Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 15. listopad 2019, 01:38

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 625 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: st 24. červen 2009, 20:38 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 02. únor 2009
Bydliště: Pelhřimov
Nahoru
A jak si sestavím to LCD2USB ? :oops:

_________________
CPU: AMD X2 5600+ EE MB: MSI K9N2 nForce 570SLI GPU: 2xSLI Geforce 7600Gs RAM: 2x512Mb Kingstone 800Mhz + 2x 2GB PATRIOT 800Mhz HDD1:1TB Seagate Barracuda DVDRW:LG Normál PSU: 400W Case: Mironet obyč CRT: AOC 19" Repro: Genius OS: Win XP


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: st 24. červen 2009, 20:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. květen 2007
Bydliště: Rožnov p.R., Loukov
Nahoru
Dík za snahu. Špatnou konfigurací to nebude, ten ovládací program LCDSmartie je mnohokrát osvědčenej.
A když vytočím kontrast nadoraz, měly by se objevit všechny pixely ne? Ale objeví se jenom horní řádek. Někdy se v tom zkusím porýpat, teď to řešit nebudu.

loleq, co tak zkusit trochu hledat? http://www.harbaum.org/till/lcd2usb/index.shtml
// bude stačit univerzální plošňák třeba H25SR050 z EZK.cz, ten v půlce přeškrábneš, ke kraji dáš konektor pro displej a USB, někam doprostřed brouka, a pak už jenom pár drátků na propojení, pro displej 16x2 osadíš jenom konektor JP1, a jedeš podle šématu.
Do toho procesoru musíš nejdřív nahrát program, na to stačí PonyProg.
A displej i procesor jsou citlivý součástky, takže by se neměly pájet trafopájkou.
Ano, Mega si nechá líbit pájení tráfákem za chodu, ale to už je jiná pohádka... :)
////A ještě něco: v tom schématu je drobná chybka, žádný slušný člověk totiž nenechává vstupy viset ve vzduchu, takže piny 7,8,9,10 na displeji připojit na zem.

///Až teď jsem si všiml že to LCD2USB umí regulovat kontrast a podsvícení přes PWM, funguje to jedna báseň. :up:

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: čt 25. červen 2009, 22:33 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ollie napsal:
Ano, Mega si nechá líbit pájení tráfákem za chodu, ale to už je jiná pohádka... :)
To mi povídej :-D

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: po 21. září 2009, 21:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2007
Bydliště: Ostrava - Hrabůvka
Nahoru
Ollie napsal:
Dík za snahu. Špatnou konfigurací to nebude, ten ovládací program LCDSmartie je mnohokrát osvědčenej.
A když vytočím kontrast nadoraz, měly by se objevit všechny pixely ne? Ale objeví se jenom horní řádek. Někdy se v tom zkusím porýpat, teď to řešit nebudu.


chyba, mam ctyrradkovej (taky na usb) a sviti prvni a treti radek, na dvouradkovem co mam na lpt sviti pouze prvni radek, ovsem nejak mi to nefunguje a ten na lpt je mrtvej (furt jenom sviti prvni radek...

_________________
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: po 21. září 2009, 22:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
ježiš... TO že svítí první řádek u dvouřádkového, a první/třetí u štyrřádkového znamená akorát to, že displej není inicializovaný. Ne tečou do něj data, nebo nejdou tam korektní data.
nevim kam na tyhle dedukce že je to spálený chodíte. TO je úplně normální běžná vlastnost, kterou tyhle textové displeje dělají.
Kontrastem to nebude. Ten nastav tak, abys viděl přiměřeně ten horní řádek.
Pak si to pořádně zapoj, 100x zdkontroluj jak to máš připojený, 20x zkontroluj nastavení v programehc/sytému, a pak to bude teprve fungovat. A výmluvy, že v XP nefunguje paralelní port dobře, to na mě nezkoušej, protože vím, že v 99% případů je vždy chyba mezi židlí a klávesnicí. Nikdy se mi ještě nestalo, že bych cokoliv přes LPT nerozchodil, a to na libovolném systému. (včetně Visty).
Opravdu si to nastavení a zapojení projdi a pořádně zkontroluj. Určitě tam je chyba. Kde, to na dálku nepoznáme.

