Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 15. listopad 2019, 01:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: ARDUINO - bastli nekdo?
PříspěvekZaslal v: ne 1. září 2013, 16:58 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 16. říjen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
To jo, ale k tomu armu nemáš vlastní kompletní IDE založený na VS zadarmo, hromadu příkladů, aplikace atd... na ARM dostaneš tak možná ovladače a jediný použitelný free IDE je coide, který je teda pro mě osobně i mnohem lepší než cokoli placenýho. Samozřejmě za ty prachy jsou stmka mnohem lepší a avr32 by se vůbec nevyplatily...avašak jeden AVR32 mi tu vedle ruky asynchroně přenáší data přes USB a cpe je do DAC, protože zkrátka atmel k tomu měl veškeré knihovny a příklady a vývoj byl mnohonásobně jednodušší, než pro ARM. AVR je architektura přímo uzpůsobená pro C, to 8051 není.


 Profil  
 Předmět: Re: ARDUINO - bastli nekdo?
PříspěvekZaslal v: ne 1. září 2013, 17:52 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
A Eclipse je co? Narážel jsem konkrétně na STčka.

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: ARDUINO - bastli nekdo?
PříspěvekZaslal v: ne 1. září 2013, 21:32 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 16. říjen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Na eclipse jsou všechny ty studia založený...a pro mě osobně je eclipse zkrátka mnohem horší než visual studio skoro ve všech ohledech. Je to jeden jedinnej produkt MS, kterej musím uznat, že se jim povedl. Ještě parádní jsou freescale, ty mají taky relativně slušnou podporu (rozhodně lepší než st) a vlastní IDE za dobrou cenu.


 Profil  
 Předmět: Re: ARDUINO - bastli nekdo?
PříspěvekZaslal v: st 26. říjen 2016, 16:27 
Nováček
Nováček

Založen: 11. leden 2005
Nahoru
Ahoj, je tu ještě někdo kdo řeší Arduino?


 Profil  
 Předmět: Re: ARDUINO - bastli nekdo?
PříspěvekZaslal v: st 26. říjen 2016, 21:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. prosinec 2011
Nahoru
no já si s arduinem docela hrál. Udělal jsem řízení pro udírnu/vařič s dotykovým displejem, hlídáním teploty a časováním.

arduino je fajn v tom, že je to jednoduché, je na to spousta knihoven a modulků, návodů na internetu je hromada, není to moc složité, naučit se s tím jde celkem rychle a člověk toho nemusí moc řešit, celé dny řešit proč mu tam ten program nejde naprogramovat a shánět spoustu věcí po všech čertech. na jiné věci prostě zásadné chybí návody pro začátečníky.
Většin knihoven a tak je dělaná jako c++ objekty, takže se s tím pracuje snadno.
Já teda vidím jako výhodu to, že to člověka dost odstiňuje od HW (ikdyž možnost si šahat na různé registry tam je) prostě rychlý vývoj
na jednodušší věci je to fajn.

používat dneska 8051 je už jenom hodně pro fajnšmekry, co mají opravdu zájem, jelikož bušit v asembleru je peklo a vývoj je prostě krutě pomalý

souhlasím s tím, že to jejich IDE je celkem na pikaču ale dá se to zvládnout. Jde dokonce napíchnout arduino do atmel studia, když si chce člověk užít trochu luxusu

navíc člověk není limitován jenom unem, jdou tam programovat i různé malé STMka, nebo ATTINY


 Profil  
 Předmět: Re: ARDUINO - bastli nekdo?
PříspěvekZaslal v: st 26. říjen 2016, 21:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. březen 2016
Bydliště: jižně od Brna
Nahoru
a pro ty co rádi zkoušejí především virtuálně - http://circuits.io

_________________
ignorelist: Stratos (již trvale)


 Profil  
 Předmět: Re: ARDUINO - bastli nekdo?
PříspěvekZaslal v: st 2. listopad 2016, 15:40 
Nováček
Nováček

Založen: 11. leden 2005
Nahoru
Já Arduinu docela propad. :-) Cetky za pár korun na "aliexpress" jako WiFi modul a hrátky s Blynkem jsou naprosto úžasný... Jak tu píšete je to úplně jednoduchý, teda aspoň základní věci a případně pomoc v tutoriálu. Postavil jsem termostat pro spínánání čerpadla kamen s výměníkem a ukazuje na displeji teplotu a pípákem upozorní na překročení maximální hodnoty. Zároveň když není topná sezona každých 7 dní protočí na 5 minut čerpadlo proti přilehnutí. Znáte nějaké dobré stránky? Mně se docela líbí forum arduino.sk


 Profil  
 Předmět: Re: ARDUINO - bastli nekdo?
PříspěvekZaslal v: po 21. listopad 2016, 14:14 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 30. červenec 2005
Bydliště: Bílina / Teplice
Nahoru
ÿthren napsal:
používat dneska 8051 je už jenom hodně pro fajnšmekry, co mají opravdu zájem, jelikož bušit v asembleru je peklo a vývoj je prostě krutě pomalý

8051 není špatná, ale já ji navždy zavrhl "díky" průmyslovce, kde jsme měli připitomělého učitele, Mikuláše Marťáka alias SkuTr :lol:

Arduino jsem si objednal, doufám, že se mi povede zbastlit "jednoduchou" věc. Spínátko garážového topení přes wifi, s vlastním webserverem (on/off, časovač na on/off, teplota místnosti, teplota venku, teplota na topení a teoreticky by se hodil i hladinoměr na naftu - resp. indikace stavu "kup naftu, je tam málo").

_________________
i7-4790K chlazený pasivně Scythe Orochi, Asus Sabertooth Mark2, 12GB DDR3, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, R9 270X, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.