Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je čt 20. září 2018, 03:13

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2008, 19:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
Mě to asi uteklo, ale nějak nemám tušení, co s tím LCD zamýšlíš dělat.

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: ne 21. prosinec 2008, 23:11 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2006
Bydliště: Náměšť nad Oslavou, Vysočina
Nahoru
ur_nightmare napsal:
Čao lidi, vyoperoval jsem displej Samsung LT133X1-106 ze starýho notebooku Dell Latitude CPi D300XT. Vypadá to asi nějak takhle
Obrázek Obrázek Obrázek
► tady je datasheet

Prosím vás, co teď s tím? Pročetl jsem si to tu celý, ale jsem z toho ještě víc domotanej.
Něco s tím LVDS řeší ► tahle deska, ale 1200,- se mi do toho vrážet nechce.

Může mi někdo zkušenej poradit, jak mám dále směřovat své kroky?
Díky

Jan16 napsal:
Mě to asi uteklo, ale nějak nemám tušení, co s tím LCD zamýšlíš dělat.

Ah jasně :D pravda, chci ho připojit k počítači a použít jako druhý monitor.

_________________
HAHA, tohle už nemám \:D Asus A8N-E, AMD Athlon64 3000+ Venice (1,8GHz@2,56GHz; 284x9), Leadtek WinFast PX6600GT TDH (500MHz@555MHz/1000MHz@1125MHz), 2x512MB DDR 400MHz (DDR266 183MHz/365MHz efektivně), 2x160GB Seagate SATA RAID, LG DVD-RAM GSA-4163B, SB5 Live!


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2008, 01:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
Připojit ke kompu: přes co? VGA? DVI? S-VIDEO? VESA? Co máš k dispozici :?:

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2008, 23:10 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2006
Bydliště: Náměšť nad Oslavou, Vysočina
Nahoru
Vsechno vyjma VESA by se dalo nějak zbastlit, ale jak? Na fotce je vyfocenej konektor z toho LCDa

_________________
HAHA, tohle už nemám \:D Asus A8N-E, AMD Athlon64 3000+ Venice (1,8GHz@2,56GHz; 284x9), Leadtek WinFast PX6600GT TDH (500MHz@555MHz/1000MHz@1125MHz), 2x512MB DDR 400MHz (DDR266 183MHz/365MHz efektivně), 2x160GB Seagate SATA RAID, LG DVD-RAM GSA-4163B, SB5 Live!


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: po 22. prosinec 2008, 23:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
Prolez jsem ten datasheet - že by tam bylo dostatek popisu, to se říct nedá. Je to spíš jen takové shrnutí. Aspoň že pinout jsem našel. (někde uprostřed datasheetu) :) Ten se bude hodit. Padlo tu slovo LVDS (v satasheetu jsem ho zahlíd myslim taky) - vy znalejší LCD tuningu - co mi povíte o LVDS? S timhle jsem taky trochu out.
"by se dalo nějak zbastlit" - jo, hezky řečené - ale jak :?:
Na domácí piplání to fakt nevypadá. Bude to chtít zahledat na netu, a najít nějaký řadič, který bude zvládat interface toho LCD displeje, pak se můžeme bavit dál. Mám tušení, že tuhle hromádku drátů do kompu jentak bez ničeho nepřipojíš.

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: út 23. prosinec 2008, 00:14 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2006
Bydliště: Náměšť nad Oslavou, Vysočina
Nahoru
Tak to je nemilé, ale tenhleten borec to má docela zajímavě pořešený..
odkaz

_________________
HAHA, tohle už nemám \:D Asus A8N-E, AMD Athlon64 3000+ Venice (1,8GHz@2,56GHz; 284x9), Leadtek WinFast PX6600GT TDH (500MHz@555MHz/1000MHz@1125MHz), 2x512MB DDR 400MHz (DDR266 183MHz/365MHz efektivně), 2x160GB Seagate SATA RAID, LG DVD-RAM GSA-4163B, SB5 Live!


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: ne 18. leden 2009, 11:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
Marně hledám pinout standartního lvds konektoru desktopového lcd panelu, nemáte někdo ? Pro nb panely je toho všude spousta.Díky

_________________
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: ne 18. leden 2009, 12:29 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
a není to jedno, jestli je to pro notes nebo pro desktop?

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: ne 18. leden 2009, 13:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. leden 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
ačkoliv je konektor prakticky identický, tak je zapojen jinak.Poznal jsem to podle napájení.Jinak signálově by to mělo být kompatibilní.

