaindler napsal:
nevite jak udelat aby pripojeni displeje bylo uvnitr?? preci jen tahnout kablik pres case ven do konektoru mi neprijde moc esteticke

diky :)


To dneska bohužel nejde. Starší AT desky měly paralelní port na headeru na desce, odkud šel kabelem na konektor v záslepce - tzn. pokud bys měl třeba router založenej na PC s AT deskou, tak bys to mohl napojit zevnitř. Ale dnešní ATX desky mají paralelní port vyvedenej jenom natvrdo přes konektor. To víš, že bych to taky radši zapojil zevnitř a netahal to venkem, nicméně si myslím, že se mi ta koncovka tam zezadu podařila udělat s poměrně přijatelným vzhledem... :roll:

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 21:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. září 2003
Bydliště: Prague, CZE
Nahoru
vypada to dobre jenom ten kabel by snesl rozdelat na jednotlive zily a pretahnout ho burizkou nebo pouzit rovnou kabel kulatej


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 8. září 2004, 21:44 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 13. listopad 2003
Bydliště: Jihočeská Metropole (tm) ... lol
Nahoru
register napsal:
vypada to dobre jenom ten kabel by snesl rozdelat na jednotlive zily a pretahnout ho burizkou nebo pouzit rovnou kabel kulatej

Já klidně mohl vzít kulatej (prostě normální mnohožilovej kabel), těch mám dost, ale vem si, že se ten kabel dost často ohýbá (otevírání a zavírání dvířek) - proto je nejideálnější (z mechanického hlediska) použít plochou kšandu. Stejně to něčím zakryju, aby to nebylo vidět...

_________________
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 625 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.