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: čt 5. listopad 2009, 16:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2007
Bydliště: Louny
Nahoru
Zdravím potřeboval bych pomoc s velkým problémem a to je LPT řadič problém jsem se snažil řešit zde
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=60&t=123360&st=0&sk=t&sd=a&start=80
ale bez výsledku snad tady je nekdo dost chytrej aby poradil co s tím.

_________________
MB:Asus P8Z68V-Pro CPU:Intel Core i5-2400(4x3,1GHz) RAM:Kingston HyperX T1 (2x4GB)1600MHz VGA:Sapphire HD7850


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: st 23. prosinec 2009, 18:52 
Nováček
Nováček

Založen: 23. prosinec 2009
Nahoru
Potreboval by som poradit aký soft použiť na Info panel LPT to LCD.Soft by mal bežať pod Windows 7 32 Bit.LCD Smartie nejde.


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: st 23. prosinec 2009, 19:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2007
Bydliště: Louny
Nahoru
efi55 napsal:
Potreboval by som poradit aký soft použiť na Info panel LPT to LCD.Soft by mal bežať pod Windows 7 32 Bit.LCD Smartie nejde.


Zkus režim kompatability XP jinak máš smulu :P

_________________
MB:Asus P8Z68V-Pro CPU:Intel Core i5-2400(4x3,1GHz) RAM:Kingston HyperX T1 (2x4GB)1600MHz VGA:Sapphire HD7850


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: ne 31. leden 2010, 18:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Jan16 napsal:
ježiš... TO že svítí první řádek u dvouřádkového, a první/třetí u štyrřádkového znamená akorát to, že displej není inicializovaný. Ne tečou do něj data, nebo nejdou tam korektní data.............


Mas v tvem sw spravne nastavene pocatecni adresy radku?
Napr. u displeju s radicem HD44780 zacina 2 radek vetsinou na 40h, ctvrty muze byt 50h, 54h, ale je to ruzne podle velikosti displeje a poctu znaku na radek. Mrkni do datasheetu k displeji, tam je to pekne vypsane. Nevim jaky mas displej, jak je zapojeny ani jak ho ovladas, takze bliz neporadim, ale zameril bych se timto smerem. Muzes jeste zkontrolovat inicializacni sekvenci. Po volbe zpusobu komunikace (vzdy je nutne zadat napred 3x po sobe osmibitovou a pozor na dostatecne prodlevy) se nastavuje pocet radku, tak jestli tam nemas nejakou koninu. Pokud se zobrazi aspon neco, spatnym zapojenim to nejspis nebude, to by se nezobrazvalo vubec nic nebo nejake blbosti, jde to vse po jedne sbernici.


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: so 27. únor 2010, 11:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 27. srpen 2006
Nahoru
Já vím že Smartie je dobrý program, ale přeci jen už je dva roky neaktualizovaný, nevíte jestli se mezi tím objevilo něco freeware co by zvládalo matrix orbital příkazy? I když pluginy kolem tohoto programu se stále vyvíjí jak jsem nahlédl do oficiálního fóra.

_________________
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský


 Profil  
 Předmět: LPT display (ks0108)
PříspěvekZaslal v: pá 5. březen 2010, 19:40 
Nováček
Nováček

Založen: 05. březen 2010
Nahoru
Uz asi rok se mi tady vali tento display http://www.gme.cz/cz/mg12864a-sbc-h-p513-119.html a rozhodl jsem se ze si z nej udelam stavovy displey k pc pres LPT port. Podle tohoto schema http://mod-planet.com/forum/files/displaytech12864a.gif jsem ho tedy zapojil ale ne a ne to rozchodit ani v jednom z programu (LCDHype, LCDStudio) - na displeji se neukaze ani carka. Zkousel sem vymenit vodice, pripojit k jinemu pc, zmenit nastaveni lpt portu v biosu ale nic nepomaha. Je mozny ze sem ten displej nejak pokodil tim ze sem ho pajel trafo pajeckou? Zapojeni by melo byt v poradku, podle datasheetu je zapojeni spravne tak nevim. Mate nekdo zkusenosti s timto displejem a da se nejak zjistit jestli je to lcd poskozeny?


