Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. březen 2021, 04:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 248 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. září 2012, 11:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2005
Bydliště: OV
Nahoru
u Witcher 2, funguje TRAA?
Ad AF, vidite rozdil mezi HQ a Q u Kepler/Fermi? V realu, ne na nejakych obrazcich

_________________
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. září 2012, 11:40 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano, vidět to je ale ne aniž by jsi narazil na specifickou situaci, nebo doslova to nestudoval. Respektive, Q nepoužívám, to je stupidní default a já věci nenehcávám na defaultech heh. Buďto high quality nebo max performance. Rozdíl v těch u 90% her nejde vidět nikdy a nikde. Kde jsem jej třeba zanamenal je můj high ress texture pack do UT99 kde je na některejch mapách textura země hodně náchylná na shimmering a tam na high performance lehkej shimmering je, a na max quality neni.

Ale třeba v Guildwars 2 s mou 480 když je IG render nastavenej na supersample znamená max performanc vs max quality nulovej vizuální rozdíl, ale rozdíl ve výkonu je až 30%. Ale to je tim že Fermi má TMU bottleneck, u Keplera to tak žhavé nebude.

U Radeonůl co jsem to naposledy zkoušel tak rozdíl mezi Quality (default, optimized surfaces enabled), a max quality byl ve výkonu tak cejtit a docela dost. Menší než quality se nevyplatilo nastavovat, protože se pak zvedal LOD textur a vše bylo naprosto hnusné. Možná už teď ten LOD odstranili.


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. září 2012, 11:55 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ten problém s LOD už je celkem dlouho odstraněnej :)


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. září 2012, 13:16 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
durod napsal:
Ad AF, vidite rozdil mezi HQ a Q u Kepler/Fermi? V realu, ne na nejakych obrazcich
V DX10 a DX11 hrách by rozdíl neměl být žádný (karta jede vždy na HQ i když nastavíš low). A u starých her (DX9 a méně) se rozdíly dají na něterých specifických texturách pozorovat... no a když chceš mít obraz jako na AMD v nejvyšší kvalitě, nak u NV nastavíš nejnižěí kvalitu a dostaneš podobný shimmering :-D
Můžu večer nahodit screeny z Trackmanie, tam je na jené texuře rozdíl mezi Q a HQ poznat, jinak to fakt moc poznat není... Dokonce i na AMD, které cheatuje v AF testeru. při Q režimu se tváří že má stejný trilinear filtr jako při HQ, ale v trackmanii na téhle textuře odhalíte, že používá při Q jen brilinear filtr (platí i pro HD7000)! :)

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. září 2012, 15:19 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ache napsal:
...Dokonce i na AMD, které cheatuje v AF testeru. při Q režimu se tváří že má stejný trilinear filtr jako při HQ, ale v trackmanii na téhle textuře odhalíte, že používá při Q jen brilinear filtr (platí i pro HD7000)! :)
Neplatí od Catalyst 12.4 WHQL. Mrkni do release notes a schválně to zkus :)


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: st 12. září 2012, 19:04 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Když jsem naposled zkoušel kartu z GCN generace HD7850, ze které pochází tenhle screenshot: http://www.abload.de/img/radeontraa-msaag0c3f.jpg tak u originálního png souboru vidím datum 5.6.2012. A tudíž předpokládám, že minimálně na Catalyst 12.4, jsem tu kartu zkoušel.

A to víš že jsem zkusil i Trackmanii :) , a kromě toho že "ta stará dobrá" filtrace ve stylu HD5800 je stále ještě mírně pozorovatelná (prostě to samé jako HD6900, ale mírnější shimmering). Tak jsem pozoroval i ten cheat s tím Quality nastavení v AF testeru vs. realita (fullscreen aplikace). Prostě ta textura vykazovala to samé chování brilineárního filtru jako na Q nastavení u NV, ale AF tester vypadal jako poctivý trilinear...

Proč se to tak chová, těžko říct, kvůli honění 1-2% výkonu asi to nebude... prostě AMD drivery... Když už tam ten R. Read dělá čistky, tak měl začít driver teamem... napsat celý catalysty od začátku znova a je možná po problémech. :D

U blbé podpory TRAA a špatně fungujícího AF to začíná a u nefungujících a artefaktících starších her to končí (moje staré dobré "referenční" testovací trio: YaE, ST, SWRC stále nefunguje ani na GCN) :old9:

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: so 15. září 2012, 21:03 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Hodim to i sem, můj závěr z včerejšího testu HD7970 je zde, TRAA se to hodně týká.