_________________
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. září 2009, 16:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
LT141X4 -> neví někdo jak něj???četl jsem celý thread ale zcela nechápu:( děkuji za pomoc

_________________
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. září 2009, 16:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
Řeknu to takle.... Pokud v elektronice nevíš ani jak zapojit tranzistor, rovnou se na to vybodni. LCD vyhoĎ, nebo někomu prodej.
Pokud ale o elektronice něco víš, doporučuju začít datasheetem.

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. září 2009, 16:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
zhruba jo.na pomoc mám ještě tátu(elektrikář)a bráchu(taky študent elktrikář)takže tedy:jak na to:)ten datasheet je právě ten problém:(

_________________
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. září 2009, 17:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2008
Bydliště: Čelákovice
Nahoru
Nemášli datasheet, máš smůlu. Bez datasheetu to asi fakt těžko zapojíš.

_________________
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. září 2009, 17:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
jj.právě hledám a nic:(kdyby někdo nahodou našel tak díky:)

_________________
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. září 2009, 17:50 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Kurňa a že mě to vždycky trvá najít tak pět minut :evil:

http://yesyesserver.co.uk/display/141x4_156-pin.pdf a http://yesyesserver.co.uk/display/sn75lvds83.pdf pinout
http://yesyesserver.co.uk/display/SiI-163B.pdf něco o řadiči

Být tebou, tak se podívám po driverech od MST nebo Pixelworks. Tyhle displeje používají standardizovaný protokol, takže by neměl být problém.

Více info tady - http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/7/98801.

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. září 2009, 18:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. leden 2008
Bydliště: Brno
Nahoru
a já to hledal dva dny...kliknul jsem na to info a zjistil jsem že to zprovoznil diy kitem..ale kde ho sehnat?

_________________
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: so 19. září 2009, 20:53 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 13. červenec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Třeba tady:
http://diy-beamer.com/index.php?cPath=15&XTCsid=27bc3535e48d3f17a934c2eb3f376afb
http://pixelworks.com
a určitě i ebay. U toho pixelworksu by bylo potřeba vymailovat firmware pro řadič, abys měl jistotu, že to pojede. Ony totiž ty řadiče nejsou zcela univerzální, ale za určitých podmínek jdou použít. Pravděpodobně by šel použít i řadič z jiného stolního LCD se stejným rozlišením.

_________________
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: ne 25. říjen 2009, 13:57 
Nováček
Nováček

Založen: 25. říjen 2009
Nahoru
Známej si vymontoval z vadného ntb LCD i s převodníkem za grafikou a funguje to. Vzhledově trochu bastl, ale pokud zvládneš vystopovat VGA signály za grafikou, máš vyhráno.


oldsam napsal:
Zdarek,
je tu nekdo, kdo se snazi(l) zapojit LCD z notase do PC?

Ja mam Hitachi LMG 5268XUFC(640x480 cernobily) a me soucastne badani ma vysledky tyto :
1) pres LPT a COM to nejde a nepujde, ani pres jeden port nepustim tolik dat abych nasytil displej...
2)soucastne normalne dostupne MCU nejsou taky dost rychle aby to utahly (behem 30us poslat 160bajtu)
3)Poridit graficke obvody (typu SED1200, CT65545 apod.) a jejich zapojeni vyjde 3x draz nez displej k PS2 a jeste neni uspech zarucen

4)vysledne reseni(pro me) : rozhodl jsem se cely notebook(desku+HDD+LCD) zamontovat do PC a pres serial port predavat data, co budu chtit zobrazit na LCDcku. Takze to bude vlastne PC v PC.

Muj dotaz : Resil nekdo neco podoneho, jako ja a dospel k necemu co by se dalo pouzit?


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: pá 12. březen 2010, 15:17 
Nováček
Nováček

Založen: 10. březen 2010
Bydliště: Nový Bor
Nahoru
Dostal se mi do rukou tento display TFT LCD Innolux AT070TN07 V.A

http://www.diytrade.com/china/4/products/5577087/Innolux_AT070TN07_7_inch_Analog.html

Tady je datasheet

http://www.datasheet4u.com/download.php?id=640898


Vubec se v tech textech nevyznám mohl by mi s tim někdo poradit?


 Profil  
 Předmět: Re: Notebook LCD
PříspěvekZaslal v: út 30. březen 2010, 17:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Zdarec, mam starý dell inspiron 7000 a chtel bych použít jeho lcd. Dostal jsem se jen k LVDS konektoru LCDcka a nevim ted jak to zapojit ke kompu do dvi-d, nebo d-sub. co je potřeba vymontovat/koupit? http://support.dell.com/support/edocs/systems/pcyc/6086c.pdf datasheet

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 193 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.