PCTuning • Zobrazit téma - lowcost NAS
    Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je čt 16. srpen 2018, 04:44

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: út 15. leden 2013, 15:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Takže ať všichni vidí, že to funguje. Potřeboval jsem nějaké úložiště na síti a nechtělo se mi pořizovat předražený NASy, který za ty peníze nenabízí nic, co bych ocenil a navíc bych byl omezen maximálním počtem disků.
Takže jsem bazarově koupil FM1 desku gigabyte A75M-d2h a tříjádro AMD A6-3500 za 2000,- a 4GB ram Patriot za necelých 200,-. Pak ještě padlo něco na tapetu a šroubky. Chladič CPU a zdroj jsem doma už měl z různých likvidací počítačů a hromad z Aukcí.
Pak byly použity 2 arctic F9pro PWM 230,- a chladič na systémový disk od scytche asi 150,-

Obrázek
takhle posloužil merkur na 3x wd2003FYYS a jeden wd1002fbys. Nebylo dost šroubků na HDD, abych to mohlo mít 4 stojny
Obrázek
tady je deska, stojí za všimnutí si, že chladič má uchycení na s775, takže bylo potřeba udělat uchycení na AMD. i s větrákem má chladič pod 3cm na výšku.
Obrázek
a tady stará dobrá krabice...
Obrázek
se zdrojem...
Obrázek
už s povrchovou úpravou a dvěma 9cm fany od AC aby se nepekly disky
Obrázek
těsně před umístěním na poličku.


celkem to dělá: 2600,- bez disků a výkon to má i na nějakou tu hru, ale spíš převody videa a tak, což by nas nedal. Ještě je potřeba to trochu dodělat, teď bych to viděl na beta test

E:
Materiál byl zvolen karton, protože se s tím jednoduše pracuje a nic nestojí. Jednou jsem dělal kruhovou díru do casu z plechu a nikdy víc. Samozřejmě, mechanická odolnost není nic moc, ale na moje účely stačí. Další výhodou oproti plechu je, že na každý šroubek nemusím vrtat otvor, stačí jen prorazit dirku bodlem.
Použití běžné bedny by bylo příliš rozměrné a muselo by se vymýšlet nové místo, takhle to nahradilo stařičkého Durona, který se válel v desce na poličce jen tak, takže když na to člověk hodil knížku, tak větrák nemohl sát vzduch...
Obrázek
Rozměry jsou vc=v1=16cm, v2=6cm, š1=19cm, š2=21cm, šc=40cm, h=26cm
Co se týče požární bezpečnosti, tak jsem toho názoru, že plynový sporák je mnohem nebezpečnější. PC se nachází v místnosti, kam se často leze a přes noc je to vypnutý, takže vážná porucha hrozí jen přes den a to by hned někdo cítil a zabránil by větším škodám.

_________________
Přichází Cenzor!


Naposledy upravil Maor dne čt 17. leden 2013, 16:36, celkem upraveno 3x.

 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: út 15. leden 2013, 15:25 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Jaký to má příkon?


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: út 15. leden 2013, 15:57 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. červenec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Proc pouzivat hnusnou krabici kdyz by to slo narvat do pekne skrinky za necelych 800Kc?

http://www.czc.cz/fractal-design-core-1000-black/92415/produkt

Chapu ze asi neresis vzhled, to poznas casem az te manzelka bude peskovat :-D

_________________
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: út 15. leden 2013, 17:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
X-COM: nevím, neměl jsem ještě půjčený wattmetr, ale CPU jsem snížil napětí o 0,15V. Je to spíš na zálohu, takže zapínám přes wake on lan.
Butch: To je věc názoru, komp plní funkci NAS/doplněk k netbooku, když je potřeba CPU výkon na práci.
Ještě to fotnu ve výsledném umístění... ale dřív na poličce byly hozený komponenty(nějakej Duron atd), Takže teď je to tišší, malé a nepůsobí to jak černá díra(ale jinak nic proti dnešním casům). back panel je vyvedenej dopředu, kvuli dostupnosti portů. Ještě budu dodělávat žlábek na kabely, aby to nebylo tak industriální.

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: čt 17. leden 2013, 00:51 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 06. únor 2004
Bydliště: Potštejn
Nahoru
Já bych pochopil, kdyby to bylo třeba ze dřeva nebo nějakého plastového boxu, ale kartonová krabice? Na možnost ohně raději ani nemyslím, ale možnosti uchycení jsou, tedy vlastně nejsou žádný. Přitom v každým marketu dneska koupíš plastový box za 50 korun a do něj už se dá uchytit distanční sloupek, apod. Nebo alespoň pořídit bazarovou case za dvě kila a je to taky funkční a hlavně bezpečný...tohle je podle mě spíše prasárna.


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: čt 17. leden 2013, 12:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. únor 2007
Bydliště: Téměř Praha
Nahoru
Prasárna je to slušná.. Když už člověk do toho vloží HW za několik tisíc, case za pár stovek je už jen maličkost.

Navíc už tuplem neřeším, když do toho člověk jednou za pár měsíců poleze, z té vrstvy prachu a bordelku se akorát pokaká..

_________________
Wannabe dickface... :]


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: čt 17. leden 2013, 16:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
něco jsem přidal do prvního příspěvku.
jsem rád, že se Vám to líbí, i když to tady vypadá jak u oDDborníka, ale to se nedá nic dělat, víte co by vám na to napsal...

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: čt 31. leden 2013, 01:04 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Mno, proti lowcost resenim nic nemam, ale melo by to mit aspon nejakou uroven. Ja jsem dal dohromady tohle:

Obrázek

Starej mATX case jsem ziskal vicemene zadarmo. Neni to uplne optimalni - mozna bude potreba doresit chlazeni a pozice na dalsi hdd se musi dobastlit.... ale je to aspon trochu solidni zaklad.

Jen dodam, ze idle spotreba je 59W. Zdroj je nejakej starej 300W co se mi tu valel. Casem se poohlidnu po lepsim a spotreba snad pujde o kousek dolu.
Obrázek

_________________
Core i7-8700K @ 4,8 GHz ; ASRock Z370 Extreme4 ; 32 GB DDR4 3100 ; Gigabyte GTX 1080/11 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Pentium 4 2.66 GHz, GeForce4 Ti 4600, 512 MB RDRAM, win98; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, win98SE; Pentium III 700, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, win98SE & DOS
Retro PC: Core 2 Duo E6400, Radeon 8500 LE, 1 GB DDR, ASRock 775i65G R3.0, winXP
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 18:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 19. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
havli napsal:
ale melo by to mit aspon nejakou uroven.

Nevím, co máte proti papíru. Má sice nižší mechanickou odolnost, ale jinak se s ním pracuje mnohem jednodušeji.

_________________
Přichází Cenzor!


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: po 4. březen 2013, 17:29 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 16. únor 2013
Bydliště: Liptovsky Mikulas
Nahoru
ja si myslim ze papir je velice prakticky material na sablony. na hotovou case uz ne. i kdyz to polepis tapetou tak to furt vypada jako krabice

_________________
ZOTAC H77-ITX WiFi,Cpu i5 3570k, Kingston HyperX 8Gb ram, Kingston HyperX 128Gb SSD,


 Profil  
 Předmět: Re: lowcost NAS
PříspěvekZaslal v: ne 3. listopad 2013, 19:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 29. prosinec 2012
Nahoru
karton vyzera hnusne,izoluje teplo,a moze zacat horiet, za par € zozenies bednu alebo spravis lepsie riesenie...
ak ti to je cele sumafuk tak ja nemam slov :? :shock: :o :?: :?: :?:

_________________
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 11 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.