 Profil  
 Předmět: Re: LPT display (ks0108)
PříspěvekZaslal v: pá 5. březen 2010, 19:56 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
To je grafickej displej, ten takhle snadno použít nejde. Ty potřebuješ alfanumerickej LCD s řadičem HD44780.

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: LPT display (ks0108)
PříspěvekZaslal v: pá 5. březen 2010, 19:58 
Nováček
Nováček

Založen: 05. březen 2010
Nahoru
Po zapnutí se jenom rozsvítí ale žádný čtverečky se nezobrazí


//Trinom: Jseš moc rychlej, já jsem to editnul a přesunul...
edit: jo je grafickej ale na foru http://www.lcdstudio.com/forum/index.php ho lidi normalne pouzivaj na lpt a funguje jim
//Trinom: Pošli přímej link na téma, kde to probíraj. Nechce se mi to hledat.


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: pá 5. březen 2010, 20:25 
Nováček
Nováček

Založen: 05. březen 2010
Nahoru
tady sem nasel 4 vlakna kde se to probira

http://www.lcdstudio.com/forum/viewtopic.php?t=9870
http://www.lcdstudio.com/forum/viewtopic.php?t=8935
http://www.lcdstudio.com/forum/viewtopic.php?t=9732
http://www.lcdstudio.com/forum/viewtopic.php?t=9671


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: so 20. březen 2010, 20:50 
Nováček
Nováček

Založen: 08. březen 2010
Nahoru
Zdravim,

mam tento LCD MODUL

Obrázek
Obrázek

napajeni je , podle napisu u B a R dratu, 4,2 V, podle oznaceni na spodni strane modulu jsem na netu nenasel schema ANI ZADNE JINE PODROBNOSTI K TOMUTO MODELU LCD .
Dostal jsem jiz radu ze mam zacit hledat datasheet, ale jak ho mam najit kdyz nevim vlastne k jakymu modelu ho mam hledat ?? A na internetu zrovna odbornik v hledani nejsem ...

Rad bych tedy poprosil nekoho kdo tomu rozumi, aby mi sem dal odkaz na schema, nebo spachal nejaky schema. chtel bych ho pouzivat jako info panel ( jako v ostatnich pripadech zde ve foru ) .

dekuju za pomoc


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: so 20. březen 2010, 21:09 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Osobně bych to viděl na HD44780 kompatibilní displej, googli ten.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: so 20. březen 2010, 21:50 
Nováček
Nováček

Založen: 08. březen 2010
Nahoru
http://obchod.hw.cz/?cls=stoitem&stiid=35626

a co tenhle ?? ten mi prijde vic podobnej ......


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: so 20. březen 2010, 21:54 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Však přesně ten je taky HD44780 kompatibilní

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: so 20. březen 2010, 21:57 
Nováček
Nováček

Založen: 08. březen 2010
Nahoru
ahaa :-D ja sem amater :-D tak kdyztak omluv moji neucenost :oops: :lol:


 Profil  
 Předmět: Re: Textový LCD displej
PříspěvekZaslal v: pá 16. duben 2010, 19:46 
Nováček
Nováček

Založen: 15. červenec 2008
Nahoru
Tak ja som si konecne tuto super vecicku spravil, funguje na prvy krat hned, ide mi cez lcdsmartie ale mam jeden problem vobec sa mi nedari vykreslit ekvalizer z winampu spravil som vsetko podla navodu
Kód:
http://lcdsmartie.sourceforge.net/winampplugin.html

Ale nikdy mi nic nevypise len cisty display bez znakov ostane poradte mi :sad:


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 625 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.