PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=57&t=277933
Stránka 1 z 1

Autor:  squzzer [ čt 17. říjen 2019, 17:58 ]
Předmět:  Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Dobrý den, mám menší problém, zakoupil jsem desku asrock b450 pro4 a rozbaleny zdroj seasonic S12II-520 evo, ale v baleni chyběl kabel pro připojení napájení CPU, samozřejmě nereagují, tak jsem vytočený, ale co se dá dělat, tak se chci zeptat, dá se koupit nějaký redukční kablik nebo náhradní co by tam pasoval? Četl jsem že 2x molex do PCI-E ale na CPU jsem nikde nenašel, pokud nic nenajdu tak jim to omlatim o hlavu, děkuji za jakoukoliv odpověď:-) třeba takový podobný https://m.alza.cz/akasa-napajeci-redukce-4pin-molex-na-8pin-pcie-d5559812.htm?gclid=Cj0KCQjwoqDtBRD-ARIsAL4pviB8avcjKyRwcUDYq3FO1HXgFTv2O5iFTwCG4rTlOT2oh13KBcEoeBcaAkXNEALw_wcB

Autor:  AllowedCry [ čt 17. říjen 2019, 18:05 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Vrať v 2t lhůtě.

Autor:  squzzer [ čt 17. říjen 2019, 19:51 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Chtěl jsem to řešit co nejrychleji, jelikož PC potřebuji a ten starý zdroj z původního kancelářského(eurocase) nechci ani na střední třídu použít i když má veškeré konektory co potrebuju, tak jsem okamžitě volal a prý mi doposlou chybějící kabely, tak uvidíme, mají mi zavolat ale víte jak to chodí :-), potřeboval jsem jen aby PC nějak jel ale zároveň nevyhořel než budu mít originál kabely:-) když to bude trvat, zboží vrátím a koupím novej:-)

Autor:  BubakB [ pá 18. říjen 2019, 00:34 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Spomenutá Akasa z úvodného príspevku je redukcia z molexu na 8pin PCI-E, preto pre CPU by ti to vôbec nepomohlo. Keď tak už Akasa s názvom AK-CB051 ( http://www.akasa.com.tw/search.php?seed=AK-CB051 ).

Rozdiel medzi CPU a PCI-E (GPU) 8pin konektormi (resp. 4+4, a u GPU 6+2).

https://www.techpowerup.com/forums/attachments/1000x2000px-ll-ac82eb1d_pinout-png.94991/ (resp. ak by si bol tak zarytý do problematiky tak googliť pojem "8pin gpu versus 8pin cpu")

Dá sa to modifikovať, dá sa to upraviť, existuje redukcia. Ale stále je to niečo "medzi" s konektorom, čo sa môže pokaziť. :roll:
Počkaj si na kábel. Budeš mať istotu. :wink:

Autor:  squzzer [ pá 18. říjen 2019, 05:37 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Ano vím, to byl jen příklad jak bych popsal co jsem hledal :+) jakou tu redukci jsem mysle,l jelikoz jsem ATX nenasel, na pce jsou tam nějak jinak dělané, to si ještě že školy pamatuju :-D nasel jsem jen na alli a to píšou jako originál ale do PC bych to nejspíš nedal, no počkám ten týden, když to nevyřeší půjdu to vrátit :-)dekuji

Autor:  Atapi [ pá 18. říjen 2019, 05:56 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

no ty chceš tohle podle toho co jsem pochopil https://www.tsbohemia.cz/akasa-kabel-ak ... 04359.html
Přímo originál do zdroje ale nevím kde sehnat...

Autor:  DAveDOG [ pá 18. říjen 2019, 07:29 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

A nemáš tak náhodou ten ATX 8pin rozdělený do dvou 4pinových konektorů? Podle mě je boblost aby u tak nového zdroje chyběl 8pin a nebo byl řešen redukcí. Pokud můžeš vyfoť prosím všechny konektory co zdroj má.

Autor:  Zivan [ pá 18. říjen 2019, 07:49 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Nebude to spise M12II? Ten je modularni a proste tam nema vsechny kabely.

Autor:  Shaquille [ pá 18. říjen 2019, 09:19 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

EVO je taky modularni... navic zminuje, ze s nimi komunikoval a chybejici kabel doposlou, tak asi zbytecne cokoli resit, pokud se ozvou.

Autor:  Zivan [ pá 18. říjen 2019, 09:52 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

To byla odpoved na DAveDOG, ktery tvrdil, ze nevidel novy zdroj bez 8pinu. Jo S12II EVO je modularni, ale nejak jsem blbe formuloval dotaz a Google mi ho rano nenasel, jen M12.

Autor:  squzzer [ pá 18. říjen 2019, 10:16 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Prostě to bylo jako rozbalené zboží a nedodali veškeré kabely, tak jsem komunikoval a omlouvají se a dnes to doposlou, tak uvidíme, je to modulární zdroj, jen prostě chybí tento kabel, měl jsem koupit nové a byl by klid :-) chybami se člověk uci, mají tam být oba4+4 PIN i 8 PIN ATX tak jsem je požádal o oba:-) jen jsem to chtěl řešit narychlo do druhého dne nějakou redukci :-) nevěděl jsem že bude komunikace s obchodem tak rychlá, tak snad to dorazí co nejrychleji :-)

Autor:  DAveDOG [ pá 18. říjen 2019, 12:21 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Zivan: Ještě jsem se nesetkal s novým zdrojem (ATX cca 500W) který by neměl ATX 8pin kabel (nebo 4+4pin). Ať už napevno a nebo modulární.



Můžete mi prosím poslat odkaz na Skový zdroj od Seasonicu s modulárnímu kabely? Myslel jsem si že To má jen Mková řada. Proto jsem ani neuvažoval že tam bylo nekompletní balení.

Autor:  Shaquille [ pá 18. říjen 2019, 12:32 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

pise S12 mysli M12...

Autor:  squzzer [ pá 18. říjen 2019, 13:11 ]
Předmět:  Re: Zdroj a chybějící 8pin na cpu( čím nahradit?)

Edit znovu, ano máte pravdu, píšu s myslím m:-) nevšiml jsem si proto jsem se divil co kdo píše a je to má chyba:-)
https://m.alza.cz/seasonic-m12ii-520-bronze-d167083.htm?o=1 je to tento :-)

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/