viewtopic.php?f=9&t=178536&p=8376610#wrapheader


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: po 17. září 2012, 00:57 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
blekota je boss napsal:
je to tak, použitelnost jen pro starší hry, proto mi to ani tolik nevadí, že nejspíš půjdu do AMD.
Škoda jen, že Forward Plus co prezentovala AMD v Leo demu asi upadne v zapomnění... Tam MSAA funguje a umožňuje použití mnoha světel jako u deferred... Ono to vypadá, že v Unreal enginu 4 taky nemaj AA nějak pořádně vyřešený a budou se používat asi zas nějaký filtry

jinak, koho by to zajímalo, tady udělal nějakej klučina injektor se zajímavou kombinací SMAA+lumasharpen
http://forum.guru3d.com/showpost.php?p=4400969&postcount=807
kterej obraz udělá o dost ostřejší, ale za cenu ne tak dobrýho vyhlazení jako u samotnýho SMAA. Je tam ale plno možností nastavení a dá se s tím vyhrát, výsledek ale pak vypadá dost dobře např. zde: http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=41245026&postcount=8807

jako nejefektivnější mi z hlediska kvalita/nároky ale zatím připadá SMAA T2x který bude implementovaný v Crysis 3 (i v konzolový verzi), používá temporal SS a nejde implementovat injektorem, musí být přímo implementován vývojáři
viz. http://www.iryoku.com/smaa/downloads/SMAA-Enhanced-Subpixel-Morphological-Antialiasing.pdf
a zde video:
http://www.iryoku.com/smaa/downloads/SMAA-Enhanced-Subpixel-Morphological-Antialiasing.mp4


Tak jsem zkusil ten SMAA+lumasharp, ale jaksi mi tam nefungujou ty klávesy Scroll lock na on/off...dělá vám to taky tak?

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: po 17. září 2012, 07:21 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Ono to jde, ale musis tu klavesu drzet, jenomze vetsinou to pak vypne nastaveni a hned zapne. :|

_________________
Gigabyte Z490M Gaming X | Intel i5 10400 | 32GB (2x16) DDR4 G.SKILL Aegis Gaming 3200MHz CL16 @ 4000Mhz CL19
512GB Adata XPG SX8200 Pro | 27"AOC 27G2U | Sapphire Radeon RX 6800 XT
Seasonic FOCUS Plus Gold 750W | Metallic Gear by Phanteks NEO Micro V2 Black


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: po 17. září 2012, 07:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. červenec 2006
Bydliště: okolí Hradce Králové
Nahoru
můžeš zkusit přenastavit klávesy v injector.ini


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: út 18. září 2012, 05:18 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 16. březen 2008
Bydliště: Subprostor
Nahoru
Jo hele díky, máte pravdu...stačilo to držet :sarcasm: jinak v BF3 to taky vpyaád zajímavě, pěkně to zostřuje, ale je třeba si trochu pohrát s nastavneim, to co je v základu se občas nemůžu rozhodnout, jeslti mě ta ostrost nebolí moc do očí.

_________________
Intel Core i7 9700K@4.5Ghz (Z170 cflmod)Noctua NH-D14 // ASUS Z170 PROGAMING // 2x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3200MHz CL14 // MSI GTX 1080 Ti Gaming X // 27" Asus PG279Q //
LITE-ON EP1KB480 (480GB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: út 18. září 2012, 20:43 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
To snad ne. Kam jsme se to dostali! :x
Takže nejdřív pomocí pitomého post-processing filtru obraz rozmažeme a pak ho zase doostříme? :-D

MLAA, FXAA, SMAA nikdy nemělo být vymyšleno.
Vývojáři na to hřeší, a na klasické vyhlazování pomálu kašlou. Přitom při používání deferred renderingu může fungovat, když v některých hrách na UE3 enginu je, a nebo jde aspoň vynutit přes ovladače.

Post-procesing nikdy nemůže odstranit geometrický aliasing (přerušené sloupky a nebo shimmering na různých mřížích...)... hlavně že statický snímek vypadá hezky, ale v pohybu... jó to asi nikdo neřeší :|

Ten příklad Trackmania Forever (podpora všech režimů MSAA), vs. nový Canyon (pouze FXAA), je asi nejlepší ukázka, jak novější hra může mít horší obraz v pohybu :old9:

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: út 18. září 2012, 23:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Ache: tieto postprocessing AA maju svoje miesto. ako lacna nahrazka ak nie je dostupny vykon. DX prinieslo programovatelny AA ale vyvjary na to kaslu. myslim ze tato neutesena situacia bude trvat kym nepride dalsia generacia enginov zalozena od zaciatku na DX11.


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: st 19. září 2012, 00:50 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ono opět dokola omílané zdůvodnění. - Konzole.

