Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 16:54

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Intel Core i5-6300HQ nefunguje na max frekvenci
PříspěvekZaslal v: st 19. duben 2017, 20:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. září 2013
Bydliště: Litoměřice
Nahoru
Zdravím,

při max zátěži dosahuje procesor maximální frekvence pouze 2,8 Ghz. Za boha nemůžu zjistit problém, proč nefunguje max turbo 3,2 Ghz ? Neví někdo kde by mohl být problém ? Budu vděčný za rady :)

http://ark.intel.com/products/88959/Int ... o-3_20-GHz


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Core i5-6300HQ nefunguje na max frekvenci
PříspěvekZaslal v: st 19. duben 2017, 21:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Prvně: jde opravdu o jednovláknovou zátěž? Těch 2,8 GHz odpovídá dle specifikací čtyřvláknové zátěži.
Máš ve Windows v možnostech napájení nastaveno schéma vysokého výkonu?
Jaké jsou teploty CPU v zátěži?

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Core i5-6300HQ nefunguje na max frekvenci
PříspěvekZaslal v: st 19. duben 2017, 21:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 07. duben 2017
Nahoru
3,2Ghz dosahuje iba pri jednojadrovej záťaži. Allcore beží na 2,8Ghz podľa omezenia spotreby a teploty.


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Core i5-6300HQ nefunguje na max frekvenci
PříspěvekZaslal v: st 19. duben 2017, 21:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. září 2013
Bydliště: Litoměřice
Nahoru
Osloth napsal:
3,2Ghz dosahuje iba pri jednojadrovej záťaži. Allcore beží na 2,8Ghz podľa omezenia spotreby a teploty.

Předně oběma děkuji za rychlé odpovědi.
Pokud tomu tak skutečně je, tak při hraní se tedy nemám šanci přes 2,8 dostat. Řeším totiž problém nízké, kolísavé FPS a měl jsem za to, že to bude problém procesoru.
Viz screen. GPU 78 %, CPU 66 % = 55 fps ? Je to screen, který jsem pořídil po x sekundách stání na místě.
http://prnt.sc/eyg5bs


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Core i5-6300HQ nefunguje na max frekvenci
PříspěvekZaslal v: st 19. duben 2017, 23:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 10. březen 2006
Bydliště: Pardubice
Nahoru
Krásně tam vidíš, že maxima 3,2 GHz bylo během měření dosaženo na všech 4 jádrech. Průměrná frekvence je nad hodnotou maximálního turba pro 4 jádra. teplota je vzhledem k vytížení vysoká, ale nezdá se, že by to throttlilo. Pokud ani jedno nejede na 100 %, tak nejspíš buď běží nějaká úsporná funkce (třeba nemáš ten režim vysokého výkonu, viz můj první příspěvek), nebo to brzděj paměti. Vidím, že dochází k nějakému drobnému stránkování, ale možná má prostě jen paměť GPU nízkou propustnost.

_________________
Desktop: NZXT H440: AMD Ryzen 7 3700X TE (Trashbin Edition @ 4,1 GHz), Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 5700XT 8G, 2x16GB G.Skill @ 3333MHz CL16, Corsair RM650x; Win 10 64bit; LG 29UM59A: 2560x1080
-
NB1: HP 250 G5; Win 10 64bit; 1920x1080
-
NB2: HP 6530b; Win 10 64bit; 1440x900


 Profil  
 Předmět: Re: Intel Core i5-6300HQ nefunguje na max frekvenci
PříspěvekZaslal v: čt 20. duben 2017, 06:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. září 2013
Bydliště: Litoměřice
Nahoru
pilarius napsal:
Krásně tam vidíš, že maxima 3,2 GHz bylo během měření dosaženo na všech 4 jádrech. Průměrná frekvence je nad hodnotou maximálního turba pro 4 jádra. teplota je vzhledem k vytížení vysoká, ale nezdá se, že by to throttlilo. Pokud ani jedno nejede na 100 %, tak nejspíš buď běží nějaká úsporná funkce (třeba nemáš ten režim vysokého výkonu, viz můj první příspěvek), nebo to brzděj paměti. Vidím, že dochází k nějakému drobnému stránkování, ale možná má prostě jen paměť GPU nízkou propustnost.

Je to s největší pravděpodobností dáno vadnou lokací, zkoušel jsem witchera a tam se v v Novigradu v pohodě dostanu na 100 % procesor a 99 % grafika, takže by mělo být vše v pohodě. Každopádně děkuji za pomoc


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.