Konzole na AA nemaj výkon. Ves postě titulů nerenderujou ani 1280x720 ale jen 1024x600. R500 Xenos v Xboxu má na AA moc malej framebuffer a RSX v PS3 je zase nehorázně slabá celkově, a ubírat si už tak malé místo ve Vram tim že tam narvu AA.... neni moudré. A Protože PC je více a více minoritní věc, tak už se ani neobtěžujou ty engine dělat solidně. Co se týče PC only her co neuměj AA, tak tam je to neomluvitelné.


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: čt 20. září 2012, 07:43 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2005
Bydliště: OV
Nahoru
Prosim pekne :)

Vzhledem vlastnictvi GTX670, kdy pri rozliseni 1680/1050 mam vykonu na rozdavani, laboruji s AA. Ale v nekterych hrach nelze vynunit AA v nVidia CP za zadnych okolnosti. Nyni skousim Spec Ops: The Line, kde AA nefunguje, je to hra zalozena na UE3(ale vypada to hrozne...btw GPU jede na 40%, jadro 900Mhz, power 40-50%, pri zaple adapt. vsync....CPU usage je kolem 80% :? , wtf )

Jsou 3 moznosti odstraneni aliasu a jejich kombinace.
1. FXAA v CP(funguje, ale rozmazava to vsechno a vypada to jeste hur).

2. Downsampling- prave tu chci nejakou radu,jak to provest, pres nejaky program?...
3. SMAA injector? co to je, jaky program pouzit?

nekde jsem zde cetl o programu, kde jsi nastavujete ruzne veci vcetne AA, jak se to jmenuje?

_________________
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: čt 20. září 2012, 08:22 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
ohledne toho nastaveni AA, tak pouzivej Nvidia inspector
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=357956
SMAA injector, vyzkousej SweetFX 1.1.1.
http://enbdev.com/enbseries/forum/viewtopic.php?f=12&t=981

_________________
Gigabyte Z490M Gaming X | Intel i5 10400 | 32GB (2x16) DDR4 G.SKILL Aegis Gaming 3200MHz CL16 @ 4000Mhz CL19
512GB Adata XPG SX8200 Pro | 27"AOC 27G2U | Sapphire Radeon RX 6800 XT
Seasonic FOCUS Plus Gold 750W | Metallic Gear by Phanteks NEO Micro V2 Black


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: čt 20. září 2012, 15:26 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 26. září 2006
Bydliště: Plzeň
Nahoru
durod napsal:
3. SMAA injector? co to je, jaky program pouzit?
Najdeš ho v odkazu od spidera :)
...ale zázraky od toho nečekej. Princip stejný jako u FXAA a MLAA, jen méně maže textury, a tahle "úžasná" verze obraz ještě doostřuje. Ale dá se říct že SMAA už aspoň nic nezkazí. Geometrický aliasing sice nevyhladí, ale také nemaže textury.

_________________
AMD Ryzen 7 3700X | MSI B450 Tomahawk | 32GB DDR4 3200 | GeForce RTX 2070 | 500GB SSD (NVME) + 1TB SSD (SATA) + 4TB Barracuda
Sound Blaster Z + Gigaworks T3 + Beyerdynamic DT 990 (250Ω) | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | Philips 246E7QDSW @ 80Hz


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: čt 20. září 2012, 15:33 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 24. červen 2004
Bydliště: Varnsdorf - Thessaloniki
Nahoru
jj zaklad je pouzivani nV inspectora. Tam jde nastavit co hrdlo raci vcetne AA pro hry na UE3 engino co to nemaji ani v nabidkach.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: čt 20. září 2012, 16:02 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2005
Bydliště: OV
Nahoru
A jak je to s downsamplingem, to se mi zda u her s 150fps+ jako nejlepsi reseni, nebo ne?

_________________
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750


 Profil  
 Předmět: Re: TRAA/MSAA/FXAA/TXAA/CSAA a vse okolo
PříspěvekZaslal v: čt 20. září 2012, 16:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Downsampling je nejhorší řešení. Je to řešení "když nejde nic jiného", kdežto SW postporcessing AA jsou řešení typu "když nejde nic jiného a nemam výkon". Když scénu vyrenderuješ v 2x takovém rozlišení a downsampluješ, bude to mít stejnej efekt jako neoptimalizovanej Supersampling bez otočeného vzorku na 2X (stejnej jako prováděla Geforce 2). Ano, tak. + Samo sebou zadělané nečitelné fonty (pokud jsou malý a jen 1 pixel tlustý), atd, atd. V některejch hrách kde neni text a pokud máš přehršle výkonu asi OK, ale obecně je to tragické řešení. FSAA neni potřeba když jsou pixely tak malé že alias oku nevadí.

V klidu jsou uživatelé CRT, ty prostě nahrotěj rozlišení nahoru. Asi se sám vydám touto cestou, mam rozjednanej určitej "deal" ohledně nového monitoru s drobátko vyššim rozlišenim.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 248 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.